Dromen over de toekomst of leven in het nu?

We zijn altijd bezig met beter worden, sterker worden, een goede carrière opbouwen of sparen voor die ene droomreis. Deze dingen hebben we nodig om onszelf een doel te geven. Maar hoe zorg je ervoor dat je blijft dromen zonder het genieten van het nu te verliezen?

Nieuwe kansen

Begin van het jaar starten we vaak met het maken van goede voornemens. Wat wil je behalen dit jaar en wat wil je veranderen aan je leven? Je bent misschien niet tevreden met je baan of je wilt een fitter lijf hebben als de zomer aanbreekt. Maar stiekem kijken we zo op 1 januari ongemerkt dus al vooruit! Je krijgt nauwelijks tijd om het nieuwe jaar echt te vieren. Nee er moet gelijk weer gepland worden voor de toekomst.

En ook ik maak me daar vaak enorm schuldig aan en ben me daar de laatste tijd steeds meer bewust van… Want is al dat vooruit kijken wel goed?

dromen
Als ik social media open dan zie ik dat half Nederland momenteel met z’n reet op Bali zit. Meteen begin ik met plannen maken, dat wil ik volgend jaar ook! Ik struin verschillende Airbnb’s af en zie mezelf volgende winter daar al helemaal zitten. Stiekem zou ik willen dat ik de tijd vooruit kon schuiven want ik wil dat ook, NU!

Maar ho, stop. Het jaar is pas net begonnen! Ik heb ruim 300 dagen te gaan voordat die reis er misschien gaat zijn. Die dagen wil ik toch helemaal niet overslaan? Op zulke momenten moet ik mezelf echt een halt toeroepen. Dromen mag, maar je leven willen versnellen om ze te halen, nee dat is zo zonde!


Hetzelfde geldt misschien wel voor jouw carrièredroom? Je werkt nu in een functie die je over vijf jaar gaat brengen waar je wilt zijn. Je droomt al over die positie en de mogelijkheden die je dat gaat bieden. Het geeft je de drive om door te gaan! Dat is natuurlijk super goed maar het is niet de bedoeling dat je nu geen plezier beleeft aan de dagen op je werk. Dat is wat ik zoveel hoor om me heen. “Ja, nu is het doorbijten maar over een tijdje…”

Het is maar even een voorbeeld, wat ik eigenlijk wil doen met deze blog is je even wakker schudden. Want maak jij je onbewust ook niet schuldig aan zulke gedachten?

Tips!

Dus, we gaan samen meer genieten van het nu zonder onze dromen te verliezen. Doe je met me mee?  Ik ga de komende tijd onderstaande tips proberen vol te houden en toe te passen waar nodig. LET’S ENJOY TODAY!

  • Plan een vast moment per dag voor je dromen. Dat klinkt misschien stom maar tijdens je werk heb je niks aan die wilde gedachten over een wereldreis. Dan verlies je je focus. Maar ’s avonds op de bank kun je rustig een uur internet afstruinen of een plan maken om van je droom realiteit te maken!
  • Kijk niet op je horloge of telefoon tijdens een bezigheid. Want wat maakt het uit hoe laat het is als je koffie zit te drinken met een vriendin? Of als je net lekker bezig bent in de gym? Bang om misschien bij een volgende afspraak te laat te komen? Zet dan een reminder, zo kun je de tijd beter loslaten!
  • Enjoy the little things! Geniet van je kop koffie of van je warme douche. Dat half uurtje lezen in de trein van afspraak naar afspraak of van het feit dat het eens een dag niet regent. Zo ga je automatisch ook meer genieten van de grote momenten.

Hoe zorg jij ervoor dat je ook geniet van het nu terwijl je keihard werkt aan je droom? Ik ben heel benieuwd naar jullie tips!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoek