De 5 grootste fouten in de gym voor je lichaam

Iedereen gaat naar de sportschool met hetzelfde doel. Een gezonder lichaam krijgen en behouden. Een lichaam waarin je je helemaal top kan voelen! Maar tijdens je workout ligt er een aantal grote fouten op de loer. Maak jij je schuldig aan deze fouten in de gym?

Skip jij je warming-up?

Absoluut de grootste fout die je kan begaan in de sportschool. Geen warming-up doen voordat je aan de slag gaat. Je lichaam heeft de tijd nodig op om te schakelen en op te warmen. Zonder aan de slag gaan is vragen om blessures. Begin je workout met een rustige 10 minuten hardlopen of roei een aantal kilometer voordat je start.

gewichtenindesportschool2

Wachten tot je een ons weegt

Je bent met een vast plan richting sportschool gegaan maar eenmaal daar blijkt het squatrek bezet. Ga je nu lui staan wachten? Nee, doe het niet! Je irriteert je medesporter namelijk mateloos en je komt zelf geen steek verder. Zie dit als een mogelijkheid om je routine eens helemaal om te gooien. Kies bijvoorbeeld tussendoor even een paar oefeningen uit mijn HIIT-schema’s.

Cardio junkie

Sommigen van ons kunnen uren doorgaan op een loopband. Helemaal prima natuurlijk, maar alleen cardio gaat je niet verder helpen. Ja, je conditie verbetert natuurlijk. Maar je verliest naast vet ook al snel spiermassa. Hierdoor vertraagt op den duur juist je stofwisseling! Dus sleep jezelf ook eens naar het krachthonk. Je zal me dankbaar zijn.

gewichtenindesportschool3

En….door

Helemaal voluit gaan en vooral niet stoppen, een van de meest gemaakte fouten in de gym. Het voelt heerlijk om door te knallen en met die zware gewichten te smijten. Maar juist om maximaal resultaat te behalen moet je rust houden tussen je sets. In die tijd geef je je spieren de ruimte om weer op te laden. Hierdoor kan je jezelf langer helemaal geven.

Same old

Routines zijn fijn maar niet in de sportschool. Je spieren worden lui, jij raakt verveeld en je doet minder je best. Je kan nu wel heel hard nee schudden maar iedereen heeft hier last van. Jij ook. Daag jezelf uit door je lichaam telkens op andere manieren te trainen.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek