Een motiverende omgeving om te starten

Steeds vaker merk ik hoe belangrijk het is om een motiverende omgeving te hebben. Steeds meer heb ik door dat ik zelf die eigen motiverende omgeving moet creëren. Je weet wel, een prikkel of een steuntje in de rug, een uitlaat, een boost in je omgeving die er voor zorgt dat jij je doelen en dromen blijft nastreven.

Voor een goed gevoel creëer je voor jezelf doelen in je leven die je graag wilt nastreven en je doet er alles aan om die doelen te bereiken. Je wilt een leven zoals jij dat zelf kiest en niemand, maar dan ook niemand, houdt je tegen.

Iedereen moet wijken voor jou, want je wilt het alleen doen. ALLEEN, want dat zal je dan nog veel trotser maken. Tenminste, dat denk je…

motiverende omgeving
Totdat je merkt dat je eigenlijk altijd wel wat steun kunt gebruiken. Een steuntje in de rug, een motiverende peptalk of gewoon iemand tegen wie je kunt aanzeiken als het niet helemaal volgens plan gaat.

Elke morgen in de gym staan, elke morgen weer knallen, elke dag weer de juiste voedingswaarden eten, elke dag weer denken: ik bereik mijn dromen.

Maar kun je dat echt wel alleen?

Kijk eens om je heen. Wie heb je in je omgeving? Wie motiveert jou? En wie juist niet?
Ik moet eerlijk zeggen, mensen van vroeger zoals van de lagere- en middelbare school, spreek ik niet meer. Iedereen is zijn eigen weg gegaan en dat is helemaal niet erg.

Ik zocht steeds meer mensen om mij heen die net zoveel van sporten houden als ik dat doe. En dat was heel lang niemand. Me, Myself and I. Want ik was de enige in mijn omgeving die zoveel van sporten hield en liever op tijd ging slapen voor een morningworkout, dan dronken thuiskomen. Ja, ik ben als student echt wel he-le-maal los gegaan en heb geweldige jaren gehad in Groningen en Utrecht. Maar ik kwam wat eerder dan mijn vrienden van toen op een punt waarop ik dacht: ik wil meer. Ik wil gezonder zijn en meer sporten. Ik wil de ochtenden gebruiken om succesvol te worden.

Een motiverende omgeving geeft enorm veel positieve energie

Even je frustratie delen over een training die niet lekker ging. Een dagje waarop je hebt lopen vreten als een malle en dat je daar nu zoveel spijt van hebt. Dat je nog 300 kcal over hebt en geen idee hebt hoe je die het beste kunt indelen. De grappigste sportmomenten delen die zij ook begrijpen. Of al mijn angsten voor en na mijn bikini fitness wedstrijd.

Dat lucht op. Het delen van momenten. Ik had nooit verwacht dat ik in zo’n omgeving zou komen. Af en toe stuurde ik mensen via Instagram een berichtje. Maar daar bleef het bij. Nu kan ik steeds meer met mensen afspreken, al is het alleen maar voor een bakkie koffie, en dan tips uitwisselen. Wekelijks zie ik vrienden of whatsappen we urenlang.

Weet je? Ik geloof er in dat je omgeving je sterker moet en kan maken dan ooit. Dat je, mede dankzij je omgeving, nog een stapje verder durft. Dat je door je omgeving geprikkeld wordt om je grenzen te verleggen en voor dromen te gaan die je nooit voor mogelijk had gehouden.

Creëer die omgeving. Dat is jouw omgeving. Durf uit je comfortzone te stappen en zoek de mensen om je heen die jou sterker maken dan je ooit hebt durven denken.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

  1. Zoo herkenbaar! Ik ben nu 16 en ben inderdaad ook de enige in mijn omgeving die zo’n passie heeft voor sporten en voeding. Leuk blogje.

  2. Dit herken ik heel erg! Ik heb totaal geen motiverende mensen om me heen eerder alleen maar demotiverende mensen! Ik doe alles alleen en dat is soms heel lastig, maar ik merk dat ik daardoor sterker word en meer alleen wíl doen om te laten zien dat ík het wel kan met of zonder steun van anderen!
    Dat is eigenlijk ook best motiverend toch?!

  3. Wauw! Wat heb je een mooie tekst/boodschap geschreven. Tot nu toe maanden lang alleen mijn passie/doelen nagejaagd maar nu gekozen om aankomende maand vanuit Groningen naar de Randstad te verhuizen. Hopelijk kan ik hier mijn motivatie meer delen met anderen. Jij toevallig nog een tip voor een fijne kamer in Amsterdam? :)

  4. Jeetje Lienke wat een herkenbare blog! Helaas zit ik momenteel ook nog in mijn ‘me myself & i wereldje’. Hoop dat ik ook ooit net als jij kan zeggen dat ik een groep om me heen verzameld heb met dezelfde doelen en die motiveren in plaats van alles in twijfel trekken en demotiveren..

  5. Zo herkenbaar! Ik zit hier momenteel middenin. Mijn omgeving filteren op motiverende mensen. Mensen met passie. Lastig, want zo blijkt dus ook dat het verhelderend werkt om afstand te nemen van mensen die demotiveren of gewoon totaal geen passies hebben. Dat is minder leuk… maar zodra je dan merkt dat de mensen waar je meer tijd voor hebt, een fijnere omgeving vormen, is het het zo hard waard!

  6. Aaaah shit ja! Hier totaal het zelfde. Ik kom zelf uit Friesland en woon sinds 1,5 maand in Amsterdam. Tussendoor woonde ik een half jaar in Oslo en daar had ik voor het eerst mensen om me heen die fitness net zo belangrijk en leuk vonden als ik. Na 1,5 jaar alleen gebikkeld te hebben in de gym besefte ik me hoe leuk het is om samen te trainen. Ik wil niet meer anders! Alleen kan ik nu wel weer opnieuw beginnen met het verzamelen van soortgenoten. Nog iemand die in Amsterdam woont en een keertje samen wilt trainen?! ? Bedankt Lienke!

  7. Mooi geschreven! Dit herken ik volledig en is precies de motivatie dat ik op mijn onderneming ben gekomen. Ik had (heb) vaak het idee dat ik alles alleen moet doen en de motivatie vanuit mijn omgeving is minimaal. Dat vind ik persoonlijk niet erg, aangezien ik erg gedreven ben, maar zo nu en dan is het onvermijdelijk om in een mindere periode te belanden. Een periode waarin je er wat meer met de pet naar gooit en je motivatielevel flink is gedaald. Ik geloof door gebrek aan stimulans. Het is daarom belangrijk om iedere dag gemotiveerd te worden en hoe lekker is dat als deze motivatie, niet alleen vanuit jezelf komt! Dit inzicht was de drijfvee om http://www.towake.nl te starten. Ik maak de meest motiverende quotes visueel op canvas, zodat je iedere dag bij opstaan en naar bed gaan deze ‘vereiste’ stimulans krijgt vanuit je ‘omgeving’. Om zo die periodes van mindere motivatie te voorkomen of in te korten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek