Een maand op reis. Lekker lummelen!

Mijn vorige persoonlijke blog werd duizenden keren gelezen. Zoveel mensen probeerden tegelijk op mijn website te komen, dat ie eruit klapte. Ooops! Het was mijn eerste en laatste persoonlijke blog van 2022. Dit jaar wil ik wat meer persoonlijke blogs gaan schrijven, dus hierbij de eerste! Ik vertel je graag wat ik ga doen om te lummelen.

Nou, eigenlijk verklapt de titel het al. Ik ga een maand op reis. Dé manier (voor mij) om te gaan lummelen. Sinds ik heb verteld (lees nog mijn vorige blog voor meer informatie) dat ik even terug wil naar de basis en 2023 vooral als het-jaar-van-het-lummelen-maak-tot-ik-er-klaar-mee-ben, krijg ik veel lieve complimenten. Volgers, vrienden, kennissen die trots zijn op mijn keuze. Volgers die me tips willen geven dat ik moet gaan mediteren, dat ik moet gaan journallen (doe ik al, in dit journal!) en dat ik offline moet gaan. Zo lief bedoeld, maar de eerste week van januari vond ik het onwijs lastig. Het is ineens 2023… nu komt het eropaan. Moet ik dan nu al die dingen doen?! En nu ineens ontspannen? Lummelen. Help!

Wat is lummelen eigenlijk?

Lummelen zie ik vooral als… niets doen, maar juist ook dingen doen waar je zin in hebt. Geen gevulde agenda en afspraken, maar gewoon doen wat jij op dat moment wil. Is dat sporten? Ga je sporten. Is dat een serie kijken? Dan ga je een serie kijken. Heb je zin om te schrijven? Doe je dat! Zoals nu.. ik had heel veel zin om een blog te schrijven. So I did. Beetje bij beetje leer ik te lummelen.
Wellicht zie jij lummelen anders, maar voor mij voelt het als een soort go with the flow. Lummelen wordt ook wel Klooien, Lanterfanten en Luieren genoemd in het woordenboek. En ja, daar komt het wel op neer!

En doe je dat dan zomaar ineens?

Nou nee, want ik kan en wil niet heel Dear Good Morning ineens stilleggen. Sommige dingen lopen gewoon door, maar doe ik wel op mijn eigen tempo. Zo haal ik heel veel energie uit mijn eigen community (ben jij al lid?) en dat pak ik gewoon door. Het kost me dan ook weinig energie, het geeft me energie! Zo ook wat andere projecten die nog lopen, zoals de samenwerking met Fitbit, opnames voor GXR en meedoen met HYROX. En wellicht begin ik ook vanzelf weer aan mijn boek Ongeremd Enthousiast. Alles wat ik “moet” doen, doe ik! Maar in een heel relaxt tempo en dat lukt me (gelukkig) deze eerste week van januari aardig goed. Ik wandel veel, ik kijk meer series, ik hang wat rond of bezoek vrienden op het werk en… voelde aan alles dat ik mijn geplande werkreis helemaal moest omgooien. Ik had 4 weken Portugal geboekt. Een co-living – een plek waar je zowel kan wonen als werken – samen met andere ondernemers. Maar dit was het plan toen ik 4 weken zou knallen voor mijn boek. En dat is wat ik nu even niet meer wilde doen. Waar zou ik heen kunnen om te lummelen? Na rondvragen, heel wat uren Googlen en nadenken kwam ik uit op….

Thailand!

De grap is: Thailand heeft mij nooit getrokken. Geen idee waarom. Meer het kwam steeds meer op mijn pad en hoe meer research ik deed, hoe enthousiaster ik werd. Toch nieuwsgierig naar het land waar ik dacht nooit heen te willen! Hier zou ik heel goed kunnen lummelen, was mijn gedachte sinds enkele dagen. Mijn ticket naar Portugal kon ik niet meer wijzigen, mijn accommodatie gelukkig wel. Maar ach, bij lummelen en keuzes maken horen soms financiële missers.

Ik vlieg over 2,5 week al (!!) naar Bangkok om vervolgens de dag erna meteen een binnenlandse vlucht, transfer en boot te nemen om naar mijn eerste bestemming te gaan: Koh Chang. Meteen twee dagen aan het reizen om vervolgens met +7 uur tijdsverschil op een warm tropisch eiland te zitten. Ik kan niet wachten. En om het lummelen compleet te maken: de overige weken heb ik niets geboekt. Ik wil het allemaal zien, meemaken en mezelf uitdagen. Van extreme regelaar (producer in hart en nieren) naar het allemaal op z’n beloop laten. Doen waar ik zin in heb. Het stof van mijn backpack afgooien en gaan! Ik heb een startdatum en een einddatum (mijn papa wordt 60 jaar en daar wil ik bij zijn!) en voor de rest zie ik het wel.

Lummelen op z’n Thais

Het lijkt me te gek om daar lekkere energieke ochtenden te behouden. Lekker sporten (boksen!), eten, chillen en nadenken over het leven. Alle creatieve gedachtes weer laten vloeien, terug naar mezelf! De komende weken nog even focus op het regelen van mijn werk, de community (word nou eens lid), HYROX wedstrijd, opnames GXR en dan hoppaaaa… 4 weken lummelen! Ik schrijf dit nu wel heel makkelijk maar het wordt denk ik de grootste uitdaging sinds jaren, ha!

Tips over toffe plekken in Thailand zijn welkom! Eilandjes, gebieden, accomodaties, restaurants! Gooi het mijn kant op!

Dear Good Morning webshop

Start 2023 fit en energiek! Om je te stimuleren ontvang je nu gratis een totebag van Dear Good Morning bij aankoop van een Dear Good Morning boek of journal. Shop hier! Heel de maand januari geldig!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

  1. Lieve Lienke, ik wens je een ontzettend verrijkende, knotsgekke, inspirerende, blowing-your-mind, intense, tot-jouw-kern-komende, energieke, nieuwe-inzicht-gevende, ongeremde enthousiaste, ontdekkende lummel avontuur. Ik ga je missen. We zien (online) elkaar weer als je terug bent. Veel liefs ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek