Hoe overleef ik de donkere ochtenden?

Licht- en temperatuurwise zou ik willen dat het altijd zomer was. Maar aangezien we in dit koude kikkerlandje echt niet om de koude donkere ochtenden heen kunnen, kan je ze maar beter omarmen. Eerder gaf ik tips om de herfstochtenden wat aangenamer te maken. Vandaag geef ik 4 tips hoe je de bijna zwarte, donkere ochtenden gaat overleven.

Donkere ochtenden overleven doe je zo

1. Licht

Het is donker buiten, dus dat betekent dat je waarschijnlijk lampen aan hebt staan. Echter, voor een goede nachtrust is het beter om het licht in de avond flink te dimmen en de televisie of laptop van zo’n oranjefilter te voorzien. Blauw licht zorgt er namelijk voor dat we ons wakker voelen. Dit wil je in de avond niet hebben, maar in de ochtend juist wel. Beter gebruik je dus dit licht om wakker te worden als het nog donker is buiten. Bijvoorbeeld met de wake-up light.

koude donkere ochtenden overleven, 4 tips

Naar een andere tijdzone verplaatsen kan natuurlijk ook ;-)

2. Sport jezelf wakker

Ja, die zag je vast niet aankomen hè! Sporten in de ochtend is ideaal om wakker te worden. Je kan echt prima met een slaapkop aankomen bij de sportschool. Doe ik tenslotte ook altijd ;-) Ook hardlopen kan prima met kleine oogjes. Geef jezelf 3 minuten en de motor staat aan hoor! En zeg eens eerlijk: bestaat er een lekkerder gevoel dan er al een workout op hebben zitten terwijl de wereld om je heen nog niet eens is ontwaakt?

koude donkere ochtenden overleven, 4 tips

3. Neem een koude douche

“Huh, maar Lienke, bedoel je niet een warme douche? Het is al zo koud!”. Ben je ooit goed wakker geworden van een warme douchesessie en een badkamer die benauwder is dan de gemiddelde Turkse sauna? Geloof me, koud douchen is wat jij nodig hebt. Dit mag ook alleen het afdouchen zijn. Je kan de kraan langzaam terugdraaien of in één keer. Maar zorg er in beide gevallen voor dat je ontspannen bent en blijft. Houd dus ook zeker niet je adem in maar probeer juist rustig door te ademen. Wedden dat je hier een enorme kick van krijgt + het daarna lekker warm hebt?

koude donkere ochtenden overleven, 4 tips

Oké, ja, deze douche was niet zo koud. Maar misschien trek je wel dezelfde kop :P

4. Zet je wekker een uurtje eerder

Met andere woorden: zet je biologische wekker niet terug naar wintertijd maar gebruik dat extra uurtje in de ochtend. Het idee daarachter is simpel: aangezien het tóch al donker is en dit niet echt te ontwijken is, kun je juist dan je ochtend een productief uurtje langer maken. Het voordeel? Je kan een uurtje eerder stoppen en de kans dat je dan nog wat daglicht meekrijgt is een heel stuk groter!

koude donkere ochtenden overleven, 4 tips

Heb jij het in de winter extra zwaar door de kou maar vooral het donker? Dan hoop ik dat één van bovenstaande tips je er doorheen gaan helpen! Wat doe jij om de donkere ochtenden te overleven?

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek