De 5 meest opvallende dingen uit het boek

WOW, het is alweer dik twee maanden geleden dat ik mijn boek heb uitgebracht. Ik krijg veel leuke berichten van mensen die dankzij het boek een energieke ochtendroutine zijn begonnen. ECHT TE GEK! Met mijn team hebben we het uiteraard ook veel over het boek, daarom vroeg ik mijn stagiair Tess wat voor haar de 5 meest opvallende dingen uit het boek zijn.

Youre Great Season 8 GIF - Find & Share on GIPHY

Schouderklopje

We staan vaak niet stil bij welke prestaties we op een dag halen (als we ons er al bewust van zijn). Het boek heeft mij geleerd om ook mijn kleine prestaties te vieren. Ik ben vijf minuten eerder opgestaan, Ik heb mijn hardlooprondje sneller gelopen dan gisteren of ik kon één push up meer dan vorige week. Het zijn allemaal redenen om mezelf een schouderklopje te geven. Mijn leven is sinds het lezen van het boek één groot feest.

Day Call GIF - Find & Share on GIPHY

15-seconderegel

You hate it, or you love it. De 15-seconderegel is een echte gamechanger. Deze regel staat ervoor dat je binnen 15 seconden je bed uitspringt, je licht aandoet en in de badkamer staat. De tijd gaat in zodra jij je wekker hebt uitgezet, zodat je niet per ongeluk nog even verder kan snoozen. Elke dag is het weer een race, maar zo is het wel makkelijk schouderklopjes verzamelen in de ochtend ;)

Toy Monkey GIF - Find & Share on GIPHY

Monkey mind

De monkey mind staat voor het aapje in je hoofd die van gedachte naar gedachte springt. Deze kleine druktemaker kan ons ‘s nachts soms uren wakker houden. In het boek staan goede tips en handvaten om dit aapje in slaap te krijgen. Mijn gouden tip: leg een trosje bananen naast je bed… ;-)

Nyc Notice Me GIF by ADWEEK - Find & Share on GIPHY

Schermtijd

Ja, ja, zul je nu wel denken. We weten allemaal wel dat we te veel achter onze schermpjes zitten. Toch ben ik door het boek nu vaker offline. Het boek heeft me geleerd dat te veel blauw licht in de avond invloed heeft op mijn slaap. De laatste uur voordat ik ga slapen zit ik niet meer op mijn mobiel, waardoor ik tegenwoordig slaap als een roosje. Daarnaast ben ik door het boek mijn ochtenden ook productiever gaan gebruiken. Ik pak mijn mobiel er op kantoor pas weer bij. Sorry not sorry Lienke ;) Weinig ochtendselfies vanuit mij.

Donald Duck Sleeping GIF - Find & Share on GIPHY

Ook voor de avondmensen

Wat ik niet had verwacht, is dat het boek ook echt voor avondmensen is geschreven. Als ik met vriendinnen praat over het boek krijg ik vaak te horen: “Ik ga echt niet om 5 uur opstaan, hoor!” Geloof me, ik sta ook helemaal niet om 5 uur op. De ochtend duurt tot 12 uur. Het boek leert je vooral hoe je moet opstaan, zodat jij je dag knallend begint. Of dat nou om 5 of om 9 uur in de ochtend is.

By the way ik sta tussen 6:30 en 7:00 uur op ;)

GRR… haha nu begrijp ik eindelijk waarom Tess zo vaak op haar mobiel zit onder werk tijd ;) GRAPJE. Ben jij het eens met Tess? Wat is jouw belangrijkste les die je hebt geleerd uit het boek? Laat het me hier onder weten in de reacties!

Heb je het boek nog niet, maar ben je nu wel nieuwsgierig geworden? Het boek kan je via deze link bestellen.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

  1. Yess, ik ben het zeker eens met Tess! Het boek staat natuurlijk vol met tips, maar mijn belangrijkste les is toch wel: eerder slapen. Ergens wist ik wel dat slaap belangrijk was, maar ik functioneer prima op weinig slaap waardoor het toch altijd laag in mij prioriteitenlijstje stond. Ja, je leest het goed: stond! Na 9 weken (goede en rollecoaster weken) heb ik goed kunnen merken wat een (paar) mindere nachtje(s) met je kan doen. Dus slaap staat nu hoog in mijn prioriteitenlijst met daarbij de balans dat ik nog steeds late gezellige avondjes heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Search