De beste NETFLIX sportdocu’s

pexels-photo-274937

Is er nog iemand die geen Netflix heeft, nee toch? Soms vind ik niks fijner dan op de bank kruipen en m’n favoriete serie kijken. Maar wist je dat Netflix naast al die toffe series ook vol staat met super inspirerende sportdocu’s!

Dus mocht je tijdens je luie avondjes eens wat anders willen zien en gemotiveerd van de bank willen komen dan zijn dit mijn top tips voor de beste NETFLIX sportdocu’s.

Lange adem

Urenlang rennen, dagenlang trainen en een doorzettingsvermogen waar je u tegen zegt. De hoofdrollen in de volgende documentaires zijn letterlijk weggelegd voor mensen met een lange adem. Het is ongelofelijk wat deze sporters voor elkaar hebben gekregen!

Stop at Nothing
Lance Armstrong vertelt in deze docu over zijn doping schandaal, hoe hij kanker overleefde en zijn road to succes. Niet alleen interessant voor wielerfans!

The Barkley Marathons
De meest bizarre ultramarathon (160km!) ter wereld. Lopers rennen een ongemarkeerd parcours door de Amerikaanse wildernis. De finish halen is een onmogelijke opgave, sommige jaren finished zelfs niemand! Wat mensen drijft om dan toch mee te doen begrijp je na het zien van deze docu.

From Fat to Finish Line
Twaalf mannen en vrouwen besluiten het leven helemaal om te gooien. Niet alleen willen ze gezamelijk 225 kilo afvallen. Nee, het ultieme doel is een estafetteloop van ruim 300km.

Losing Sight of Shore
Dagenlang niks anders dan water om je heen terwijl je roeit van San Francisco naar Australie. De vier vrouwen van de Coxless Crew deden het. 257 Dagen op zee met enkel slaapjes van 90 minuten achter elkaar, tropische stormen en passerende walvissen.

De beste NETFLIX sportdocu's

Maar hoe dan?

Tijdens het kijken van onderstaande documentaires vraag je je dat continue af. Deze mannen en vrouwen lijken soms bijna onmenselijk. Echt een eyeopener als je wilt zien waar ons lijf allemaal toe in staat is.

Fittest on Earth
In deze documentaire zie je de absolute top van Crossfit aan het werk. Damn, wat een power. Ze trainen voor hun ultieme doel, gekroond worden tot fitste persoon op aarde! Maar wie gaat er uiteindelijk met de titel vandoor?

T-Rex
Het verhaal van Claressa is echt super inspirerend. Deze 17-jarige wil de eerste vrouw worden die er met een Olympische titel in boksen vandoor gaat. Dat deze weg alles behalve over rozen gaat zie je in deze documentaire.

The Perfect Physique
De mannen van de Amerikaanse sportcovers. Breder dan breed, glimmend van de olie en met de perfecte kaaklijn. Het lijkt misschien allemaal nep maar deze docu laat zien wat er allemaal achter schuil gaat. Kneiterhard trainen om continue in topvorm te zijn.

Liefde voor de sport

Sommige mensen doen niet alleen aan sport, ze zijn hun sport. Pure liefde voor waar ze elke dag van hun leven al hun tijd in steken.

Trainer
In Trainer krijg je een kijkje achter de schermen van het voetbal. Je volgt jonge trainers aan de top. Hoe zorgen ze er eigenlijk voor dat de teams optimaal presteren? We juichen vaak naar de mannen en vrouwen op het veld, maar zonder goede trainer zijn ze nergens!

Further
Instant zin in de winter na het zien van Further.  En ademnood, want de afdalingen die deze snowboarder doet zijn soms doodeng. Loodrecht naar beneden en over sneeuw waar niemand ooit is geweest. Wie gaat er mee op wintersport?

The Real Miyagi
The Karate Kid, een film die volgens mij iedereen wel gezien heeft.
Want wie wilde vroeger geen eigen Miyagi die er voor zou zorgen dat je die pestkop een lesje kon leren? Fumio Demura speelt geen rol maar is een real time Mister Miyagi.

sportdocu’s, Netflix

Lekker sportdocu’s kijken op Netflix!

Zo, genoeg om je een aantal regenachtige dagen te vermaken! Ken jij nog sportdocu’s die ik echt moet zien?

Dit vind jij vast ook leuk:

2 Responses to “De beste NETFLIX sportdocu’s”

Avatar

september 17, 2017 at 7:29 am, Daniëlle said:

Wat een leuke tips. Ik ga ze allemaal in mijn lijst zetten.

Reply

december 27, 2018 at 6:50 am, De 5 leukste bezigheden na de kerst - DEAR GOOD MORNING said:

[…] heen zijn (zonder slaap of plaspauzes that is, dus ik zou er een dagje aanplakken). Of kijk een van deze toffe […]

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra ochtendmotivatie in je MAILbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

  • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
  • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
  • Altijd een persoonlijk bericht
  • Kortingen en extra win-acties

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots