#DEARGOODCHALLENGE: Stay Offline

dear good challenge stay offline

“Pieppieppiep”.. de wekker gaat. Ik druk hem snel weg, gaap, rek me uit en pak vervolgens mijn telefoon. Draai me op mijn zij en scroll door Instagram en Facebook tot ik echt op moet staan.

Herkenbaar? Wanneer is de laatste keer dat jij rustig wakker werd en ging ontbijten zonder gelijk te kijken hoe het gaat met de rest van de wereld? Waarschijnlijk veel te lang geleden dus daar gaan we deze maand verandering in brengen.

Rust

Ik hou van de ochtenden en heb dan ook geen probleem met opstaan. Echter heb ik wel problemen met het genieten van rust. Even een momentje voor mezelf nemen voordat ik me in de chaos van de dag stort. Door gelijk mijn telefoon te pakken sta ik toe dat ik meteen vol word gegooid met invloeden. Ik zie mijn mailbox die vol zit en word jaloers van alle ontbijtfoto’s op mooiere plekjes op de wereld dan mijn eigen huisje. En dat is eigenlijk zo zonde!

Daarom ga ik deze maand proberen om pas mijn telefoon te pakken op het moment dat ik mijn ontbijt achter mijn kiezen heb. Het enige wat je op je telefoon mag doen is je wekker uitzetten, want anders wordt dat vroege opstaan wel heel lastig ;). Doe je met me mee?

Het idee is dus simpel. Je drukt je wekker uit en laat je telefoon vervolgens braaf links liggen. Geniet van de ochtend. Wees je even bewust van de dag die voor je ligt en de mogelijkheden die dat biedt. Als die berichtjes kunnen prima nog een uurtje wachten. En als je zorgt dat je gewoon lekker om 6 uur opstaat heb je je ontbijtje ruim op tijd op zodat je je DearGoodMorning 7 uur momentje niet hoeft te missen :P.

dear good challenge stay offline 3, dear good challenge stay offline, geen social media en mail, geen telefoon tot na het ontbijt

Download de #DEARGOODCHALLENGE Stay Offline!

Via bovenstaande button open je de pdf en zijn we klaar om te starten. Print hem uit en hang hem bijvoorbeeld op in de keuken. Zo kan je hem na het ontbijt gelijk afvinken!

dear good challenge stay offline, geen social media en mail, geen telefoon tot na het ontbijt

Deel trouwens vooral jouw (afgevinkte!) lijst met #DEARGOODCHALLENGE!

Elke 10e van de maand een nieuwe challenge! Heb je een leuk idee voor een challenge? Laat het weten in een comment!

DOWNLOAD HIERONDER GRATIS DE ANDERE CHALLENGES!

Dit vind jij vast ook leuk:

3 Responses to “#DEARGOODCHALLENGE: Stay Offline”

november 01, 2018 at 6:18 am, Voel jij je happy? Gelukkig worden in 5 stappen! - said:

[…] is? Ook ik maak me er vaak schuldig aan. Om veel relaxter aan je ochtend te beginnen, is er de #stayoffline-challenge. Een maand lang pas je telefoon erbij pakken op het moment dat je al hebt ontbeten en klaar bent […]

Reply

november 14, 2018 at 5:12 pm, Pas op voor deze social media valkuil - DEAR GOOD MORNING said:

[…] Eigenlijk komt het in 1 t/m 5 neer op het volgende: social media is niet goed voor je als het je een slecht gevoel geeft. Kijk naar de oorzaak en probeer wat afstand te nemen. Hoe? Bijvoorbeeld door mee te doen aan mijn #DEARGOODCHALLENGE: Stay Offline. […]

Reply

mei 29, 2019 at 12:58 pm, Hoe overleef ik een dag zonder telefoon? - DEAR GOOD MORNING said:

[…] Dit is misschien wel het belangrijkste punt uit deze lijst. Je telefoon een dag niet bij je hebben is misschien wel het beste wat je kan overkomen. Een dag verplichte rust. Relativeer je probleem, los op wat op te lossen valt met de punten die hierboven zijn genoemd en geniet van je telefoonvakantie! Ben je hier nog niet helemaal klaar voor? Oefen alvast met de #DEARGOODCHALLENGE: Stay Offline. […]

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra ochtendmotivatie in je MAILbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

  • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
  • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
  • Altijd een persoonlijk bericht
  • Kortingen en extra win-acties

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots