De beste en slechtste slaaphoudingen

Processed with VSCO with x1 preset

Op je buik, met één opgetrokken been of juist op je rug? Hoe slaap jij? Wat zijn de beste slaaphoudingen om mega lekker uitgeslapen aan je dag te beginnen? Ik vertel je er meer over.

Op je rug

Slapen op je rug is zo slecht nog niet. Deze houding voorkomt klachten aan je nek en je rug. Je ruggenwervels worden zo niet belast, omdat je in een hele natuurlijke houding ligt. Het enige nadeel: in deze houding heb je de meeste kans om te gaan snurken. Maar ach, daar heb je zelf geen last van haha!

Op je buik

Ben jij een buikslaper? Oeps, dit is de minst goede houding voor je gezondheid. Omdat je nek en rug in een onnatuurlijke houding liggen, kun je hier flink last van krijgen. Ook is er een grote kans dat je armen en benen worden bekneld en dat ze gaan tintelen. Snel omrollen voordat je in slaap valt dus! Of, als je echt op je buik wilt blijven slapen, gooi je kussen uit bed. Als je zonder kussen slaapt maakt je nek een minder oncomfortabele buiging, wat weer zorgt voor minder nekklachten.

slaaphoudingen

Op je zij

De meeste mensen slapen op hun zij. Jij ook? Dan is de kans het kleinst dat je snurkt. Voor je lichaam is het helaas niet de allerbeste houding. Omdat één kant van je hoofd altijd het kussen raakt, is de kans groter op rimpels. Oei! De allerbeste houding is op je zij met je benen een klein beetje opgetrokken.

Slaaphoudingen2

In foetushouding

Je hebt negen maanden in deze houding gelegen, dus het is niet heel gek dat je zo slaapt. Toch is het niet de beste slaaphouding, want er komt veel druk te liggen op je rug en nek. Hierdoor kun je benauwd worden en dat is geen pretje.

Slaaphoudingen3

Conclusie

Er zijn heel veel slaaphoudingen, maar de beste is toch op je zij met je benen een klein beetje opgetrokken. Toch is het zo erg nog niet om in een andere houding te slapen. Het belangrijkste is dat jij slaapt in de houding waarin jij lekker en fijn slaapt. Goed slapen betekent een goed humeur en minder stress en dus een goede gezondheid. Slaap lekker!

Slaaphoudingen4

Ikzelf slaap altijd op mijn rug, met 1 been helemaal opgetrokken, die gehoekt in mijn andere knie ligt. Ja, hoe leg je dat nou uit? Een bepaalde houding en alleen dan kom ik in slaap. Vreemd, hè?

Hoe slaap jij?

Dit vind jij vast ook leuk:

2 Responses to “De beste en slechtste slaaphoudingen”

Avatar

oktober 07, 2017 at 1:30 pm, Ine said:

Ooh, ik wist niet dat slapen op je rug je geen rugklachten bezorgd want zelf heb ik dan altijd last van mijn rug. Zelf slaap ik altijd op mijn zij, met 1 been opgetrokken.

Reply

Avatar

oktober 09, 2017 at 6:12 am, Bart said:

Ik krijg juist last van mijn rug als ik op mijn rug slaap. Altijd gedaan, slaapt heerlijk, maar doe ik dat nu dan kom ik nog alleen maar met pijn overeind…

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra ochtendmotivatie in je MAILbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

  • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
  • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
  • Altijd een persoonlijk bericht
  • Kortingen en extra win-acties

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots