De ontbijtgewoontes van Nederlanders

dear good morning kiwi ontbijtbowl

Een bakje kwark met havermout, een kiwi of gewoon een lekkere tosti met kaas, er is geen goed of fout als het op je ontbijt aan komt: Als je maar ontbijt. Je ontbijt zorgt namelijk voor nieuwe energie, waarmee je jouw dag goed kan beginnen. Zespri Kiwifruit heeft 2000 Nederlanders ondervraagd naar hun ontbijtgewoontes. Wij van Dear Good Morning waren natuurlijk heel benieuwd naar de resultaten en hebben de informatie voor jou op een rijtje gezet. 

Hap, slik en weg ochtendhumeur

Uit de studie van Zespri Kiwifruit blijkt dat 77% van de ondervraagden bijna iedere dag de tijd neemt om thuis te ontbijten. Dat een ontbijt letterlijk voor een goed begin van je dag zorgt blijkt ook uit het onderzoek. Acht op de tien Nederlanders geeft aan dat ze een beter humeur hebben na een goed ontbijt. Kom maar op met die vrolijke ochtend energie!

ontbijtgewoontes Nederlanders dear good morning

Ontbijten en sporten, hoe combineer ik dat?

Meer dan de helft van de Nederlanders (58%) ontbijt tussen 6 en 8 uur ’s ochtends. Helaas is nog niet iedereen van dit onderzoek een ochtendgekkie. Vier op de 10 respondenten geeft aan dat ze voor of na hun ontbijt een sportmoment plannen om de dag lekker mee te beginnen. Een leuk feitje dat hieruit voortkwam, is dat vooral ouders met kinderen sneller een actieve ochtend inplannen dan Nederlanders zonder kinderen.  

Wij krijgen bij Dear Good Morning ook vaak de vraag of het verstandig is om juist voor of na het sporten te ontbijten. Er is voor deze vraag geen juist antwoord. Ieder lichaam heeft een andere behoefte. Meer informatie over de combinatie sporten en ontbijten vind je hier

Snelle ontbijters

Door de weeks ontbijten we het liefst lekker snel. Meer dan de helft van de onderzochten gaf aan slechts 10 tot 20 minuten aan het ontbijt te besteden. Gelukkig nemen we in het weekend wel wat meer tijd voor ons ontbijt. Zes op de tien Nederlanders geeft aan in het weekend langer aan de ontbijttafel te zitten of buiten de deur te ontbijten. Leuke ontbijthotspots om buiten de deur te eten vind je hier.

Zespri kiwi

A golden start van je dag

Er zijn zo veel verschillende ontbijtjes om je dag mee te beginnen. Maar wil je graag een gezond en vezelrijk begin van je dag, denk dan eens aan een kiwi. Een kiwi SunGold bevat meer vitamine C dan een sinaasappel (Een Zespri SunGold kiwi bevat 161, 3 mg vitamine C per 100 gr, voor 100 gr sinaasappels is dat 53,2 mg). Een kiwi is dus een echte vitaminebom. Deze ontbijtbowl met kiwi is snel te maken en lekker voedzaam.

Wat zijn jouw ontbijtgewoontes? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Categorieën

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

De Dear Good Morning Shop

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.