De lekkerste ontbijthotspots in Leeuwarden!

Ontbijten in Leeuwarden

Mijn geboortestad, mijn stadje waar ik 18 jaar gewoond heb en sowieso om de zoveel weken terug kom omdat mijn ouders er nog steeds wonen. Leeuwarden. Ik houd van die stad en vind het geweldig om te zien dat er steeds meer hotspots komen. Dus bij deze is het eindelijk tijd om de lekkerste hotspots van Leeuwarden op een rij te zetten.

STEK

Mijn nieuwe favoriete tentje in Ljouwert; Stek! Acai bowls, smoothies, avocado toast, pancakes en heerlijke koffie. Ik wou dat ik weer in Ljouwert woonde om elke dag hier heen te gaan. Oh en hou op met me over die carrotcake, damnnnn!

Waar: Harlingersingel 2
Wanneer: Maandag en dinsdag vanaf 11:00 uur en de andere dagen vanaf 09:00 uur. Hopelijk gaan ze ooit eerder open.
Website: http://stekleeuwarden.nl

BROODJE BEWUST

Eén van de eerste tentjes waar je in Leeuwarden een heerlijk bewust broodje kunt halen. Naast brood hebben ze ook yoghurt en verse smoothies.  Hier heb ik trouwens ook eens een event georganiseerd. Extra leuk! Er is keuze uit een groot assortiment, de eigenaren zijn onwijs vriendelijk en het is een top-locatie. Eerst ontbijten en dan rollend de winkelstraat in. Ze houden zich nog niet helemaal aan de DGM-tijd maar vooruit… 08:00 uur ontbijten kan ook 😉

Waar: Groentemarkt 1
Wanneer: Maandag t/m vrijdag vanaf 08:00 uur en zaterdag vanaf 09:00 uur. Zondag gesloten.
Website: www.broodje-bewust.nl

POST-PLAZA

Waarom  niet gewoon all the way voor een ontbijtbuffet? Bij Post-Plaza kun je voor 15 euro genieten van het ontbijtbuffet. Ook als je niet in het hotel verblijft ben je welkom om vanaf 07:00 uur (!!) om te genieten van alle verse broden, yoghurt, sapjes en… zoetigheid!

Waar: Tweebaksmarkt 25-27
Wanneer: maandag tot en met vrijdag vanaf 07.00 uur en zaterdag en zondag vanaf 08.00 uur
Website: www.post-plaza.nl

DOUWE EGBERTS CAFE 

Er zijn er niet heel veel meer in Nederland, maar in Leeuwarden vind je er nog eentje. Een perfecte spot om te ontbijten, maar ook om meteen aan het werk te gaan. Snelle wifi verbinding en genoeg mogelijkheden om je laptop op te laden. De bediening is vriendelijk en ontbijtkeuze is er genoeg. Denk aan yoghurt, fruitsalade, croissants, pannenkoeken, wentelteefjes of… je gaat voor ontbijt XL met koffie, jus, yoghurt, croissant en een broodje. Woon je in Leeuwarden dan heb je ook nog geluk, want ze bezorgen ook!

Waar: Ruiterskwartier 111
Wanneer: maandag t/m zaterdag vanaf 08:00 uur en zondag vanaf 10:00 uur
Website: www.decafe.frl

Geplaatst door Douwe Egberts Café Leeuwarden op Dinsdag 3 oktober 2017

FRUITBAR SIS

De naam verklapt het eigenlijk al. Heel veel fruit in een bar, haha! Smoothies, slow juices, wraps, koffie en gezonde snacks. Oh en koffie met amandelmelk, havermelk en rijstemelk is zeker mogelijk. Fruitbar Sis is de eerste smoothiebar van Leeuwarden. De eigenaar is door zijn tijd op de Antillen geïnspireerd geraakt voor verse smoothies, juices en gezonder leven.

De droom? Een eigen smoothiebar! Sinds 2016 geopend en een groot succes! Dit moet je zeker eens proeven en proberen als je in Leeuwarden bent. Ben je vegan? Kijk dan vooral even het veganmenu, wat een keuze he? Oh en… Ze organiseren ook nog workshops zoals handlettering of… een lachworkshop.

Waar: Naauw 5
Wanneer: woensdag t/m zondag vanaf 11.00 uur
Website: www.fruitbarsis.nl

Weet jij nog een lekkere hotspot in Leeuwarden? Laat dan een reactie achter onder deze post.

0 reacties

 1. la venezia ook zeker niet ontbreken! Lekkerste ijs van Leeuwarden. En Roast, Novelle en Stek zijn vrij recent geopend maar zijn ook zeker het vermelden waard. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

 • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
 • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
 • Altijd een persoonlijk bericht
 • Kortingen en extra win-acties

De Dear Good Morning Shop

 • T-shirt zwart – I am (not) a morning person

  24.95
  Opties selecteren
 • T-shirt wit Dear Good morning

  T-shirt wit – I am (not) a morning person

  24.95
  Opties selecteren
 • Pre-order nu mijn boek!

  Meer informatie
 • E-book-HIIT-work-outs-DGM

  E-book – Let’s HIIT it (7 work-outs)

  8.75
  In winkelmand

Join jij de DGM-community?

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.