blog

Deze items mogen niet in jouw kast ontbreken!

Gezond eten is en blijft een uitdaging. Overal ligt de verleiding op de loer en geloof me, vaak zat geef ik daar lekker aan toe, en dat moet ook kunnen!  Om de balans te bewaren probeer ik thuis wat bewuster met mijn voeding bezig te zijn en om daar een handje bij te helpen heb ik deze vijf producten altijd standaard in mijn kast staan. Deze zorgen ervoor dat ik makkelijker bewuste keuzes maak en minder snel grijp naar ongezonde alternatieven. Dus pak je boodschappenlijstje er maar vast bij en voeg deze items gelijk toe! (of bestel ze lekker vanuit je luie stoel ;) )

Rauwe cacao

Het liefst kruipen we elke avond op de bank met een reep chocola, maar helaas is dat nou niet het beste wat je kunt doen. Een goed alternatief is het gebruik van rauwe cacao! Je kunt het echt door alles heen doen. Maak eens een smoothie met rauwe cacao, banaan en dadels. To die for! Of doe het door je pannenkoekenmix of maak er warme chocolademelk van.

Zo wordt je zoet craving toch gestild en krijg je ook nog eens een bom aan magnesium en ijzer binnen. Vooral dat eerste is er een die vrouwen vaak veel te weinig binnenkrijgen. Magnesium zorgt voor je energieniveau en een goed stel hersenen en is dus het perfecte excuus om met mate lekker van te snoepen!

Pindakaas

Iets wat ik altijd in huis heb is een pot met pindakaas maar dan wel de 100% versie. Echt, probeer het eens want het is zo veel lekkerder dan een pot Calvé! Geen toegevoegde suikers of andere rare ingrediënten, gewoon alleen pinda’s. Pindakaas is een perfect alternatief voor een tussendoortje door de gezonde vetten die het bevat. Daarnaast zit het ook vol met eiwitten, wat weer helpt voor je spierherstel en het op peil houden van je stofwisseling.

Kokosolie

Kokosolie, ik bak er echt alles in. Ik hoor vaak de vraag of dan al je eten naar kokos smaakt, maar dat is echt niet zo! Tenzij je de olie koud gebruikt op bijvoorbeeld brood, dan proef je wel een lichte kokossmaak. Kokosolie is een goede toevoeging aan boter of olie. Bak bijvoorbeeld in kokosolie, gebruik olijfolie voor je salades en doe eventueel boter op je brood. Zo houd je een gezonde inname van verschillende vetten.

Let trouwens wel op welke je koopt. De markt stroomt inmiddels vol met ontgeurde, bewerkte kokosolie die daardoor al zijn goede eigenschappen verliest! Ga voor de pure extra virgin versie om er zeker van te zijn dat je een goed product koopt.

Flavdrops

De Flavdrops zijn ideaal om je kwark, smoothie of havermout te doen. De drops zijn natuurlijke smaakstoffen die je met een makkelijk druppelpipetten aan je eten kan toevoegen. De drops zijn in in meer dan 15 verschillende smaken te verkrijgen en bevatten 0 calorieën.

Pannenkoekenmix

Wie wil er nou niet gaan sporten als je jezelf daarna kunt trakteren op pannenkoeken?! Ze zitten vol met vezels, whey eiwitten (goed voor je herstel!) en proteïne. Doe een beetje rauwe cacoa door het beslag en smeer er een dun laagje pindakaas op. O jongens, dat is zo geweldig!!

Wil je weten welke producten je als sporter specifiek nodig hebt? Lees dan deze blog. Welke fooditems heb jij altijd standaard in huis? Laat het me weten in een comment.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: