Hoe overleef ik een dag zonder telefoon?

Na een gezellig avondje met vrienden kom je thuis en blijkt dat je de telefoon daar hebt laten liggen. Terug fietsen is geen optie, je zal de hele dag zonder telefoon moeten doorbrengen. Hoe ga je dat overleven, een dag zonder telefoon?

Een dag zonder telefoon overleven doe je zo

Geen paniek! Het is maar een telefoon. Maar ik snap het heus wel, als je super afhankelijk van dit apparaat bent dan is het makkelijk praten. Extra handig om over een paar dingen na te denken.

1. Zorg dat je een wekker in huis hebt

Jij gaat je 7-uurtje echt niet missen omdat je geen telefoon en dus ook geen wekker in huis hebt. No way! Voor 1 euro heb je al van die kleine reiswekkertjes. Heb je meer te besteden? Dan is dit misschien een perfect moment voor jou om een wake-up light aan te schaffen. Je lichaam vindt dit ook nog eens fijner wakker worden.

een dag zonder telefoon

2. Synchroniseer je agenda

Help! Hoe weet je nou waar je wanneer precies hoe laat moet zijn? Zorg dat je agenda altijd gesynchroniseerd is, zodat je bij deze informatie kan, ook zonder een telefoon. Een old school agenda aanschaffen kan natuurlijk ook!

een dag zonder telefoon

3. Te laat komen is geen optie

Misschien is dit wel het beste wat je kan overkomen als je normaal wel eens te laat op afspraken komt. Aangezien je het niemand kunt laten weten, is het misschien beter om deze slechte gewoonte af te leren! Kom gewoon op tijd naar je afspraken. Weet je van tevoren dat je te laat gaat zijn door overmacht, zoals een trein met vertraging, probeer via Instagram of Facebook die persoon te bereiken (via je laptop dan natuurlijk).

een dag zonder telefoon - trein missen

4. Socialmediaverslaving: hoe aan je nieuwe dosis te komen?

Ben jij een echte addict? Heb jij miljoenen volgers die in paniek zijn als je niet stipt om 7.00 uur een update post? Lopen de reacties in honderden op als jij een dag niet reageert en krijg je al stress bij het idee dat je dat een dag later moet inhalen? Met webapps kom je een heel eind. Bovendien kun je ook gebruik maken van programma’s als Onlypult en Later om je foto alsnog te posten, ook zonder telefoon. Geen paniek!

een dag zonder telefoon - verslaafd

5. Leer relativeren

Dit is misschien wel het belangrijkste punt uit deze lijst. Je telefoon een dag niet bij je hebben is misschien wel het beste wat je kan overkomen. Een dag verplichte rust. Relativeer je probleem, los op wat op te lossen valt met de punten die hierboven zijn genoemd en geniet van je telefoonvakantie! Ben je hier nog niet helemaal klaar voor? Oefen alvast met de #DEARGOODCHALLENGE: Stay Offline.

een dag zonder telefoon vrijheid

Breng jij regelmatig een dag zonder telefoon door? En ben ik nog belangrijke of handige tips vergeten? Let me know!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek