DE GROTE FITBIT VERGELIJKINGSBLOG 2022

Yes, het is weer het einde van het jaar. En dat betekent: tijd voor de grote Fitbit vergelijkingsblog 2022! Afgelopen drie jaar schreven we al vergelijkingsblogs voor Fitbit (2021, 2020 en 2019). Dit jaar gaan we focussen op: Fitbit Sense 2, Fitbit Versa 4, Fitbit Charge 5 en de Fitbit Inspire 3. Voor welke ga jij?

Al vijf jaar lang is Dear Good Morning ambassadeur van Fitbit. Zo heb ik al heel wat Fitbit producten voorbij zien komen en kunnen testen. Onwijs fijn voor jou, zodat jij precies weet welke Fitbit het beste bij jou past. Op de Fitbit-pagina vind je al onze blogs van de afgelopen jaren. Dit jaar focussen we op 4 totaal verschillende – maar toch ook weer niet – Fitbit producten, namelijk Fitbit Sense 2, Fitbit Versa 4, Fitbit Charge 5 en de Fitbit Inspire 3. Dit helpt jou om een goede keuze te maken en te bepalen welke Fitbit het beste bij jou past. Geen zin om de hele blog te lezen? Check dan gelijk het overzicht onderaan deze blog.

Even kennis maken

Laten we eerst even alle modellen leren kennen. Dan is het nog makkelijker te snappen welke naam bij welke Fitbit hoort. Maak kennis met Fitbit Sense 2, Fitbit Versa 4, Fitbit Charge 5 en Fitbit Inspire 3!

Zoals je ziet zijn de 4 Fitbit-modellen die we vergelijken verschillend qua uiterlijk. Alhoewel, Fitbit Sense 2 en Fitbit Versa 4 moet je even naast elkaar houden om het grootste verschil in uiterlijk te zien. Fitbit Sense 2 heeft een ronde afwerking, net zoals Fitbit Versa 4 en beide modellen zijn wat groter van formaat. Fitbit Charge 5 en Inspire 3 zijn wat kleiner en hebben een langwerpig scherm. Laten we de Fitbit modellen eens per model bekijken.

Fitbit Sense 2

Fitbit Sense 2 is dé gezondheidssmartwatch om je te helpen ontspannen, beter te slapen en gezonder te leven. Herken en verminder stress met de tools voor stressbeheersing. Fitbit Sense 2 heeft een continue EDA-sensor om stressmomenten te detecteren, zodat je stresspatronen kunt ontdekken. Aan de hand van een gedetailleerde slaapanalyse en een slaapprofiel kom je meer te weten over de kwaliteit van je nachtrust en hoe je die kunt verbeteren. Want wie elke dag energiek uit bed wil komen moet ook een goede nachtrust hebben. Ook analyseert deze smartwatch je hartconditie zodat je bewuste keuzes kunt maken voor je gezondheid en kun je je stemming registreren om inzicht te krijgen in jouw emoties en stressniveau gedurende de dag (een EDA-scan). Met de ECG-app voor Fitbit Sense 2 kun je tekenen van boezemfibrilleren – een hartritmestoornis – decreteren en de resultaten met je arts delen. De EDA-sensor helpt tekenen van stress te herkennen, je krijgt een seintje als je stress hebt.

Duidelijke kenmerken van de Fitbit Sense 2:

 • Stressmanagement met onder andere een EDA-scan.
 • Registreer je stemming op stressvolle momenten gedurende de dag om inzicht te krijgen in hoe je emoties zich ontwikkelen na verloop van tijd (wellicht wat meer relaxen vanavond!).
 • Begrijp beter hoe je slaapt en hoe je je nachtrust kunt verbeteren met je persoonlijke slaapprofiel.
 • Inzage in je hartritme met de ECG-app, herken boezemfibrilleren en raadpleeg een arts.
 • Houd je gezondheid in de gaten met SpO2, hartslagvariabiliteit en meer gegevens in het overzicht gezondheidsstatistieken.
 • Smartwatchfuncties, zoals het betalen met je smartwatch, Google maps (komt binnenkort), agenda en Find my phone.
 • Batterijduur van 6 dagen (afhankelijk van je activiteiten).
 • Minuten in Actieve Zones & ingebouwde GPS & activiteitentracker (keuze uit maar liefst meer dan 40 activiteiten).
 • Trackt 24/7 je hartslag voor duidelijke inzage in je hartslag en slaap.
 • Verschillende slaapfunctionaliteiten zoals slaapmodus – waardoor je niet gewekt wordt door het licht van je Fitbit – en smart wake.
 • Dagelijkse herstelscore: een score geeft aan of je weer klaar bent om te sporten of beter rustig aan kunt doen.

Vind in deze link alle specificaties van de Fitbit Sense 2.

Fitbit Versa 4

Wellicht heb je de Fitbit Versa al eens voorbij zien komen. Zo schreven we eerder een uitgebreide review over Fitbit Versa 2. Ondertussen zijn we al twee vernieuwde versies verder, namelijk met Fitbit Versa 4. Fitbit Versa 4 wordt echt gezien als de smartwatch met alles wat je nodig hebt om gemotiveerd te blijven. Fitbit Versa 4 heeft een iets groter scherm dan vorige versies en een ingebouwde GPS, zodat je je mobiel thuis kunt laten. Fitbit Versa 4 is lekker licht en tevens zorgt de verbeterde technologie voor een betere hartslagmeting. Fitbit Versa 4 is vooral gericht op fitness gerelateerde doelen. De ideale smartwatch om in beweging te blijven. Met deze sportieve, lichte en comfortabele smartwatch met ingebouwde gps kun je je dagelijkse herstelscore bekijken, minuten in actieve zones verdienen en uit meer dan 40 trainingsprogramma’s kiezen.

De belangrijkste kenmerken van de Fitbit Versa 4:

 • Begeleiding om effectiever te trainen en motivatie om in beweging te blijven door middel van meer dan 40 trainingsmodi, bewegingsprikkels en dagelijkse herstelscore.
 • Statistieken in real time.
 • Smartwatchfuncties, zoals betalen met je smartwatch, Google maps (komt binnenkort), agenda en Find my phone.
 • Batterijduur van 6 dagen (afhankelijk van je activiteiten).
 • Minuten in actieve zones & ingebouwde GPS & activiteitentracker.
 • Dun, licht en comfortabel model.
 • Houdt 24/7 je hartslag bij duidelijke inzage in je hartslag en slaap.
 • Slaapmodus waardoor je niet gewekt wordt door het licht van je Fitbit.

Vind in deze link alle specificaties van Fitbit Versa 4.

Fitbit Sense 2 vs Fitbit Versa 4

Fitbit Sense 2 heeft meer sensoren en functies dan Fitbit Versa 4. Fitbit Sense 2 geeft je duidelijk inzicht in je algemene gezondheid. Door de huidtemperatuursensor, de nieuwe ECG-app en EDA-sensor, krijg je een helder beeld van je welzijn. Daarnaast heeft Fitbit Sense 2 alle facetten van een smartwatch en trackers zoals de ingebouwde GPS en applicaties. Deze Fitbit is gemaakt voor een gezonder leven en om inzicht te krijgen in stress en slaap.

Fitbit Versa 4 heeft alle facetten van Fitbit Sense, inclusief de vernieuwde hartslagsensoren, maar geen ECG-app, EDA-scan en geen huidtemperatuursensor. Fitbit Versa 4 heeft een ingebouwde GPS, verbeterde hartslagmeting en microfoon met luidspreker. Deze Fitbit is gemaakt voor fitness en gericht op het behalen van betere resultaten.

Fitbit Sense 2 kost momenteel € 249,95 en Fitbit Versa 4 kost € 199,95. Via deze link kan je nog meer lezen over de verschillen tussen Fitbit Sense 2 en Fitbit Versa 4.

Fitbit Charge 5

Fitbit Charge 5 is een geavanceerde tracker voor fitness en gezondheid. Deze is anders ten opzichte van de vorige Fitbit Charge-varianten. Fitbit Charge 5 heeft namelijk een AMOLED-kleurenscherm, is 10% dunner dan zijn voorganger, heeft ronde afwerkingen en heeft nieuwe functies die je nog niet eerder zag bij de Charge. Eén van mijn favorieten!

De belangrijkste kenmerken van de Fitbit Charge 5:

 • Fitbit Charge 5 heeft, net zoals de Fitbit Sense 2, de mogelijkheid om jouw volledige gezondheid in kaart te brengen, denk aan dagelijkse herstelscore en stressmeting.
 • Fitbit Charge 5 beschikt tevens over de EDA-sensor om je stress te monitoren, en de ECG-app om je hartritme in de gaten te houden. Via de huidtemperatuurmeting weet je precies hoe je gezondheid ervoor staat.
 • Maak elke dag de beste keuzes met een score die aangeeft of je klaar bent om te sporten of beter rustig aan kunt doen (doe dan bijvoorbeeld een yin yoga les in de Dear Good Morning community).
 • Fitbit Charge 5 heeft een ingebouwde GPS (doei telefoon).
 • Fitbit Charge 5 is een activitytracker, het is echt gemaakt om je gezondheid te optimaliseren.
 • Batterijduur van 7 dagen, afhankelijk van gebruik (denk aan GPS).

Via deze link vind je alle specificaties van de Fitbit Charge 5

Fitbit Inspire 3

Fitbit heeft dit jaar ook een verbeterde versie van de Inspire gelanceerd: Fitbit Inspire 3, met kleurendisplay! Fitbit Inspire 3 is een motiverende tracker en zie ik echt als instapmodel voor mensen die inzicht willen krijgen in hun gezondheid, maar niet te veel poespas eromheen willen. Deze activity tracker houdt constant je slapen, verbrande calorieën, hartslag, stressniveau en slaapscore bij. Daarnaast heet Inspire 3 een batterijduur van 10 dagen. Fitbit Inspire 3 gaf ik aan mijn moeder als cadeau en die was er onwijs blij mee. Alles wat ze nodig had! Fitbit Inspire 3 is ideaal als fitnesstracker en heeft alles wat je nodig hebt om fitter en gezonder te leven.

De belangrijkste kenmerken van de Fitbit Inspire 3:

 • Batterijduur van 10 dagen (afhankelijk van je activiteiten).
 • Minuten in actieve zones & activiteitentracker & bewegingsprikkels.
 • Trackt 24/7 je hartslag voor duidelijke inzage in je hartslag en slaap.

Vind via deze link alle specificaties van de Fitbit Inspire 3.

Premium

Goed om te weten: bij aankoop van één van deze bovenstaande Fitbit modellen ontvang je 6 maanden toegang tot Fitbit Premium. Fitbit Premium is een extra optie die je erbij kan kopen (na de 6 maanden die je ontvangt). Fitbit Premium geeft je nog meer persoonlijke inzichten in al je activiteiten, geeft je tips en ook direct inzicht om jouw dagelijkseherstelscore te verbeteren. Geeft je Fitbit aan dat er ruimte is voor een pittige workout? Extra leuk: je kunt workouts met mij samen doen in de Premium-app. Heb je juist meer rust nodig, dan kan je via Fitbit Premium meditaties en yoga volgen. Zie het als een extra coach om je pols! Wat ik verder zo leuk vind aan Premium is, dat je nu ook een duidelijk slaapprofiel krijgt, dat is gekoppeld aan een dier. Zo kan je een giraffe, papegaai of een schildpad zijn. Ik ben al enkele maanden een beer. De beer heeft de neiging om een vast slaapritme aan te houden. Super leerzaam om zo meer over jouw slaapprofiel te ontdekken.

Help Lienke, en nu?

Maar hoe kies ik nou mijn Fitbit? De eerste vraag is uiteraard of jij voor een smartwatch gaat of een fitnesstracker. Fitbit Sense 2 en Fitbit Versa 4 zijn smartwatches en dat herken je door de vele functies, het kleurenscherm en applicaties. Fitbit Charge 5 en Fitbit Inspire 3 zijn fitnesstrackers en zijn smaller, hebben minder functies en zijn vooral gericht op je sport- en slaapdoelen.

Hieronder vind je een handig overzicht om jou te helpen met het maken van de keuze. Waarin herken jij je het meest? Klik op de afbeelding als je het groter wilt bekijken.

En shoppen maar!

Bestel hier direct Fitbit Sense 2.
Bestel hier direct Fitbit Versa 4.
Bestel hier direct Fitbit Charge 5.
Bestel hier direct Fitbit Inspire 3.

En wist je trouwens dat er voor iedere Fitbit mega toffe accessoires te bestellen zijn? Zo maak jij jouw Fitbit helemaal eigen! Zelf ben ik fan van dit sportbandje voor mijn Fitbit.

Hopelijk heeft deze blog je veel ins & outs gegeven om een keuze te maken voor een Fitbit. Heb je vragen of twijfels? Stuur ons dan gerust een berichtje!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek