De beste Netflix-documentaires over sport

Is er nog iemand die geen Netflix heeft? Nee, toch? Soms vind ik niks fijner dan op de bank kruipen en m’n favoriete serie kijken. Ik deelde al mijn favoriete Netflix documentaires over voeding, maar wist je dat er naast al die toffe series ook superveel inspirerende Netflix-documentaires over sport zijn?

Sportmotivatie!

Urenlang rennen, dagenlang trainen en een doorzettingsvermogen waar je u tegen zegt. De hoofdrollen in de volgende documentaires zijn letterlijk weggelegd voor mensen met een lange adem. Het is ongelofelijk wat deze sporters voor elkaar hebben gekregen!

Stop at Nothing
Lance Armstrong vertelt in deze docu over zijn dopingschandaal, hoe hij kanker overleefde en zijn road to succes. Niet alleen interessant voor wielerfans!

The Barkley Marathons
De meest bizarre ultramarathon (160km!) ter wereld. Lopers rennen een ongemarkeerd parcours door de Amerikaanse wildernis. De finish halen is een onmogelijke opgave. Sommige jaren finisht zelfs niemand! Wat mensen drijft om dan toch mee te doen, begrijp je na het zien van deze docu.

Cheer
Denk jij bij cheerleaders aan meisjes die een dansje doen bij een basketbalwedstrijd? Think again! De documentaire Cheer laat het tegenovergestelde zien: cheerleaders zijn topsporters die keihard moeten werken! 

Losing Sight of Shore
Dagenlang niks anders dan water om je heen, terwijl je roeit van San Francisco naar Australië. De vier vrouwen van de Coxless Crew deden het. 257 Dagen op zee met enkel slaapjes van 90 minuten achter elkaar, tropische stormen en passerende walvissen.

Floor is Lava
Ken je het oude kinderspelletje ‘The Floor is Lava’ nog? Deze Netflix-serie is hier namelijk op gebaseerd. Verschillende teams nemen het tegen elkaar op in kamers vol met lava. Natuurlijk geen echte lava, maar gewoon kamers met rood water. Toch is het een hilarische serie die je zeker eens moet kijken!

Netflix docu's over sport

Maar hoe dan?

Tijdens het kijken van onderstaande documentaires vraag je je dat continu af. Deze mannen en vrouwen lijken soms bijna onmenselijk. Echt een eyeopener als je wilt zien waar ons lijf allemaal toe in staat is.

Ultimate Beastmaster
Mijn favoriet en ik kan niet wachten op een nieuw seizoen. Een soort Wipe out a.k.a. Ninja Warriors maar dan nog heftiger en stoerder. Deelnemers van over de hele wereld moeten een parcours afleggen die voor mij echt onmogelijk lijkt. Sprongen van twee meter of alleen maar oefeningen waarbij je aan je armen hangt. Dit inspireert enorm om keihard te trainen elke morgen. Ooit wil ik aan zoiets meedoen!

The Dawn Wall
In the Dawn Wall volgen camera’s Tommy Caldwell en Kevin Jorgeson, terwijl zij een bizarre klim doen zonder hulpmiddelen. Je houdt je hart vast tijdens het kijken maar geloof me, dit is een must-see!

The Game Changers
The Game Changers geeft antwoord op de vraag: ‘Kun je spieren kweken als je alleen plantaardig eet?’. In deze documentaire zie je topatleten van over de hele wereld die fan zijn van hun vegan lifestyle. Voormalig bodybuilder Arnold Schwarzenegger, tennisser Novak Djokovic en F1-coureur Lewis Hamilton maken samen in deze documentaire de misvattingen rondom het eten van vlees zichtbaar. Met de hele duidelijke hoofdboodschap: je hebt geen dierlijke eiwitten nodig om spieren op te bouwen.

The Titan Games 
Dwayne Johnson presenteert een competitie, waarin alledaagse atleten hun krachten meten in de meest bizarre uitdagingen. De motivatie om te winnen is extra groot want de winnaar gaat er met 100.000 dollar vandoor. Wat deze mensen weten te bereiken, is werkelijk ongelofelijk.

Magnetic
Je durft soms bijna niet te kijken wanneer je Magnetic aan hebt staan. Atleten van over de hele wereld die zich aangetrokken voelen tot spanning, zoeken op de meest bizarre locaties naar de uiterste vorm om deze spanning te krijgen. Dit moet je zien!

Netflix docu's over sport

Liefde voor de sport

Sommige mensen doen niet alleen aan sport, ze zijn hun sport. Pure liefde voor waar ze elke dag van hun leven al hun tijd in steken.

Trainer
In Trainer krijg je een kijkje achter de schermen van het voetbal. Je volgt jonge trainers aan de top. Hoe zorgen ze er eigenlijk voor dat de teams optimaal presteren? We juichen vaak naar de mannen en vrouwen op het veld, maar zonder goede trainer zijn ze nergens!

The Real Miyagi
The Karate Kid, een film die volgens mij iedereen wel gezien heeft. Want wie wilde vroeger geen eigen Miyagi die er voor zou zorgen dat je die pestkop een lesje kon leren? Fumio Demura speelt geen rol, maar is een real time Mister Miyagi.

Zo, genoeg om je een aantal regenachtige dagen te vermaken! Ken jij nog Netflix-documentaires over sport die ik echt moet zien?

10 reacties

    1. Zeker eens de documentaire de Stig bekijken. ‘De Stig’ is een documentairefilm over het leven, maar vooral de revalidatie, van profwielrenner Stig Broeckx, die op 28 mei 2016 zwaar ten val kwam tijdens de Baloise Belgium Tour.
      Het was een jong wielertalent, die ongelukkig ten val is gekomen en hierdoor 6 maanden in coma lag en zogoed als hersendood was verklaard. Hoe hij gevochten heeft voor zijn leven en zijn herstel is ongelofelijk en zal ongetwijfeld veel mensen ontroeren.

  1. Icarus over de dopingpraktijken in Rusland met name binnen de atletiekwereld. En absoluut de Stig zoals iemand eerder al noemde! En de absolute klassieker blijft Senna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

De Dear Good Morning Shop

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.