De 4 redenen waarom lunges zo goed zijn

waarom lunges zo goed zijn

Lunges… je haat ze, of je vindt ze geweldig! Hoe je het ook wendt of keert, lunges zijn supergoed voor je. Mijn advies is om ze dan ook altijd toe te voegen aan je ochtendworkout. Lees hieronder dé 5 redenen waarom.

Allereerst: hoe doe je een goede lunge? Volg dit stappenplan en je hebt de lunge zo onder de knie.

Tip: probeer dit HIIT-schema als je de lunge helemaal onder controle hebt.

Stap 1: Sta rechtop, laat je schouders en armen hangen langs je lichaam zodat je je evenwicht kan bewaren. Hou je rug recht door je buikspieren aan te spannen. Kijk vooruit.

Stap 2: Zet een grote stap naar voren met je rechterbeen. Houd je bovenlichaam recht en leun met je lichaam naar voren. Je linkerbeen blijft staan maar beweegt flexibel mee met de beweging. Het grootste deel van je gewicht steunt op je voorste been.

Stap 3: Beweeg je bovenlichaam recht naar beneden, zodat je rechterbeen een hoek van 90 graden heeft. Je knie mag niet verder reiken dan je voorste tenen!

Stap 4: Herhaal deze beweging met je andere been.

lunges

Sexy legs door lunges!

Ook al dalen de temperaturen en is de winter in volle gang, aan mooie benen werk je het hele jaar (toch?). Niet alleen in je bikini zijn de nodige blikken op je benen gericht, ook in een rok of strakke jeans staan ze vaak vol in de spotlights. Als je de lunges als basis neemt van je ochtendroutine, hoeft dit nooit een probleem te zijn.

lunges

Je traint meerdere spiergroepen

Met lunges train je voornamelijk je quadriceps (de spier aan de voorkant van je bovenbeen). Maar je traint nog veel meer spieren! Denk aan bilspieren, hamstrings en kuiten. Op deze manier train je dus eigenlijk je complete onderlichaam, waardoor je steeds sterker wordt. Tevens verbrand je hierdoor in rust meer calorieën.

Evenwicht verbeteren

Omdat de lunge een oefening is die je voornamelijk op één been uitvoert, is het ook ontzettend goed voor het verbeteren van je balans. Om aan je balans te werken kun je lunges ook doen met een barbell. Lukt dit niet? Neem dan de dumbells. Een variatie op de gewone lunch is de walking lunge, deze is extra goed voor het verbeteren van je balans.

lunges

Ontelbare variaties

Een groot voordeel van de lunge is dat er ontelbare variaties zijn. Aangezien het een oefening is die een aantal essentiële spiergroepen aanspreekt, past het prima in de basis van je ochtendworkout. Om er niet op uitgekeken te raken kun je een van de variaties toepassen! Muziekje op, bijvoorbeeld mijn Dear Good Morning-playlist en oefenen maar!

Tip: lunges toevoegen aan je work-out? Download mijn e-book en maak je fitplan.

Work those legs, laat die lunges maar komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

 • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
 • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
 • Altijd een persoonlijk bericht
 • Kortingen en extra win-acties

De Dear Good Morning Shop

 • T-shirt zwart – I am (not) a morning person

  24.95
  Opties selecteren
 • T-shirt wit Dear Good morning

  T-shirt wit – I am (not) a morning person

  24.95
  Opties selecteren
 • Pre-order nu mijn boek!

  Meer informatie
 • E-book-HIIT-work-outs-DGM

  E-book – Let’s HIIT it (7 work-outs)

  8.75
  In winkelmand

Join jij de DGM-community?

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.