blog

#DEARGOODCHALLENGE, time for burpees!

Een nieuwe maand betekent een nieuwe CHALLENGE! Ik hoop dat jullie de vorige leuk vonden, hebben jullie het volgehouden? Ik ga er natuurlijk vanuit van wel, dus nu je een extra uur in je dag hebt past daar perfect een dagelijkse workout in! En niet zomaar een, nee ik maak het jullie gelijk lastig want deze is pittig. BURPEES! Durf jij het aan?

De Challenge: burpees!

Om in deze maand onze fitheid echt een boost te geven heb ik gekozen voor een Burpee challenge. De burpee is de perfecte oefening om je hartslag flink omhoog te brengen en daarnaast gebruik je je hele lichaam. Hoe het werkt? Simpel! Je kunt deze challenge op elke willekeurige dag beginnen. Dus waarom niet vandaag? Zet een vinkje elke keer wanneer je de 25 burpees heb gedaan. Wanneer je dat doet is helemaal aan jou. Misschien vind je het lekker om er de dag mee te beginnen of doe je het als je thuis komt uit werk of school?

En nu niet gelijk denken dat je dat nooit gaat lukken hé! Vijfentwintig klinkt misschien als veel en de eerste dagen zullen pittig zijn, maar je zult zien dat je met sprongen vooruit gaat. Laten we samen vinkjes gaan sparen!

burpees

Hoe ging het ook alweer?

Goed, burpees dus, maar hoe doe je die nou eigenlijk? Zorg ten eerste dat je voldoende ruimte hebt om languit op de grond te liggen en omhoog te kunnen springen. Check? Dan kunnen we beginnen. De burpee zelf bestaat uit zes simpele stappen.

1. Spring recht omhoog
2. Zak in een squat naar beneden
3. Zet je handen op de grond
4. Spring naar achter in een plank
5. Spring terug naar je handen
6. Spring omhoog met je armen gestrekt

Doe je mee?

Via bovenstaande button open je de pdf en zijn we klaar om te starten. Print deze uit, hang het ergens in huis waar je de workout wilt doen en doe mee! Ik zou het super tof vinden als je mij laat zien hoe goed je bezig bent. Maak een foto van je afgevinkte lijst of je bezwete hoofd en deel het met #DEARGOODCHALLENGE!

Easy peasy!
Als je alle zes de bewegingen samenvoegt ziet het eruit als in onderstaand filmpje.

Welke challenges wil jij voorbij zien komen?

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIT VIND JE VAST OOK LEUK:

Elke ochtend energiek uit bed,
het kan!

EXTRA OCHTEND MOTIVATIE IN JE MAILBOX?

Maandelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox.

Emmalaan 7-9
1075 AT
Amsterdam

© 2022 deargoodmorning
Website door Timo de Goede