Dit is waarom jij jumping jacks moet doen

Je liegt als je nog nooit jumping jacks hebt gedaan. De bekendste oefening uit de geschiedenis. Zo simpel, makkelijk en snel. Maar weet je eigenlijk wel hoe goed de jumping jack voor je is?

Zo voer je jumping jacks perfect uit

Stap 1: Ga rechtop staan en span je buikspieren aan. Laat je armen langs je zij hangen.
Stap 2: Spring met je benen tegelijk uit elkaar, zodat ze wijd uit elkaar komen te staan. Beweeg tegelijkertijd je armen omhoog, boven je hoofd.
Stap 3: Spring terug naar de beginpositie. Dit is één jumping jack.
Stap 4: Herhaal deze beweging het gewenste aantal keer.

Beste conditie ever

Een jumping jack is een intensieve oefening waarbij je je hele lichaam beweegt, als je dit geregeld doet verbeter je ook je uithoudingsvermogen. Maar weinig oefeningen trainen je lichaam volledig.

TIP: Jumping jacks uitproberen in de praktijk? Gebruik deze cardio HIIT-workout!

Bye bye calorieën

Door de hoge intensiteit en het trainen van al je spiergroepen, verbrand je ook veel calorieën. Jumping jacks zijn dan ook een goede basis voor een full body work-out in de ochtend! Je staat letterlijk te springen om de dag te beginnen. Doe 3 minuten jumping jacks en je verbrandt gemiddeld 40 calorieën.

Wat ben je ineens flexibel

Toen je voor het eerst jumping jacks deed, voelde je misschien wel spieren die je nog niet eerder hebt gevoeld. Als je geen actief leven hebt, kan deze oefening dan ook zorgen voor verbetering van je flexibiliteit. Het kan zelfs moeite kosten om deze oefening een aantal keer achter elkaar te doen. Beginnen met minder is dan ook niet erg. Je merkt hoe makkelijk het wordt.

Maak je lichaam warm

Welke sport je ook beoefent, jumping jacks zijn altijd geschikt voor een goede warming-up. Je traint een groot aantal spieren in je lijf en je krijgt er energie van. Of je nou gaat voetballen, hardlopen of dansen, deze oefening zorgt ervoor dat jouw lichaam is opgewarmd.

Hoeveel kan jij er in één minuut doen?

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Search