De beste en slechtste slaaphoudingen

Op je buik, met één opgetrokken been of juist op je rug? Hoe slaap jij? Wat zijn de beste slaaphoudingen om mega lekker uitgeslapen aan je dag te beginnen? Ik vertel je er meer over.

Laat ik vooral beginnen met te zeggen: Doe wat werkt voor jou. Het gaat er om dat je goed slaapt en als je al stress krijgt om ook nog eens goed te gaan liggen, kom je al helemaal niet slaapt. Wanneer je goed en snel in slaap valt, is het wellicht eens interessant om te kijken naar je houding.

Op je rug

Voordeel: deze houding voorkomt klachten aan je nek en je rug. Je ruggenwervels worden zo niet belast, omdat je in een hele natuurlijke houding ligt. Slapen op je rug is zo slecht nog niet.

Nadeel: in deze houding heb je de meeste kans om te gaan snurken. Maar ach, daar heb je zelf geen last van haha!

Op je buik

Voordeel: oeps, die hebben we niet kunnen vinden.

Nadeel: dit is de minst goede houding voor je gezondheid. Omdat je nek en rug in een onnatuurlijke houding liggen, kun je hier flink last van krijgen. Ook is er een grote kans dat je armen en benen worden bekneld en dat ze gaan tintelen. Snel omrollen voordat je in slaap valt dus! Of, als je echt op je buik wilt blijven slapen, gooi je kussen uit bed. Als je zonder kussen slaapt maakt je nek een minder oncomfortabele buiging, wat weer zorgt voor minder nekklachten.

slaaphoudingen

Op je zij

Voordeel: in deze houding is de kans het kleinst dat je snurkt. De meeste mensen slapen op hun zij. Jij ook? Dan ben je vast geen snurker.

Nadeel: voor je lichaam is het helaas niet de allerbeste houding. Omdat één kant van je hoofd altijd het kussen raakt, is de kans groter op rimpels. Oei!

Slaaphoudingen2

In foetushouding

Voordeel: dit is een natuurlijke houding. Je hebt negen maanden in deze houding gelegen, dus het is niet heel gek dat je zo slaapt.

Nadeel: toch is het niet de beste slaaphouding, want er komt veel druk te liggen op je rug en nek. Hierdoor kun je benauwd worden en dat is geen pretje.

Slaaphoudingen3

Conclusie

Er zijn heel veel slaaphoudingen en elk heeft voor- en nadelen. De beste is toch op je zij met je benen een klein beetje opgetrokken. Toch is het zo erg nog niet om in een andere houding te slapen. Het belangrijkste is dat jij slaapt in de houding waarin jij lekker en fijn slaapt. Goed slapen betekent een goed humeur en minder stress en dus een goede gezondheid. Slaap lekker!

Slaaphoudingen4

Ikzelf slaap altijd op mijn rug, met 1 been helemaal opgetrokken, die gehoekt in mijn andere knie ligt. Ja, hoe leg je dat nou uit? Een bepaalde houding en alleen dan kom ik in slaap. Vreemd, hè?

Hoe slaap jij?

0 reacties

 1. Ooh, ik wist niet dat slapen op je rug je geen rugklachten bezorgd want zelf heb ik dan altijd last van mijn rug. Zelf slaap ik altijd op mijn zij, met 1 been opgetrokken.

 2. Ik krijg juist last van mijn rug als ik op mijn rug slaap. Altijd gedaan, slaapt heerlijk, maar doe ik dat nu dan kom ik nog alleen maar met pijn overeind…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

 • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
 • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
 • Altijd een persoonlijk bericht
 • Kortingen en extra win-acties

De Dear Good Morning Shop

 • T-shirt zwart – I am (not) a morning person

  24.95
  Opties selecteren
 • T-shirt wit Dear Good morning

  T-shirt wit – I am (not) a morning person

  24.95
  Opties selecteren
 • Pre-order nu mijn boek!

  Meer informatie
 • E-book-HIIT-work-outs-DGM

  E-book – Let’s HIIT it (7 work-outs)

  8.75
  In winkelmand

Join jij de DGM-community?

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.