De beste NETFLIX food documentaires

pexels-photo-66639

Vorige maand liet ik je mijn favoriete Netflix sportdocu’s zien, nu neem ik je mee op een culinair tripje! Er zijn namelijk ook een heel aantal food documentaires die echt het bekijken waard zijn.

Food documentaires om van te watertanden

Kijken op eigen risico. Het water loopt je namelijk gegarandeerd in de mond tijdens het kijken van de volgende documentaires.

Chef’s Table
Schuif aan tafel bij ’s werelds grootste Chefs. Zo mooi om te zien met hoeveel passie deze mensen in de keuken staan. Ze nemen je mee tijdens het bedenken van recepten en het maken hiervan. Niet aan te raden als je trek hebt!

Don’t close your eyes!

Heel eerlijk? Sommige dingen zien we liever niet en draaien we ons graag van weg. Maar deze documentaires zou iedereen eens gezien moeten hebben. Geen gezellige zaterdagavond films, maar voor als je je algemene kennis eens flink wilt bijspijkeren.

Global Waste
Ik ben bang dat we ons hier allemaal schuldig aan maken want iedereen gooit weleens wat weg toch? Maar hoeveel is dat nou eigenlijk en wat voor invloed heeft dat op de wereld?

Food Choice
De Japanse keuken, Italiaanse keuken, Spaanse keuken, overal ter wereld eten we anders. Wat voor invloed heeft dat eigenlijk op de volksgezondheid en op het milieu?

What the Health
Nog één in het rijtje van “wat eten we nou echt”. In deze docu wordt er gekeken naar het verband tussen voeding en ziektes. Experts buigen zich over de kwestie of dierlijke voedingsmiddelen schadelijk voor ons zijn. Heftig maar wel heel interessant.

Netflix, food documentaire, fooddocu's

Bijzondere food documentaires van Netflix

Drink up!

Natuurlijk is het niet alleen interessant om te zien hoe je eten wordt gemaakt. Sommige dranken zijn nog vele malen ingewikkelder en vooral meer tijdrovend dan ik had gedacht!

The birth of Sake
Het is zo mooi om te zien hoe dit drankje gemaakt wordt! Je volgt Japanse vaklieden die zes maanden per jaar door middel van eeuwenoude tradities deze drank brouwen.

Somm:De Fles in
Voor de echte wijnliefhebbers onder ons die wel eens benieuwd zijn hoe het maken ervan nou precies zit.

Zo, hopelijk heb ik je lijstje met must-sees weer een beetje aan kunnen vullen. Je hoeft je komende maand in ieder geval niet te vervelen 😉 Van welke (Netflix) food documentaire loopt bij jou het water in je mond?

Dit vind jij vast ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra ochtendmotivatie in je MAILbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

  • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
  • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
  • Altijd een persoonlijk bericht
  • Kortingen en extra win-acties

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots