DearGoodFood: Een Italiaanse avond met Foodybox!

deargoodmorning foodybox italiannight

Hongerig stond ik gisteren te wachten op mijn DHL mannetje. Normaal is hij altijd vroeg maar net vandaag… Boodschappen voor het avondeten had ik niet gedaan want ik wist namelijk wat hij kwam brengen. De nieuwste Foodybox was in aantocht!

Een Italiaans avondje met de Foodybox. Pasta van sojabonen is een van de producten in deze box. Met een salade een heerlijk zomerse maaltijd.

De producten in de Foodybox

Vier keer per jaar brengt Foodybox een box uit die bomvol zit met verrassende producten, speciaal voor het seizoen. Een klein feestje dus om uit te pakken, zeker met een rommelende maag. Ik kwam onder andere een heerlijke mango chutney tegen van Geeta’s. Perfect op een borrelplankje met een goed stuk kaas. En een chilisaus van Inproba voor iemand met een vuurvaste mond ;). Het is teveel om allemaal op te noemen! Na alle producten te hebben bekeken had ik al snel mijn favorieten bij elkaar verzameld.

Tijd om de keuken in te duiken!

Een Italiaans avondje met de Foodybox. Pasta van sojabonen is een van de producten in deze box. Met een salade een heerlijk zomerse maaltijd.

Wat maakte ik?

Niemand heeft zin om met dit warme weer lang in de keuken te staan, toch? Geloof me, dit tover je allemaal in nog geen 15 minuten op tafel. Voor het eerst kookte ik met pasta van Risenta Deze is voor 100% gemaakt van sojabonen. Hierdoor krijg je niet dat bekende zware gevoel in je maag. En de smaak is echt lastig van normale pasta te onderscheiden. Ondertussen gooi ik wat pijnboompitten in een pan, strooi er wat Herbamare zout bij en snij cherrytomaatjes in tweeën. Alles bak ik even kort in de pan voordat ik er twee flinke scheppen pesto bij doe.

Een Italiaans avondje met de Foodybox. Pasta van sojabonen is een van de producten in deze box. Met een salade een heerlijk zomerse maaltijd.

Daarna snijd ik wat vers brood in plakken en doe er flink wat verse roomkaas van Paturain op. Voor wat extra groen maak ik een eenvoudige salade van komkommer, paprika en feta waar ik wat Cardini’s Ranch dressing overheen schenk. Ik ben nooit zo’n dressing fan, maar deze met Italiaanse kaas is ZO lekker. Dit is for sure mijn favoriete product uit de box. En dressing, serieus? Ja echt! Je kan hem trouwens ook prima gebruiken als dipsaus. Kom maar door met die schaal nacho’s haha!

Goed, maar even terug naar mijn Italiaanse maaltje. Voor de dorst maak ik het sapje van Flevosap nog wat frisser door de helft van mijn glas te vullen met ijs. In dit sap zit niks anders dan fruit, geen rotzooi of toegevoegde suikers dus.

Een Italiaans avondje met de Foodybox. Pasta van sojabonen is een van de producten in deze box. Met een salade een heerlijk zomerse maaltijd.

Voor ik het weet is ook de pasta klaar en kunnen we aan tafel. Bon appetit!

Wil je meer weten over de producten uit de box? Kijk dan hier het filmpje met Charlotte van Charlie’s Kitchen en doe gelijk wat extra inspiratie op voor jouw eigen zomerse avondje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

De Dear Good Morning Shop

 • Planner 4 dear good morning

  WORKOUT PLANNER DEEL 4 – WEEKSCHEMA

  0.00
  In winkelmand
 • fit tijdens de lockdown

  Workout planner deel 3 – weekschema

  0.00
  In winkelmand
 • fit tijdens de lockdown

  Workout planner deel 2 – weekschema

  0.00
  In winkelmand
 • deel 1 sportplanner fit tijdens de lockdown

  Workout planner deel 1 – weekschema

  0.00
  In winkelmand

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.