De beste Netflix-documentaires over sport

Is er nog iemand die geen Netflix heeft? Nee, toch? Soms vind ik niks fijner dan op de bank kruipen en m’n favoriete serie kijken. Ik deelde al mijn favoriete Netflix documentaires over voeding, maar wist je dat er naast al die toffe series ook superveel inspirerende Netflix-documentaires over sport zijn?

Losers

Jaren lang trainen voor een wedstrijd die je uiteindelijk verliest. Dat is pijnlijk. In deze mooie documentaire laten ze zien hoe je moet omgaan met verliezen. Want in elk pijnlijk verlies zit ook een triomf verstopt, je moet hem alleen nog zien te vinden.

Icarus

In de nasleep van het dopingschandaal van Lance Armstrong gaat een amateur wielrenner uitzoeken hoe makkelijk het is om anti-dopingautoriteiten voor de gek te houden. De documentaire brengt uiteindelijk zelfs één van de grootste dopingschandalen van Rusland aan het licht.

Addicted to life

Atleten zoeken de meest extreme situaties op. Van gigantische golven tot extreme besneeuwde berghellingen. Dit is de perfecte film om veilig vanaf de bank te bekijken ;).

Cheer

Denk jij bij cheerleaders aan meisjes die een dansje doen bij een basketbalwedstrijd? Think again! De documentaire Cheer laat het tegenovergestelde zien: cheerleaders zijn topsporters die keihard moeten werken! 

Losing Sight of Shore

Dagenlang niks anders dan water om je heen, terwijl je roeit van San Francisco naar Australië. De vier vrouwen van de Coxless Crew deden het. 257 Dagen op zee met enkel slaapjes van 90 minuten achter elkaar, tropische stormen en passerende walvissen.

Floor is Lava

Ken je het oude kinderspelletje ‘The Floor is Lava’ nog? Deze Netflix-serie is hier namelijk op gebaseerd. Verschillende teams nemen het tegen elkaar op in kamers vol met lava. Natuurlijk geen echte lava, maar gewoon kamers met rood water. Toch is het een hilarische serie die je zeker eens moet kijken!

Netflix docu's over sport

Maar hoe dan?

Tijdens het kijken van onderstaande documentaires vraag je je dat continu af. Deze mannen en vrouwen lijken soms bijna onmenselijk. Echt een eyeopener als je wilt zien waar ons lijf allemaal toe in staat is.

Ultimate Beastmaster

Mijn favoriet en ik kan niet wachten op een nieuw seizoen. Een soort Wipe out a.k.a. Ninja Warriors maar dan nog heftiger en stoerder. Deelnemers van over de hele wereld moeten een parcours afleggen die voor mij echt onmogelijk lijkt. Sprongen van twee meter of alleen maar oefeningen waarbij je aan je armen hangt. Dit inspireert enorm om keihard te trainen elke morgen. Ooit wil ik aan zoiets meedoen!

The Dawn Wall

In the Dawn Wall volgen camera’s Tommy Caldwell en Kevin Jorgeson, terwijl zij een bizarre klim doen zonder hulpmiddelen. Je houdt je hart vast tijdens het kijken maar geloof me, dit is een must-see!

The Game Changers

The Game Changers geeft antwoord op de vraag: ‘Kun je spieren kweken als je alleen plantaardig eet?’. In deze documentaire zie je topatleten van over de hele wereld die fan zijn van hun vegan lifestyle. Voormalig bodybuilder Arnold Schwarzenegger, tennisser Novak Djokovic en F1-coureur Lewis Hamilton maken samen in deze documentaire de misvattingen rondom het eten van vlees zichtbaar. Met de hele duidelijke hoofdboodschap: je hebt geen dierlijke eiwitten nodig om spieren op te bouwen.

The Titan Games 

Dwayne Johnson presenteert een competitie, waarin alledaagse atleten hun krachten meten in de meest bizarre uitdagingen. De motivatie om te winnen is extra groot want de winnaar gaat er met 100.000 dollar vandoor. Wat deze mensen weten te bereiken, is werkelijk ongelofelijk.

Magnetic

Je durft soms bijna niet te kijken wanneer je Magnetic aan hebt staan. Atleten van over de hele wereld die zich aangetrokken voelen tot spanning, zoeken op de meest bizarre locaties naar de uiterste vorm om deze spanning te krijgen. Dit moet je zien!

Netflix docu's over sport

Liefde voor de sport

Sommige mensen doen niet alleen aan sport, ze zijn hun sport. Pure liefde voor waar ze elke dag van hun leven al hun tijd in steken.

Trainer

In Trainer krijg je een kijkje achter de schermen van het voetbal. Je volgt jonge trainers aan de top. Hoe zorgen ze er eigenlijk voor dat de teams optimaal presteren? We juichen vaak naar de mannen en vrouwen op het veld, maar zonder goede trainer zijn ze nergens!

The Real Miyagi

The Karate Kid, een film die volgens mij iedereen wel gezien heeft. Want wie wilde vroeger geen eigen Miyagi die er voor zou zorgen dat je die pestkop een lesje kon leren? Fumio Demura speelt geen rol, maar is een real time Mister Miyagi.

Zo, genoeg om je een aantal regenachtige dagen te vermaken! Ken jij nog Netflix-documentaires over sport die ik echt moet zien?

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

    1. Zeker eens de documentaire de Stig bekijken. ‘De Stig’ is een documentairefilm over het leven, maar vooral de revalidatie, van profwielrenner Stig Broeckx, die op 28 mei 2016 zwaar ten val kwam tijdens de Baloise Belgium Tour.
      Het was een jong wielertalent, die ongelukkig ten val is gekomen en hierdoor 6 maanden in coma lag en zogoed als hersendood was verklaard. Hoe hij gevochten heeft voor zijn leven en zijn herstel is ongelofelijk en zal ongetwijfeld veel mensen ontroeren.

  1. Icarus over de dopingpraktijken in Rusland met name binnen de atletiekwereld. En absoluut de Stig zoals iemand eerder al noemde! En de absolute klassieker blijft Senna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken