De ontbijtgewoontes van Nederlanders

Een bakje kwark met havermout, een kiwi of gewoon een lekkere tosti met kaas, er is geen goed of fout als het op je ontbijt aan komt: Als je maar ontbijt. Je ontbijt zorgt namelijk voor nieuwe energie, waarmee je jouw dag goed kan beginnen. Zespri Kiwifruit heeft 2000 Nederlanders ondervraagd naar hun ontbijtgewoontes. Wij van Dear Good Morning waren natuurlijk heel benieuwd naar de resultaten en hebben de informatie voor jou op een rijtje gezet. 

Hap, slik en weg ochtendhumeur

Uit de studie van Zespri Kiwifruit blijkt dat 77% van de ondervraagden bijna iedere dag de tijd neemt om thuis te ontbijten. Dat een ontbijt letterlijk voor een goed begin van je dag zorgt blijkt ook uit het onderzoek. Acht op de tien Nederlanders geeft aan dat ze een beter humeur hebben na een goed ontbijt. Kom maar op met die vrolijke ochtend energie!

ontbijtgewoontes Nederlanders dear good morning

Ontbijten en sporten, hoe combineer ik dat?

Meer dan de helft van de Nederlanders (58%) ontbijt tussen 6 en 8 uur ’s ochtends. Helaas is nog niet iedereen van dit onderzoek een ochtendgekkie. Vier op de 10 respondenten geeft aan dat ze voor of na hun ontbijt een sportmoment plannen om de dag lekker mee te beginnen. Een leuk feitje dat hieruit voortkwam, is dat vooral ouders met kinderen sneller een actieve ochtend inplannen dan Nederlanders zonder kinderen.  

Wij krijgen bij Dear Good Morning ook vaak de vraag of het verstandig is om juist voor of na het sporten te ontbijten. Er is voor deze vraag geen juist antwoord. Ieder lichaam heeft een andere behoefte. Meer informatie over de combinatie sporten en ontbijten vind je hier

Snelle ontbijters

Door de weeks ontbijten we het liefst lekker snel. Meer dan de helft van de onderzochten gaf aan slechts 10 tot 20 minuten aan het ontbijt te besteden. Gelukkig nemen we in het weekend wel wat meer tijd voor ons ontbijt. Zes op de tien Nederlanders geeft aan in het weekend langer aan de ontbijttafel te zitten of buiten de deur te ontbijten. Leuke ontbijthotspots om buiten de deur te eten vind je hier.

Zespri kiwi

A golden start van je dag

Er zijn zo veel verschillende ontbijtjes om je dag mee te beginnen. Maar wil je graag een gezond en vezelrijk begin van je dag, denk dan eens aan een kiwi. Een kiwi SunGold bevat meer vitamine C dan een sinaasappel (Een Zespri SunGold kiwi bevat 161, 3 mg vitamine C per 100 gr, voor 100 gr sinaasappels is dat 53,2 mg). Een kiwi is dus een echte vitaminebom. Deze ontbijtbowl met kiwi is snel te maken en lekker voedzaam.

Wat zijn jouw ontbijtgewoontes? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoek