Dromen en falen gaan hand in hand!

Puma, ibiza, pop up fitness

Of je nu meer wilt gaan sporten, eerder op wil staan of gezonder wil gaan leven. Dromen en falen gaan hand in hand en vroeg of laat zul je te maken gaan krijgen met tegenslagen. Niks mis mee, maar wel even vervelend! Hoe ga je daarmee om? Hoe herpak je jezelf om weer extra te knallen?

Je bent net lekker bezig. De hele koelkast ligt vol met gezonde producten en je bent deze week al 4 keer naar de gym geweest. Het gaat lekker en je zit helemaal in de flow. Maar dan is het vrijdag op kantoor en die ene collega is jarig en heeft taart bij zich. OK, 1 stukje dan, kan best! En ja, dat kan ook gewoon, begrijp me niet verkeerd. Maar daarna heb je moeite om jezelf weer te herpakken. Dat stukje taart wordt een all-in voedselfestijn op vrijdagavond, inclusief de nodige drankjes en de gym skip je ook maar de rest van het weekend. “Want het is nu toch al verpest”. Nee, HO! Daar gaat het dus mis!

Dat stukje taart kan best en die avond rust met een hamburger op de bank ook. Of een weekendje geen workout, kan ook geen kwaad. Maar laat niet meteen je koppie hangen alsof alle progressie nu verloren is. 1 stapje terug en 2 vooruit, dat zeggen ze toch?

dromen en falen gaan hand in hand

Laat je niet meeslepen in de negatieve spiraal

Denk maar niet dat je de enige bent die het overkomt, nee hoor. Het overkomt de beste. Iedereen krijg te maken met tegenslagen en dat is heel normaal, we zijn nou eenmaal mensen en geen robots. Maar wat telt is dat je je weer herpakt! Opstaan en weer doorgaan in plaats van bij de pakken neerzitten.

“Ik heb nu toch al het hele weekend slecht gegeten, dan kan maandag er ook nog wel bij”. Ho, stop! Daar gaat het dus fout. Herpak jezelf en ga er weer tegenaan met frisse energie. Dat weekend heeft je goed gedaan en zorgt ervoor dat je je nu weer extra kunt focussen op je doelen. Ruil die hamburger dus weer in voor de gezondere producten of ga even extra hard zweten in de sportschool.

Dromen en falen gaan hand in hand, maar blijf niet hangen in je negatieve spiraal. Je zult merken dat het even moeilijk is, maar dat het daarna alleen maar goed voelt!

Dit vind jij vast ook leuk:

2 Responses to “Dromen en falen gaan hand in hand!”

Avatar

oktober 04, 2017 at 3:53 pm, Bianca said:

Mooi geschreven. Maar ik ben vorig januari begonnen met sporten ook met pt, mijn conditie ging omhoog 18 kilo afgevallen (ik wilde afvallen) zoveel zin in sporten tot een tijdje geleden, ik ben al lange tijd zo ontzettend moe heb geen energie, vele onderzoeken verder niks gevonden, nu denken ze burn-out of chronische vermoeidheid, mijn conditie is echt naar het nulpunt gezakt, vaak geen zin om te sporten omdat ik zo snel buiten adem ben dan heb ik er geen zin meer in. Met zoiets is het heel moeilijk om het dan allemaal positief in te zien, omdat het allemaal zo goed ging en nu zo frustrerend en balen dat het niet gaat zoals het destijds ging toen ik begon met sporten.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra ochtendmotivatie in je MAILbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

  • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
  • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
  • Altijd een persoonlijk bericht
  • Kortingen en extra win-acties

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots