blog

DearGoodFood: 3 makkelijke groenterecepten

Jammer genoeg eten Nederlanders niet genoeg groente per dag. Sterker nog, uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders maar 139 gram groente per week eten! Dit vind ik super zonde, daarom drie super easy en lekkere groenterecepten voor jou. Boordevol groenten om jou genoeg groenten te laten eten, haha!

Jullie weten allemaal dat ik geen keukenprinses ben. Toch durfde ik de uitdaging aan te gaan om samen met Iglo drie simpele recepten voor mezelf en voor jullie te creëren. Ik dook de keuken in voor groenterecepten en… ben nog apetrots op het resultaat ook. Als ik het kan, kan jij het ook!

Iglo introduceert zes verschillende varianten van Groente-Idee. Dit zijn  verschillende producten, gevuld met groentemixen die alleen even bereid moeten worden in de pan, te makkelijk voor woorden! Dus met een beetje hulp van Iglo Groente-Idee presenteer ik.. mijn drie groente recepten.

Italiaanse groentepasta (4 personen)

Benodigdheden voor groenterecept #1:

> 1 verpakking Iglo Groente-Idee Italiaans
> 1 pak verse pasta
> 150g crème fraîche
> 1 ui
> 1 knoflookteentje
> 400g (vega)vlees

1. Kook de groente uit het pak Iglo Groente-Idee Italiaans volgens de instructies op de verpakking. Voeg na enkele minuten de ui en knoflook toe. Bak in een (andere) koekenpan het (vega-)gehakt, gedurende 3 minuten.
2. Maak ondertussen de verse pasta klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
3. Voeg de crème fraîche en het(vega-)gehakt toe aan de pan met de Italiaanse groente en roer dit goed door. Zet vervolgens het vuur enkele minuten laag.
4. Leg op elk bord een beetje pasta. Schenk de groente-pastasaus over de pasta en serveer direct.
5. Enjoy!

ja dgm_iglo_italiaansgroentenidee-9707

Iglo groente-idee

Wat ik ervan vond? LEKKER! Echt heel lekker en fris door de crème fraîche! De ui is niet per se nodig dus die kun je altijd weglaten. 

Hollands met een twist (4 personen)

Benodigdheden:

> 1 pak Iglo Groente-Idee Boerenmix
> 1 zak zoete aardappel frites (uit de vriezer)
> 4 Iglo vissticks
> 1 bakje aioli

1. Doe de zoete aardappel frites in de AirFryer en maak deze klaar volgens de gebruiksaanwijzing. Mocht je geen Airfryer hebben, volg dan de instructies voor de koekenpan of ovenbereiding. Ikzelf heb deze keer voor de bereiding in de koekenpan gekozen.
2. Bereid Iglo Groente-Idee volgens de bereidingswijze op de verpakking.
3. Bereid de vissticks zoals op de verpakking staat.
4. Leg op elk bord de groente, zoete aardappel frites  en de vissticks. Serveer met een beetje aioli als dipsaus.
5. Smikkelen!

Iglo hollands groenten idee recept Dear Good MorningIglo hollands groenten idee recept Dear Good Morning

Iglo hollands groenten idee recept Dear Good Morning

Wat ik ervan vond? Mijn favoriet. Dit gerecht is net als vis & chips, maar dan met een groente twist en zelfs een beetje lekkerder. Door het gerecht leuk te serveren smaakt het meteen nog lekkerder. Oh en de Groente-Idee Boerenmix is mijn favo: kleurrijk en fris!

Makkelijk potje groente (2 personen)

Benodigdheden:

>1 pak Iglo Groente-Idee Hollands
> 300g (vega-)kip of gehakt
> 100g kwark
> 1 eetlepel mosterd
> Kruiden naar keuze
> peper en zout

1. Bereid Iglo Groente-Idee Hollands volgens de beschrijving op de verpakking. Verhit vervolgens  olie in een wok en bak de (vega-) kip in 10 minuten gaar.
2. Meng de kwark, de mosterd en kruiden. Wees niet zuinig met de kruiden! Voeg wat peper en zout naar keuze toe. Hoe meer kruiden, hoe lekkerder ik het vind!
3. Verdeel de groente en het (vega-) gehakt/kip over twee borden. Serveer samen met de kwark-saus. Lekker fris!
4. Eet smakelijk!

Iglo hollands groenten idee recept Dear Good Morning

Iglo hollands groenten idee recept Dear Good Morning

Wat ik ervan vond? Ik deed het nu met gehakt, maar met vega kip zal dit recept wellicht nog lekkerder zijn. Ik houd van onwijs veel kruiden en door de kwark wordt het extra fris, een heerlijk zomers gerecht!

Het Iglo Groente-idee is echt ideaal en super makkelijk. Ik ben totaal geen keukenprinses maar op deze manier kun je toch snel iets moois en lekkers op tafel zetten.

WOW, ik ben super benieuwd of jullie deze groenterecepten gaan proberen. Laat je het me weten?

Wil je meer weten over Iglo Groente-Idee? Klik dan hier voor de meer informatie. De Groente-Idee varianten van Iglo zijn er in 6 verschillende smaken:
1. Groente-Idee Hollands
2. Groente-Idee Italiaans
3. Groente-Idee Pompoen & Zoete aardappel
4. Groente-Idee Aziatisch
5. Groente-Idee Pesto
6. Groente-Idee Boerenmix

PS Deze blog heb ik gemaakt in samenwerking met Iglo.

0 reacties

  1. Ik heb even gezocht hoeveel groenten 1 pak Iglo Groente-Idee bevat. En dat is 400 gram. Aangezien twee van deze recepten voor vier personen zijn, betekent dat slechts 100 gram groente per persoon, terwijl het voedingscentrum minimaal 250 gram per dag adviseert. De recepten zijn vast lekker, maar ik vind de stelling dat ze boordevol groenten zitten nogal misleidend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: