Een lekkere en gezonde start met een kiwi

Al drie jaar lang ben ik het fruitsoort kiwi aan het promoten. Het is een vaak vergeten fruitsoort, terwijl de kiwi zoveel voordelen heeft. Waarom jij elke ochtend een kiwi zou moeten eten? Ik geef je vijf belangrijke redenen.

Dit zit er allemaal in een kiwi

Een kiwi helpt je om dagelijks je dosis vitaminen binnen te krijgen. Een kiwi bevat onder andere veel vitamine C. De kiwi SunGold zelfs drie keer zoveel als een sinaasappel.
Een kiwi heeft daarnaast ook vitamine E in zich, wat helpt bij de bescherming tegen schadelijke ziekteverwekkers. In mijn blog van vorig jaar “weet waarom je een kiwi eet”, vertelde ik je ook al over mijn enthousiasme en de voordelen van de kiwi. Wat ik je toen nog niet vertelde is dat de kiwi kalium bevat. Dit mineraal is essentieel om jouw zenuwwerking en spiersamentrekking te versterken. In een kiwi zit evenveel kalium als in een banaan.

Even naar het toilet

In mijn vorige blogs, zoals “Wat helpt tegen PDS? + tips”, vertelde ik jullie over mijn darmklachten en gaf ik je enkele tips mee. Nog steeds helpt het voor mij erg goed om elke morgen eerst te beginnen met twee kiwi’s. Meestal krijg ik dan direct al mijn stoelgang op gang. Klinische studies hebben zelfs aangetoond dat de groene kiwi constipatie kan verlichten en de frequentie van de stoelgang kan verhogen. Door twee kiwi’s te nemen verhoog je net die extra steun die je kan gebruiken als je erg last hebt van je darmen. (bron: Johns Hopkins Medicine)

zespri dear good mroning 2

Kiwi bij je ontbijt

Heb je moeite om een nieuwe gewoonte, zoals het eten van een kiwi, aan te leren? Kijk dan eens naar mijn kiwi-challenge: en PDF-bestand waarbij je elke keer kan afvinken wanneer je een kiwi hebt gegeten. Hang het afvink-schema in je keuken zodat je het nooit meer vergeet.
Ik neem vaak voor mijn ontbijtshake twee kiwi’s. Het liefst de SunGold, maar dan moet het natuurlijk wel het juiste seizoen zijn – vanaf begin mei liggen ze altijd in de winkels.
Je hebt elke morgen direct veel vitamine binnen, je maakt je darmen rustig en hoogstwaarschijnlijk kan je jezelf ook blij maken met een toiletbezoek. Dat is pas een lekker en gezond begin van de dag, alhoewel dit na deze één-na-laatste zin een beetje raar klinkt, maar je snapt wat ik bedoel. 

Kiwi is niet onhandig

Vaak pakken we een banaan of een appel mee voor onderweg, omdat dit makkelijker eten is. Zonde, een kiwi kan je ook met schil eten. De SunGold is daarvoor wel het lekkerste, want de groene kiwi kan veel haartjes bevatten. Zelf eet ik de SunGold altijd met schil en als er alleen groene kiwi’s zijn, kan ik die ook prima met schil eten. Net zo makkelijk als een appel of banaan dus.
Wil je toch je kiwi pellen? Deze video van nu.nl laat je drie manieren zien om een kiwi te pellen. Die met het glas vind ik erg tof!

Recepten met kiwi

Jullie weten dat ik zelf geen held ben in bakken, maar ik verwijs jullie graag naar een aantal superlekkere recepten met kiwi. Wil je eens variëren en niet puur een kiwi eten? Dan zijn deze recepten mijn favorieten:

Nog even de vijf redenen op een rij

  • Vitamines binnen krijgen
  • Makkelijker naar het toilet
  • Darmen die rustiger zijn
  • Omdat kiwi’s superlekker zijn
  • Het net zo makkelijk is als een ander fruitsoort
Zespri dear good morning 1

A kiwi (or two) a day, keeps the doctor away

Op de de DGM x Zespri-pagina deel ik regelmatig nog meer weetjes over de kiwi. Heb jij vragen en/of opmerkingen? Laat het vooral even weten onder deze blog. 

Foto’s zijn gemaakt door Lonneke Noordeloos

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek