De 4 redenen waarom lunges zo goed zijn

Lunges… je haat ze, of je vindt ze geweldig! Hoe je het ook wendt of keert, lunges zijn supergoed voor je. Mijn advies is om ze dan ook altijd toe te voegen aan je ochtendworkout. Lees hieronder dé 5 redenen waarom.

Allereerst: hoe doe je een goede lunge? Volg dit stappenplan en je hebt de lunge zo onder de knie.

Tip: probeer dit HIIT-schema als je de lunge helemaal onder controle hebt.

Stap 1: Sta rechtop, laat je schouders en armen hangen langs je lichaam zodat je je evenwicht kan bewaren. Hou je rug recht door je buikspieren aan te spannen. Kijk vooruit.

Stap 2: Zet een grote stap naar voren met je rechterbeen. Houd je bovenlichaam recht en leun met je lichaam naar voren. Je linkerbeen blijft staan maar beweegt flexibel mee met de beweging. Het grootste deel van je gewicht steunt op je voorste been.

Stap 3: Beweeg je bovenlichaam recht naar beneden, zodat je rechterbeen een hoek van 90 graden heeft. Je knie mag niet verder reiken dan je voorste tenen!

Stap 4: Herhaal deze beweging met je andere been.

lunges

Evenwicht verbeteren

Omdat de lunge een oefening is die je voornamelijk op één been uitvoert, is het ook ontzettend goed voor het verbeteren van je balans. Om aan je balans te werken kun je lunges ook doen met een barbell. Lukt dit niet? Neem dan de dumbells. Een variatie op de gewone lunch is de walking lunge, deze is extra goed voor het verbeteren van je balans.

lunges

Voorkomen van blessures

Met lunges versterk je de spieren in je benen, waardoor je sterker wordt. Daarnaast train je met het uitvoeren van de lunges je evenwicht. Door deze combinatie en een juiste uitvoering van de lange kan je blessures en in je knieën en bovenbenen juist voorkomen.

lunges

Je traint meerdere spiergroepen

Met lunges train je voornamelijk je quadriceps (de spier aan de voorkant van je bovenbeen). Maar je traint nog veel meer spieren! Denk aan bilspieren, hamstrings en kuiten. Op deze manier train je dus eigenlijk je complete onderlichaam, waardoor je steeds sterker wordt. Tevens verbrand je hierdoor in rust meer calorieën.

Ontelbare variaties

Een groot voordeel van de lunge is dat er ontelbare variaties zijn. Aangezien het een oefening is die een aantal essentiële spiergroepen aanspreekt, past het prima in de basis van je ochtendworkout. Om er niet op uitgekeken te raken kun je een van de variaties toepassen! Muziekje op, bijvoorbeeld mijn Dear Good Morning-playlist en oefenen maar!

Tip: lunges toevoegen aan je work-out? Download mijn e-book en maak je fitplan.

Work those legs, laat die lunges maar komen!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek