blog

De beste Netflix-documentaires over voeding

Een tijdje geleden liet ik je al mijn favoriete Netflix sportdocu’s zien, nu neem ik je mee op een culinair tripje! Er zijn namelijk ook een heel Netflix-documentaires over voeding die echt het bekijken waard zijn. Kijk je mee?

Bij een aantal van de onderstaande documentaires loopt het water je gegarandeerd in de mond. Bij andere worden je ogen echt even geopend. Heel eerlijk? Sommige dingen zien we liever niet en draaien we ons graag van weg. Maar deze documentaires zou iedereen eens gezien moeten hebben. Geen gezellige zaterdagavondfilms, maar voor als je je algemene kennis eens flink wilt bijspijkeren.

Leer van de chef!

Chef’s Table

Schuif aan tafel bij ’s werelds grootste chefs. Zo mooi om te zien met hoeveel passie deze mensen in de keuken staan. Ze nemen je mee tijdens het bedenken van recepten en het maken hiervan. Niet aan te raden als je trek hebt!

The Mind of a Chef

In The Mind of a Chef ontdekt Anthony Bourdain de culinaire inspiratiebronnen van chefs van over de hele wereld. Heel interessant en oh, wat ziet het er heerlijk uit!

Salt, fat, acid and heat

Chef-kok Samin Nosrat reist de hele wereld over en onderzoekt de vier basis elementen van lekker eten: zout, vet, zuur en warmte. Onderweg bereidt ze de heerlijkste maaltijden en geeft handige tips, zodat ook jij thuis lekker kan koken.

Breakfast, lunch and dinner

David Cheng is Chef-kok en grenzeloos nieuwsgierig naar lekker eten en cultuur. Samen met grote Amerikaanse bekendheden maakt hij een culinaire reis.

Netflix documentaires over voeding

Hoe het echt in elkaar zit?

Rotten

Deze documentaireserie bekijkt grondig de levensmiddelensector. Wat zijn (onsmakelijke) feiten of juist geheime krachten? In elke aflevering wordt er een andere product bekeken. De uitkomsten zijn soms echt bizar…

Global Waste

Ik ben bang dat we ons hier allemaal schuldig aan maken, want iedereen gooit weleens wat weg, toch? Maar hoeveel is dat nou eigenlijk en wat voor invloed heeft dat op de wereld?

What the Health

Nog één in het rijtje van “wat eten we nou echt”. In deze docu wordt er gekeken naar het verband tussen voeding en ziektes. Experts buigen zich over de kwestie of dierlijke voedingsmiddelen schadelijk voor ons zijn. Heftig, maar wel heel interessant.

Zo, hopelijk heb ik je lijstje met must-sees weer een beetje aan kunnen vullen. Je hoeft je komende maand in ieder geval niet te vervelen! Welke Netflix-documentaires over voeding vind jij interessant?

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: