0
Behaalde doelen dankzij de ochtend by Maaike Foks

Dankzij vroege ochtenden heb ik meer rust

In deze rubriek vraag ik mijn bloggers eens wat de ochtend met hen heeft gedaan. Deze keer Maaike: “Wat voor doelen ik heb behaald door vroeg op te staan. En dat vond ik lastiger dan gedacht! Als ochtendmens is het voor mij zo vanzelfsprekend, die ochtend, dacht ik. Maar na even goed nadenken realiseerde ik me opeens wat mijn behaalde doel is.”

Zoals ik als zei, ben ik altijd al een ochtendmens geweest. Zodra de wekker gaat sta ik binnen een seconde naast mijn bed en uitslapen is voor mij tot een uurtje of 8. Ook op mijn werk start ik al jarenlang om 7 uur. Eerst moest dit, maar in mijn huidige baan is het een keuze. Heerlijk vind ik dat. Rust op kantoor en wanneer mijn collega’s nog een paar uur moeten, wens ik iedereen al een fijne avond. Op mijn vrije dagen betekende het vaak hardloopkleding aan en even naar buiten. De natuur in en genieten van de stilte.

Maar nu ben ik mama

Echter is daar de laatste jaren wel wat in veranderd. Ik ben namelijk twee jaar geleden mama geworden. En geloof me, dat veranderde een hoop aan die, voor mij zo heilige, vroege ochtend.

bereikt door vroege ochtend #2

Mijn dochter blijkt namelijk de vroeg-op genen van mij te hebben geërfd. In plaats van die rust waar ik zoveel waarde aan hecht, rent er nu een klein meisje om me heen. De rust is dus ver te zoeken. En ik merkte steeds meer dat ik dat enorm miste. Tuurlijk kan ik ’s avonds in bad of gaan wandelen maar dan zit mijn hoofd al vol met gedachten van de dag. Dus de ultieme rust die de ochtend heeft was ik een tijdje kwijt.

bereikt door vroege ochtend #3, rust, ana

Gelukkig is de tijd van nachtvoedingen voorbij en is het nu een keer in de week echt “mijn” ochtend. In plaats van in mijn bed te blijven liggen om uit te slapen zoek ik de rust op. De motivatie om dit weer in hardloopkleding te doen is er nog niet echt maar naar buiten ga ik wel. Pas nu hier weer de ruimte voor is, realiseer ik me hoeveel die vroege ochtenden me geven!

bereikt door vroege ochtend #3, rust, ana

Ja, RUST. Dat heb ik dus door die vroege ochtenden kunnen vinden.

Ruimte in mijn hoofd voor ideeën en plannen voor de toekomst. En daarnaast, het klinkt misschien een beetje zweverig, voel ik me tijdens die ochtenden echt even mezelf. Niet mama, vrouw of werknemer. Ik moet dan even niks. En dat is zo enorm waardevol! In een wereld waarin we continue geleefd worden, steeds meer moeten en steeds hogere verwachtingen stellen.

Ik hou van de ochtend, ik hou van de vroege ochtenden!

Ana

Wil jij ook je verhaal over de ochtend kwijt? Laat een comment achter!

Dit vind jij vast ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AANMELDEN VOOR DE DEAR GOOD MORNING NIEUWSBRIEF
Je mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. Meer info vind je bij mijn privacybeleid.