De beste Netflix-documentaires over voeding

Een tijdje geleden liet ik je al mijn favoriete Netflix sportdocu’s zien, nu neem ik je mee op een culinair tripje! Er zijn namelijk ook een heel Netflix-documentaires over voeding die echt het bekijken waard zijn. Kijk je mee?

Bij een aantal van de onderstaande documentaires loopt het water je gegarandeerd in de mond. Bij andere worden je ogen echt even geopend. Heel eerlijk? Sommige dingen zien we liever niet en draaien we ons graag van weg. Maar deze documentaires zou iedereen eens gezien moeten hebben. Geen gezellige zaterdagavondfilms, maar voor als je je algemene kennis eens flink wilt bijspijkeren.

Leer van de chef!

Chef’s Table
Schuif aan tafel bij ’s werelds grootste chefs. Zo mooi om te zien met hoeveel passie deze mensen in de keuken staan. Ze nemen je mee tijdens het bedenken van recepten en het maken hiervan. Niet aan te raden als je trek hebt!

The Mind of a Chef
In The Mind of a Chef ontdekt Anthony Bourdain de culinaire inspiratiebronnen van chefs van over de hele wereld. Heel interessant en oh, wat ziet het er heerlijk uit!

The birth of Sake
Het is zo mooi om te zien hoe dit drankje gemaakt wordt! Je volgt Japanse vaklieden die zes maanden per jaar door middel van eeuwenoude tradities deze drank brouwen.

Somm:De Fles in
Voor de echte wijnliefhebbers onder ons die wel eens benieuwd zijn hoe het maken ervan nou precies zit.

Netflix documentaires over voeding

Hoe het echt in elkaar zit?

Rotten
Deze documentaireserie bekijkt grondig de levensmiddelensector. Wat zijn (onsmakelijke) feiten of juist geheime krachten? In elke aflevering wordt er een andere product bekeken. De uitkomsten zijn soms echt bizar…

Global Waste
Ik ben bang dat we ons hier allemaal schuldig aan maken, want iedereen gooit weleens wat weg, toch? Maar hoeveel is dat nou eigenlijk en wat voor invloed heeft dat op de wereld?

Forks over Knives
Forks over Knives gaat over hoe we onszelf (on)gezond maken door middel van voeding. Het is vooral gefocust op de Westerse wereld en de verkeerde eetpatronen die we onszelf hebben aangeleerd. Echt een eye-opener!

What the Health
Nog één in het rijtje van “wat eten we nou echt”. In deze docu wordt er gekeken naar het verband tussen voeding en ziektes. Experts buigen zich over de kwestie of dierlijke voedingsmiddelen schadelijk voor ons zijn. Heftig, maar wel heel interessant.

Zo, hopelijk heb ik je lijstje met must-sees weer een beetje aan kunnen vullen. Je hoeft je komende maand in ieder geval niet te vervelen! Welke Netflix-documentaires over voeding vind jij interessant?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

De Dear Good Morning Shop

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.