De beste en slechtste slaaphoudingen

Op je buik, met één opgetrokken been of juist op je rug? Hoe slaap jij? Wat zijn de beste slaaphoudingen om mega lekker uitgeslapen aan je dag te beginnen? Ik vertel je er meer over.

Laat ik vooral beginnen met te zeggen: Doe wat werkt voor jou. Het gaat er om dat je goed slaapt en als je al stress krijgt om ook nog eens goed te gaan liggen, kom je al helemaal niet slaapt. Wanneer je goed en snel in slaap valt, is het wellicht eens interessant om te kijken naar je houding.

Op je rug

Voordeel: deze houding voorkomt klachten aan je nek en je rug. Je ruggenwervels worden zo niet belast, omdat je in een hele natuurlijke houding ligt. Slapen op je rug is zo slecht nog niet.

Nadeel: in deze houding heb je de meeste kans om te gaan snurken. Maar ach, daar heb je zelf geen last van haha!

Op je buik

Voordeel: oeps, die hebben we niet kunnen vinden.

Nadeel: dit is de minst goede houding voor je gezondheid. Omdat je nek en rug in een onnatuurlijke houding liggen, kun je hier flink last van krijgen. Ook is er een grote kans dat je armen en benen worden bekneld en dat ze gaan tintelen. Snel omrollen voordat je in slaap valt dus! Of, als je echt op je buik wilt blijven slapen, gooi je kussen uit bed. Als je zonder kussen slaapt maakt je nek een minder oncomfortabele buiging, wat weer zorgt voor minder nekklachten.

slaaphoudingen

Op je zij

Voordeel: in deze houding is de kans het kleinst dat je snurkt. De meeste mensen slapen op hun zij. Jij ook? Dan ben je vast geen snurker.

Nadeel: voor je lichaam is het helaas niet de allerbeste houding. Omdat één kant van je hoofd altijd het kussen raakt, is de kans groter op rimpels. Oei!

Slaaphoudingen2

In foetushouding

Voordeel: dit is een natuurlijke houding. Je hebt negen maanden in deze houding gelegen, dus het is niet heel gek dat je zo slaapt.

Nadeel: toch is het niet de beste slaaphouding, want er komt veel druk te liggen op je rug en nek. Hierdoor kun je benauwd worden en dat is geen pretje.

Slaaphoudingen3

Conclusie

Er zijn heel veel slaaphoudingen en elk heeft voor- en nadelen. De beste is toch op je zij met je benen een klein beetje opgetrokken. Toch is het zo erg nog niet om in een andere houding te slapen. Het belangrijkste is dat jij slaapt in de houding waarin jij lekker en fijn slaapt. Goed slapen betekent een goed humeur en minder stress en dus een goede gezondheid. Slaap lekker!

Slaaphoudingen4

Ikzelf slaap altijd op mijn rug, met 1 been helemaal opgetrokken, die gehoekt in mijn andere knie ligt. Ja, hoe leg je dat nou uit? Een bepaalde houding en alleen dan kom ik in slaap. Vreemd, hè?

Hoe slaap jij?

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

  1. Ooh, ik wist niet dat slapen op je rug je geen rugklachten bezorgd want zelf heb ik dan altijd last van mijn rug. Zelf slaap ik altijd op mijn zij, met 1 been opgetrokken.

  2. Ik krijg juist last van mijn rug als ik op mijn rug slaap. Altijd gedaan, slaapt heerlijk, maar doe ik dat nu dan kom ik nog alleen maar met pijn overeind…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek