De 5 grootste fouten in de gym voor je lichaam

gewichten in de sportschool

Iedereen gaat naar de sportschool met hetzelfde doel. Een gezonder lichaam krijgen en behouden. Een lichaam waarin je je helemaal top kan voelen! Maar tijdens je workout ligt er een aantal grote fouten op de loer. Maak jij je schuldig aan deze fouten in de gym?

Skip jij je warming-up?

Absoluut de grootste fout die je kan begaan in de sportschool. Geen warming-up doen voordat je aan de slag gaat. Je lichaam heeft de tijd nodig op om te schakelen en op te warmen. Zonder aan de slag gaan is vragen om blessures. Begin je workout met een rustige 10 minuten hardlopen of roei een aantal kilometer voordat je start.

gewichtenindesportschool2

Wachten tot je een ons weegt

Je bent met een vast plan richting sportschool gegaan maar eenmaal daar blijkt het squatrek bezet. Ga je nu lui staan wachten? Nee, doe het niet! Je irriteert je medesporter namelijk mateloos en je komt zelf geen steek verder. Zie dit als een mogelijkheid om je routine eens helemaal om te gooien. Kies bijvoorbeeld tussendoor even een paar oefeningen uit mijn HIIT-schema’s.

Cardio junkie

Sommigen van ons kunnen uren doorgaan op een loopband. Helemaal prima natuurlijk, maar alleen cardio gaat je niet verder helpen. Ja, je conditie verbetert natuurlijk. Maar je verliest naast vet ook al snel spiermassa. Hierdoor vertraagt op den duur juist je stofwisseling! Dus sleep jezelf ook eens naar het krachthonk. Je zal me dankbaar zijn.

gewichtenindesportschool3

En….door

Helemaal voluit gaan en vooral niet stoppen, een van de meest gemaakte fouten in de gym. Het voelt heerlijk om door te knallen en met die zware gewichten te smijten. Maar juist om maximaal resultaat te behalen moet je rust houden tussen je sets. In die tijd geef je je spieren de ruimte om weer op te laden. Hierdoor kan je jezelf langer helemaal geven.

Same old

Routines zijn fijn maar niet in de sportschool. Je spieren worden lui, jij raakt verveeld en je doet minder je best. Je kan nu wel heel hard nee schudden maar iedereen heeft hier last van. Jij ook. Daag jezelf uit door je lichaam telkens op andere manieren te trainen.

Dit vind jij vast ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra ochtendmotivatie in je MAILbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

  • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
  • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
  • Altijd een persoonlijk bericht
  • Kortingen en extra win-acties

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots