Dit dieet hield ik slechts één dag vol

Als blogger krijg ik opdrachten vaak last minute. Bedrijven die op het laatste moment een beslissing nemen of de opdracht doorgaat of niet zorgen ervoor dat ik snel moet schakelen. Soms lastig, maar dat maakt mijn werk ook heel gevarieerd. Totdat ik mezelf op de vingers moest tikken: Lien, je gaat te ver!

Het toffe aan mijn werk is, dat je “een gezicht” bent en voor diverse shoots gevraagd wordt. Toen ik midden in mijn bikini fitness prep zat had ik daar geen enkele moeite mee. Ik was onwijs gespierd, strak en zelfverzekerd. Ik kijk nog vaak foto’s terug en ben apetrots op hoe ik dat allemaal bereikt heb.

Maar, zoals ik zo vaak zeg, zo’n shape is niet realistisch en op de lange duur niet vol te houden. Het heeft geen zin om dat als ideaalbeeld te hebben want dat betekent dat je elke dag zo weinig eet dat je geen energie meer hebt.

Even wennen

Ik ben al meer dan een jaar gestopt met bikini fitness en sindsdien heb ik geen enkel dieet meer gevolgd. Ik eet waar ik zin in heb, ik drink waar ik zin in heb, maar houd natuurlijk rekening met de hoeveelheden. Tja niet altijd, maar ik ben en blijf een fitgirl en vind het fijn om ervoor te zorgen dat ik wel aan de juiste hoeveelheden eiwitten kom. Ik hanteer de 80/20 regel zoveel mogelijk en geniet van het leven.

Doordat ik van een bikini fitness shape af kom, is het wennen dat je wat kilo’s aankomt. Ik heb hier nooit moeite mee gehad, want mijn energie en enthousiasme kwamen weer terug. Alleen wanneer ik shoots had moest ik even wennen. Je staat er anders op, je bent wat “voller” dan je gewend bent van jezelf en vooral voor een shoot wil je wel dat alles perfect is.

Wonder weekje

Vorige week kreeg ik een berichtje dat ik precies over een week een hele grote shoot heb voor een campagne. Zulke opdrachten vind ik dus onwijs tof, en ik zeg meteen “JA!”. Totdat ik ontdekte dat ik dan voornamelijk in een sportbeha sta. Twijfel slaat dan toe. Moet ik het nog wel doen? Straks verwachten ze nog steeds dat ik zo strak en gespierd ben als toen ik mijn wedstrijden deed. Nu heb ik een gezond vetpercentage, iets minder spiermassa en is dat wel wat ze willen?
En voor mezelf: wil ik wel meedoen aan zo’n grote campagne nu ik iets minder gefocust ben op een strakke shape?

Ik werd he-le-maal gek van mezelf maar wilde te graag meedoen aan de shoot. Een unieke kans. Ik besloot meteen om een plannetje te maken om toch nog iets strakker naar de shoot te gaan. Weinig calorieën, even geen chocolade meer en geen zout, om geen vocht vast te houden. Ik ging vol goede moed mealpreppen en dag 1 van mijn éénweekse dieet was van start gegaan.

Zo’n dieet? Is dat een voorbeeld zijn?

De dag vorderde en het ging lekker. Ik had wel moeite om me aan mijn bakjes te houden maar met nog maar zeven dagen in vooruitzicht zag ik het allemaal rooskleurig tegemoet. Aan het einde van de dag had ik trek. Had ik mezelf een té streng dieet op gelegd? Ik had inmiddels al alle etentjes en afspraken afgezegd voor de hele week om niet in de verleiding te komen.

Ik fietste naar huis en had nog maar weinig energie. Het was ook een warme dag, mijn lichaam moest wennen aan de onwijs grote verandering en met tegenzin at ik mijn laatste koude bakkie op. Dat deed me denken aan mijn prep en ik lag voor dood op bed.

Quote keep it simple keep it honest keep it real

“Dit is toch geen voorbeeld zijn?” vroeg ik mezelf af. Duizenden mensen zien straks die campagne met een stralende Lienke die eigenlijk hartstikke veel honger heeft omdat ze zichzelf op een streng dieet heeft gezet de afgelopen week. Is dat wat ik wil? De hele week zo onwijs streng leven dat ik eigenlijk geen lol meer heb in die shoot en alleen maar stress of ik geen fouten maak met mijn strenge dieet.

Eng en spannend

Dit dieet stopte ik dus direct na de eerste dag. Dit is niet wat ik wilde. Ik belde de opdrachtgever en die zei dat ze mij geboekt hadden om wie ik ben, om mijn uitstraling. Dat gaf me rust. Ik ga daar staan met mijn shape van nu. Tuurlijk houd ik de komende dagen rekening met wat ik eet zodat ik er niet opgeblazen sta (want PDS). Maar om mezelf uit te hongeren? NEE, ik doe het niet.
Ik vind het onwijs spannend om de shoot te doen maar die spanning zal niet mijn enthousiasme gaan overheersen. Ik wil vooral laten zien dat je jezelf mag omarmen en niet altijd zo streng moet zijn voor jezelf.

dieet

Keep it real

Met dit voorbeeld wil ik je ook laten weten dat iedereen wel eens zorgen heeft. Grote of kleine, dat maakt niet uit. Maar ook dat je jezelf af en toe op de vingers mag tikken. Ik heb zeker geen spijt van mijn dieet-idee. Het gaf me weer even een reality check en deed me beseffen dat ik gewoon ff normaal moet doen. Ik leef al gezond genoeg dus streng zijn heeft geen enkele zin. Daar wordt niemand gelukkig van. Op social media zie je nog steeds onwijs strakke – soort van bikini fitness – shapes voorbij komen en ik hoop diep van binnen dat jullie weten dat zo’n shape alles behalve gezond is en dat die meiden geen goed voorbeeld zijn van wat real is.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

  1. Wat weer een geweldig en eerlijk stuk!!!! Goed voorbeeld voor velen die toch te veel een ideaal najagen waarvan iedereen weet dat dit zeer ongezond en zeer onrealistisch is!!!!

  2. You Go girl! Wat fijn dat je dit deelt. Ik voel me ook zo. Altijd vergelijken met hoe ik was vóór mijn kantoorbaan, vóór mijn spiraaltje. Ik heb nu geen kunstmatige hormonen meer, mijn borsten zijn een cup geslonken en dat is heel gek. Ik ben vaak moe na werk en dan ga ik liever slapen dan dat ik vijf dagen ga sporten. Drie keer is ook goed. Want ik sport om fit te zijn, niet om instagram model te worden.

  3. Goed stuk! En je hebt me nieuwsgierig gemaakt > wat eet jij om niet opgeblazen te worden ivm PDS? Ik heb daar ook last van dus je tips zijn zeer welkom!

  4. Je bent geweldiggggg! Zo tof dat je lekker jezelf bent, DAT is een voorbeeld. Zie wel dat die bijna bikini fitness body steeds minder worden en de gezondere shapes meer naar boven komen op le gram. Je bent een inspiratie, Lienke! Enjoy! Dikke kus.

  5. Wat goed dat je naar jezelf hebt geluisterd! Ik heb liever iemand die er gezond uitziet dan iemand die zichzelf heeft uitgehongerd! Het is vast prachtig :)

  6. Mag ik die andere 6 bakjes…haha…nee hoor …probeer op mijn eigen manier..maar wel een relaxte..mijn overgewicht kwijt te raken..heb de boel een klein beetje verschoven…”zomerfiguur” gaat niet echt meer lukken…dus we gaan voor een redelijk en normaal “herfstfiguur” ?
    Veel plezier bij de fotoshoot..gewoon als Lieke stralen.?.want dat kan je nu veel beter vind ik als toen…en verstandig om die opdrachtgever te bellen..dat was mijn eerste gedachte…en toen ik las dat je dat gedaan had..?.slim!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek