Ontbijthotspots in: Leeuwarden

Mijn geboortestad, mijn stadje waar ik 18 jaar gewoond heb en sowieso om de zoveel weken terug kom omdat mijn ouders er nog steeds wonen. Leeuwarden. Ik houd van die stad en vind het geweldig om te zien dat er steeds meer hotspots komen. Dus bij deze is het eindelijk tijd om de lekkerste hotspots van Leeuwarden op een rij te zetten.

STEK

Mijn nieuwe favoriete tentje in Ljouwert; Stek! Acai bowls, smoothies, avocado toast, pancakes en heerlijke koffie. Ik wou dat ik weer in Ljouwert woonde om elke dag hier heen te gaan. Oh en hou op met me over die carrotcake, damnnnn!

Waar: Harlingersingel 2
Wanneer: Maandag en dinsdag vanaf 11:00 uur en de andere dagen vanaf 09:00 uur. Hopelijk gaan ze ooit eerder open.
Website: http://stekleeuwarden.nl

BROODJE BEWUST

Eén van de eerste tentjes waar je in Leeuwarden een heerlijk bewust broodje kunt halen. Naast brood hebben ze ook yoghurt en verse smoothies.  Hier heb ik trouwens ook eens een event georganiseerd. Extra leuk! Er is keuze uit een groot assortiment, de eigenaren zijn onwijs vriendelijk en het is een top-locatie. Eerst ontbijten en dan rollend de winkelstraat in. Ze houden zich nog niet helemaal aan de DGM-tijd maar vooruit… 08:00 uur ontbijten kan ook ;-)

Waar: Groentemarkt 1
Wanneer: Maandag t/m vrijdag vanaf 08:00 uur en zaterdag vanaf 09:00 uur. Zondag gesloten.
Website: www.broodje-bewust.nl

POST-PLAZA

Waarom  niet gewoon all the way voor een ontbijtbuffet? Bij Post-Plaza kun je voor 15 euro genieten van het ontbijtbuffet. Ook als je niet in het hotel verblijft ben je welkom om vanaf 07:00 uur (!!) om te genieten van alle verse broden, yoghurt, sapjes en… zoetigheid!

Waar: Tweebaksmarkt 25-27
Wanneer: maandag tot en met vrijdag vanaf 07.00 uur en zaterdag en zondag vanaf 08.00 uur
Website: www.post-plaza.nl

DOUWE EGBERTS CAFE 

Er zijn er niet heel veel meer in Nederland, maar in Leeuwarden vind je er nog eentje. Een perfecte spot om te ontbijten, maar ook om meteen aan het werk te gaan. Snelle wifi verbinding en genoeg mogelijkheden om je laptop op te laden. De bediening is vriendelijk en ontbijtkeuze is er genoeg. Denk aan yoghurt, fruitsalade, croissants, pannenkoeken, wentelteefjes of… je gaat voor ontbijt XL met koffie, jus, yoghurt, croissant en een broodje. Woon je in Leeuwarden dan heb je ook nog geluk, want ze bezorgen ook!

Waar: Ruiterskwartier 111
Wanneer: maandag t/m zaterdag vanaf 08:00 uur en zondag vanaf 10:00 uur
Website: www.decafe.frl

The Tosti Club

Wat ze bij The Tosti Club verkopen, is niet zo’n groot geheim, haha. Maar het verhaal en de kwaliteit is extra bijzonder. Coen Heijkoop (toen 12) had maar één grote droom. Met een passie voor Oudhollandse molens, begon hij met het maken van brood. Zo is The Tosti Club geboren! Ook de bereidingswijze is echt nog ouderwets. 18 mm dik gesneden brood en in een pan gebakken met een beetje boter. En oh, alles ziet er heerlijk uit! Geen zin in brood? Ook voor een lekkere smoothiebowl of een portie pancakes kan je bij deze leuke plek terecht.

Waar:  Nieuwestad 137
Wanneer: dinsdag t/m zondag vanaf 10:00 tot 20:00
Website: https://thetosticlub.nl

Weet jij nog een lekkere hotspot in Leeuwarden? Laat dan een reactie achter onder deze post.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

  1. la venezia ook zeker niet ontbreken! Lekkerste ijs van Leeuwarden. En Roast, Novelle en Stek zijn vrij recent geopend maar zijn ook zeker het vermelden waard. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken