Het Dear Good Morning boek is in 2020 uitgebracht. Ik krijg veel leuke berichten van mensen die dankzij het Dear Good Morning boek een energieke ochtendroutine zijn begonnen. ECHT TE GEK! Met mijn team hebben we het uiteraard ook veel over het boek, daarom vroeg ik mijn stagiair Tess wat voor haar de 5 meest opvallende dingen uit het boek zijn.
Schouderklopje
We staan vaak niet stil bij welke prestaties we op een dag halen (als we ons er al bewust van zijn). Het Dear Good Morning boek heeft mij geleerd om ook mijn kleine prestaties te vieren. Ik ben vijf minuten eerder opgestaan, Ik heb mijn hardlooprondje sneller gelopen dan gisteren of ik kon één push up meer dan vorige week. Het zijn allemaal redenen om mezelf een schouderklopje te geven. Mijn leven is sinds het lezen van het boek één groot feest.
15-seconderegel
You hate it, or you love it. De 15-seconderegel is een echte gamechanger. Deze regel staat ervoor dat je binnen 15 seconden je bed uitspringt, je licht aandoet en in de badkamer staat. De tijd gaat in zodra jij je wekker hebt uitgezet, zodat je niet per ongeluk nog even verder kan snoozen. Elke dag is het weer een race, maar zo is het wel makkelijk schouderklopjes verzamelen in de ochtend ;)
Monkey mind
De monkey mind staat voor het aapje in je hoofd die van gedachte naar gedachte springt. Deze kleine druktemaker kan ons ‘s nachts soms uren wakker houden. In het Het Dear Good Morning boek staan goede tips en handvaten om dit aapje in slaap te krijgen. Mijn gouden tip: leg een trosje bananen naast je bed… ;-)
Het Dear Good Morning boek zegt: weg met die schermtijd!
Ja, ja, zul je nu wel denken. We weten allemaal wel dat we te veel achter onze schermpjes zitten. Toch ben ik door Het Dear Good Morning boek nu vaker offline. Het boek heeft me geleerd dat te veel blauw licht in de avond invloed heeft op mijn slaap. De laatste uur voordat ik ga slapen zit ik niet meer op mijn mobiel, waardoor ik tegenwoordig slaap als een roosje. Daarnaast ben ik door het boek mijn ochtenden ook productiever gaan gebruiken. Ik pak mijn mobiel er op kantoor pas weer bij. Sorry not sorry Lienke ;) Weinig ochtendselfies vanuit mij.
Het Dear Good Morning boek is ook voor de avondmensen
Wat ik niet had verwacht, is dat het boek ook echt voor avondmensen is geschreven. Als ik met vriendinnen praat over het boek krijg ik vaak te horen: “Ik ga echt niet om 5 uur opstaan, hoor!” Geloof me, ik sta ook helemaal niet om 5 uur op. De ochtend duurt tot 12 uur. Het boek leert je vooral hoe je moet opstaan, zodat jij je dag knallend begint. Of dat nou om 5 of om 9 uur in de ochtend is.
By the way ik sta tussen 6:30 en 7:00 uur op ;)
Wil je eerst nog ontdekken wat een energieke ochtendroutine je kan opleveren? Lees dan vooral de blog: 20 tips voor een energieke ochtendroutine en ervaar het zelf!
Lienke geeft trouwens ook gratis webinars over het creëren van een ochtendroutine.
GRR… haha nu begrijp ik eindelijk waarom Tess zo vaak op haar mobiel zit onder werk tijd ;) GRAPJE. Ben jij het eens met Tess? Wat is jouw belangrijkste les die je hebt geleerd uit het boek? Laat het me hier onder weten in de reacties!
Heb je het boek nog niet, maar ben je nu wel nieuwsgierig geworden? Het Dear Good Morning boek kan je nestellen bij Bol of via de Dear Good Morning webshop.
2 reacties
Yess, ik ben het zeker eens met Tess! Het boek staat natuurlijk vol met tips, maar mijn belangrijkste les is toch wel: eerder slapen. Ergens wist ik wel dat slaap belangrijk was, maar ik functioneer prima op weinig slaap waardoor het toch altijd laag in mij prioriteitenlijstje stond. Ja, je leest het goed: stond! Na 9 weken (goede en rollecoaster weken) heb ik goed kunnen merken wat een (paar) mindere nachtje(s) met je kan doen. Dus slaap staat nu hoog in mijn prioriteitenlijst met daarbij de balans dat ik nog steeds late gezellige avondjes heb.
Hallo,
Kan ik als 55er met jouw actieve boek aan de slag?
Wanneer ik de gratis info lees lijkt me dit speedy.
Mvg Rose