blog

#DEARGOODCHALLENGE: Stay Offline

“Pieppieppiep”.. de wekker gaat. Ik druk hem snel weg, gaap, rek me uit en pak vervolgens mijn telefoon. Draai me op mijn zij en scroll door Instagram en Facebook tot ik echt op moet staan.

Herkenbaar? Wanneer is de laatste keer dat jij rustig wakker werd en ging ontbijten zonder gelijk te kijken hoe het gaat met de rest van de wereld? Waarschijnlijk veel te lang geleden dus daar gaan we deze maand verandering in brengen.

Rust

Ik hou van de ochtenden en heb dan ook geen probleem met opstaan. Echter heb ik wel problemen met het genieten van rust. Even een momentje voor mezelf nemen voordat ik me in de chaos van de dag stort. Door gelijk mijn telefoon te pakken sta ik toe dat ik meteen vol word gegooid met invloeden. Ik zie mijn mailbox die vol zit en word jaloers van alle ontbijtfoto’s op mooiere plekjes op de wereld dan mijn eigen huisje. En dat is eigenlijk zo zonde!

Daarom ga ik deze maand proberen om pas mijn telefoon te pakken op het moment dat ik mijn ontbijt achter mijn kiezen heb. Het enige wat je op je telefoon mag doen is je wekker uitzetten, want anders wordt dat vroege opstaan wel heel lastig ;). Doe je met me mee?

Het idee is dus simpel. Je drukt je wekker uit en laat je telefoon vervolgens braaf links liggen. Geniet van de ochtend. Wees je even bewust van de dag die voor je ligt en de mogelijkheden die dat biedt. Als die berichtjes kunnen prima nog een uurtje wachten. En als je zorgt dat je gewoon lekker om 6 uur opstaat heb je je ontbijtje ruim op tijd op zodat je je DearGoodMorning 7 uur momentje niet hoeft te missen :P.

dear good challenge stay offline 3, dear good challenge stay offline, geen social media en mail, geen telefoon tot na het ontbijt

Download de #DEARGOODCHALLENGE Stay Offline!

Via bovenstaande button open je de pdf en zijn we klaar om te starten. Print hem uit en hang hem bijvoorbeeld op in de keuken. Zo kan je hem na het ontbijt gelijk afvinken!

dear good challenge stay offline, geen social media en mail, geen telefoon tot na het ontbijt

Deel trouwens vooral jouw (afgevinkte!) lijst met #DEARGOODCHALLENGE!

Elke 10e van de maand een nieuwe challenge! Heb je een leuk idee voor een challenge? Laat het weten in een comment!

DOWNLOAD HIERONDER GRATIS DE ANDERE CHALLENGES!

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: