Wat heb je nodig als sporter?

keukenkastje DGM Myprotein

Ik krijg vaak de vraag wat er nou allemaal bij mij op de keukenplank staat. Daarom heb ik in deze blog een boodschappenlijstje voor je gemaakt!

In 2018 schreef ik deze blog maar vandaag (9 juni 2020) maakte ik een update. Grappig, want eigenlijk is er maar weinig veranderd. Nog steeds heb ik een “sporters”-keukenplankje. Nog steeds gebruik ik verschillende producten die goed zijn voor een sportieve levensstijl.
Mijn plankje staat vol met supplementen en eiwitpoeders. Ik vind het belangrijk om voldoende eiwitten en vitamines binnen te krijgen met mijn energieke en sportieve ochtenden. Een aantal producten die onmisbaar zijn als je een sporter bent, wil ik in dit artikel wil benoemen. Doe je aan sport en wil je je lichaam goed voeden, dan heb ik speciaal voor jou een boodschappenlijstje gemaakt met producten die ik gebruik en die ik je ook zeker aanraad.

Om het nog simpeler te maken heb ik alle producten gekoppeld aan Myprotein zodat je meteen je bestelling kunt plaatsen én het super snel in huis hebt. Myprotein is sinds mei 2020 vaste partner van mij waardoor je met kortingscode DEARGOODMORNING altijd 35% korting krijgt.

Boodschappenlijstje voor sporters

Zelf gebruik ik in de ochtend de whey omdat daar minder pure eiwitten in zitten dan Isolaat. Isolaat bevat veel pure eiwitten die ik na het trainen goed kan gebruiken. Daarom neem ik na het trainen een scoop isolaat. Je kunt natuurlijk altijd beginnen met één soort eiwitpoeder. Caseine neem ik voor het slapen gaan. Een eiwitsoort dat langzaam wordt afgebroken in het lichaam. Volg je het voor nu nog even niet, lees dan eerst mijn blog: “5 soorten eiwitten, wat zijn het?”

Op mijn keukenplank staat:

Whey Isolate Perfection
Isolaat Perfectie
Caseïne perfection
Ultra Fine Oats
Vooral voor mensen met PDS is het aan te raden deze te nemen in plaats van normale havermout. De ultra fine oats zijn beter verteerbaar.
Walnoten
Multivitamine
Omega 3
Magnesium
Pindakaas
Cacao
Flavour drops
Om even een lekker smaakje te geven aan je ontbijt, drankje of recepten. En dat zonder ook maar één calorie!
BCAA
Zelf gebruik ik soms BCAA tijdens het trainen. Dit doe ik bij hele zware krachtsport. Het is nooit 100 procent bewezen door de wetenschap, maar het schijnt goed te zijn voor het beschermen van je spieren. Daarnaast vind ik het lekkerder wegdrinken dan water tijdens mijn training.

Elke morgen (ja, sinds 2016 al!) neem ik een shake met oats, whey, banaan, walnoten en water. Soms met een beetje pindakaas, cacao of ander soort fruit. Grappig om een artikel te updaten en te ontdekken dat nog steeds hetzelfde ontbijt eet.

De komende maanden ga ik voor Myprotein schrijven over eiwitproducten dus vergeet vooral niet af en toe terug te komen op deze pagina. Want naast de blogs komen er ook win-acties.

Categorieën
Meest recente reacties

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

0 reacties

 1. Jaaaaa! Meer van dit soort blogs; superhandig!
  80% van jouw producten staat bij mij ook al in de kast. Die overige 20% ga ik nu even bestellen; goed excuus voor weer een nieuwe bestelling bij B&F 🙂

 2. Die oats ga ik zeker proberen. Ik heb ook PDS en vind het heel moeilijk om bepaalde producten weg te laten (wegens te lekker). Resultaat: soms ben ik tegen de avond zo opgeblazen dat ik mij niet eens meer durf te vertonen in mijn sportoutfit. Zeer interessante posts dus & alvast succes met de wedstrijd!

 3. jammer dat dit gewoon weer is om mensen dingen te laten bestellen ! die vitamine pillen ben je helemaal niet nodig je kunt alles uit je voeding halen als er goed aandacht aanbesteedt!

  1. He Arnold, Wat jammer dat je dit zo ziet! Dat is zeker niet de bedoeling. Wat is je e-mail? Dan mail ik je graag wat uitgebreider waarom en waarvoor ik blog! 🙂

  1. Hee Jonne! Ik haal zoveel mogelijk uit normale voeding maar aangezien ik veel sport en daarom veel eiwitten moet eten, vind ik het belangrijk dat ik genoeg binnen krijg. Eiwitten poeders is daar een goede aanvulling op! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

De Dear Good Morning Shop

 • Planner 4 dear good morning

  WORKOUT PLANNER DEEL 4 – WEEKSCHEMA

  0.00
  In winkelmand
 • fit tijdens de lockdown

  Workout planner deel 3 – weekschema

  0.00
  In winkelmand
 • fit tijdens de lockdown

  Workout planner deel 2 – weekschema

  0.00
  In winkelmand
 • deel 1 sportplanner fit tijdens de lockdown

  Workout planner deel 1 – weekschema

  0.00
  In winkelmand

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.