blog

Een kiwi ochtendroutine

Dat de kiwi mijn favoriete fruitsoort is om de dag mee te beginnen, weten veel van jullie inmiddels al wel. Ik eet er standaard twee in de ochtend. Een kiwi is namelijk een bom aan vitamine C en vezels. Dat zorgt ervoor dat ze niet alleen een bijdrage leveren aan het versterken van je weerstand, maar ook je spijsvertering en stoelgang bevorderen. De kiwi is daarom ook het perfecte fruit om te eten voor mensen die last hebben van PDS. 

I need my kiwi

De afgelopen maanden heb ik hard gewerkt aan het schrijven van mijn boek. Vorige week was het dan zo ver. Mijn boek ligt eindelijk in de winkels of inmiddels zelfs al bij jou in de boekenkast ;). Sinds mijn boek uit is ben ik hard aan het knallen en vlieg ik af en toe van hot naar her. Waar ik natuurlijk super dankbaar voor ben. Doordat ik veel buiten de deur heb gegeten, zaten de kiwi’s in een keer even niet meer in mijn dagelijkse eetpatroon. HAH,  nou dat nam mijn lichaam me ook niet in dank af. Hier lees je mijn vijf redenen waarom je eigenlijk iedere dag een moet kiwi eten. 

Het werd dus weer eens hoogtijd om mijn dagelijkse dosis kiwi’s weer goed binnen te krijgen. De SunGold kiwi is al lekker genoeg van zichzelf om gewoon zo te eten, met of zonder schil. Maar ik besloot om deze week mijn kiwi’s en mijzelf iets meer aandacht te geven. 

Zespri kiwi

Zoete start

Ik maakte deze week iedere ochtend een heerlijke smoothie van mijn favoriete vrucht om de dag mee te beginnen. In deze smoothie deed ik zespri green kiwi’s met aardbeien, amandelmelk en dadels. De kiwi in combinatie met de aardbeien en rozijnen zorgden voor een heerlijke zoete start van mijn dag. Benieuwd naar het recept en de verhoudingen? Deze vind je hier

Step up your breakfastgame

Ik ben zelf niet zo’n keukenprinses, maar laatst werd mij een heerlijke stapel pannenkoekjes voorgeschoteld met als topping: KIWI. De kiwi in combinatie met wat maple syrup bij de pannenkoeken is echt een heerlijk! Hoe je de pannenkoekjes maakt, kan je natuurlijk zelf bepalen. Je kan deze  vegan variant maken met havermout en banaan of deze variant met amandel. Ideaal om jezelf te verwennen in de ochtend en toch je dagelijkse portie kiwi binnen te krijgen.

Zit de kiwi al in jouw ochtendroutine? Hoe eet je de kiwi het liefst? Ik ben benieuwd naar jullie recepten, laat het me hieronder in de reacties weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: