Een uitwisbaar notitieboek – GreenBook

GreenBook, een uitwisbaar notitieboek. Eigenlijk moest ik heel hard lachen toen ik de mail las die ik kreeg van Greenstory. Om me heen liggen tientallen papieren, boekjes en half uitgescheurde bladzijden met papieren die ik toch echt moest bewaren.

Naast mijn sportieve ochtenden – je weet toch, 06:00 uur in de gym – vind ik het ook fijn om ochtenden te besteden aan Dear Good Morning qua organisatie. In alle rust mijn planningen, lijstjes en administratie bijwerken, nog voordat heel Nederland wakker wordt. Ik noem het ook wel Me and my GreenBook-time want ik gebruik het uitwisbare notitieboek van Greenstory.

Huh? Ja vaag he? Als ik een pagina wil bewaren dan scan ik hem met mijn telefoon en wis ik hem weer uit. Heb je al een idee hoe goed dit voor het milieu is en hoe fijn werken dit is?

OK, wat is Greenstory?

Greenstory is de onderneming van Yagmur en Kaim, zus en broer, die vanaf jongs af aan al bezig waren met duurzame schoolspullen. Zo maakten ze dus ook het uitwisbare notitieboek. Ik kreeg deze opgestuurd om uit te proberen.

Toen ik een mail kreeg van Yagmur over een uitwisbaar notitieboek moest ik hard lachen, “heeft ze door dat ik het nodig heb?”. Ik kan nog wel wat structuur gebruiken om mijn notities te organiseren en als perfectionist vind ik het zo fijn om wat te kunnen aanpassen zonder dat het een zooitje wordt. Ook is het is nog superlastig om te ontdekken hoe en op welke manier ik mijn leven (makkelijk) kan aanpassen en ik toch mijn positieve steentje bijdraag aan het milieu. Dus ik ging aan de slag!

GreenBook… en?

Zo, dat is wennen. Ik vind het lastig om mijn to-dolijstjes uit te vegen. Verdwenen, alsof ik het allemaal niet heb gedaan. Maar dat is natuurlijk onzin als je je bedenkt dat ik na het doorkrassen van mijn to-do-lijstjes het papier zonder pardon in de prullenbak gooi. Komt op hetzelfde neer, vind je niet? Dus ik gaf het een kans en weet je? Vooral door het zelf kunnen samenstellen van de papieren was ik heel blij. GreenBook heeft een klikbare binding waardoor je pagina’s in en uit kunt klikken.

Op de website van Greenstory kun je zelf je GreenBook samenstellen met pagina’s naar keuze of je kiest een samengesteld pakket. Zelf heb ik het GreenBook A5 To Do pakket met vegan leren kaft, extra weekplanner, de habit tracker en blanco pagina’s. Oftewel: iets van 4 boekjes, waarmee ik voorheen werkte, in één. Dat scheelt nogal.

Zelf ben ik een voorstander van de lijstjes, oftewel de to-do list die je netjes kan invullen. Ik ben altijd een stresskip (goh dat weten jullie inmiddels wel), dus ik vind het fijn dat mijn administratie vooral strak, overzichtelijk en netjes is. De blanco papieren gebruik ik vooral om ideeën uit te tekenen, zoals mijn merchandise! Oh en de weekkalender, daar word ik dus echt heel rustig van. Een totaal overzicht, dat vind ik zo onwijs fijn!

Ik heb het notitieboek nu al een tijdje en ben inmiddels helemaal gewend. Daarnaast is de (vegan!) leren kaft ook nog supermooi. Zo’n onderneming steun ik onwijs graag!

OK, dit wil ik!

Greenstory heeft inmiddels een aantal opties voor je: GreenBook en het Sticky Whiteboard.
GreenBook: Het leukste vind ik dat je zelf je pagina’s kan bepalen. Stippeltjes, lijnen, blokjes, blanco of zelfs hele week- en maandkalenders. Oh en voor alle Fitgirls onder ons: een nutrition planner! Kies een kaft, kies je inhoud van je eigen notitieboek en je kan aan de slag.

“Uitwisbaar zei je?” Yes. Je krijgt er een speciale stift en gummetje bij. Met het gummetje kun je de stift meteen wegvegen. Liever een hele bladzijde leegmaken (dat gevoel is meteen al fijn)? Dan kun je het beste de spray en het doekje gebruiken die ook zijn bijgevoegd. Mocht je bepaalde notities graag willen bewaren dan heb je twee opties: Je kunt jouw GreenBook pagina’s inscannen met iOS ‘Notities’ of de app Camscanner.

Mocht je heel graag je notities willen teruglezen op papier in plaats van een digitale scan dan heeft Greenstory ook het Sticky Whiteboard. Dit zijn herschrijfbare whiteboards! De duurzame whiteboards kun je op elke vlakke ondergrond plakken en herplakken. Geen lijm, spijkers of magneten nodig. Herschrijfbaar en herplakbaar! Plak de stevige vellen in de keuken, het raam, je deur…waar jij maar wilt!

Je kan zelf je eigen GreenBook samenstellen via deze link en het Sticky Whiteboard vind je via deze link. 

PS Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Greenstory. Uiteraard alleen omdat ik er super enthousiast over ben.

Mail een foto van je studentenpas naar [email protected] vanuit je officiële studenten-e-mailadres en ontvang een kortingscode!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

 1. Jeeeee wat handig!!! Ik ben zo van lijstjes en stuff maar ook het milieu. Dit lijkt me win win. Ik zal het gaan proberen

 2. Het concept is zo leuk, maar die pennen zijn een ramp ? Ik heb er al 9 versleten en ook zo’n navulpotje geprobeerd, maar na minder dan een halfjaar heb ik het uitwisbare schrift maar ingewisseld voor een ipad met apple pencil. Blij dat ik van al dat papier en die bergen pennen af ben. Plus deze kan nog veel meer ? Maar het is totaal anders. Ieder zijn ding natuurlijk!

  1. ojeeeeee, maar wat je zegt: ieder zijn mening! Zo ver ben ik nog niet met het testen.. Ga het in mijn achterhoofd houden!

 3. Neeejoh wat super handig! Allemaal super herkenbaar wat jij zegt, dus dit is echt een uitvinding! Ook al ben ik ook wel gek op mooie notitieboeken.. een steentje bijdragen aan het milieu kan geen kwaad :)

 4. > Lianne, wat was jouw probleem precies met de stiften? En Lieke, hoe tevreden ben jij inmiddels na een paar maanden?

  Ik overweeg een GreenBook aan te schaffen, lijkt me super om te gebruiken naast mn Bullet Journal en voor mijn werk.

  1. Hi Annet!
   Ikzelf ben echt fan van de notebook, dus wel die waarbij je niet kan uitvegen. Maar dat papier schrijft zo onwijs lekker!!

 5. hoi Lienke, ik wou eens horen, we zijn nu ruim een half jaar verder, nog steeds een succes? De stiften en al? Ik heb het al een paar keer zien passeren en heb momenteel een bujo die ik zelf bijhou, maar sommige zaken zouden gerust al voorgetekend mogen zijn :-) thanks!

 6. Ik vraag me af hoeveel papier ik niet moet gebruiken om te compenseren voor het materiaal van het green notebook..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek