Een uitwisbaar notitieboek – GreenBook

Greenbook van Greenstory, een uitwisbaar notitieboek

GreenBook, een uitwisbaar notitieboek. Eigenlijk moest ik heel hard lachen toen ik de mail las die ik kreeg van Greenstory. Om me heen liggen tientallen papieren, boekjes en half uitgescheurde bladzijden met papieren die ik toch echt moest bewaren.

Naast mijn sportieve ochtenden – je weet toch, 07:00 uur in de gym – vind ik het ook fijn om ochtenden te besteden aan Dear Good Morning qua organisatie. In alle rust mijn planningen, lijstjes en administratie bijwerken, nog voordat heel Nederland wakker wordt. Ik noem het ook wel Me and my GreenBook-time want ik gebruik het uitwisbare notitieboek van Greenstory.

Huh? Ja vaag he? Als ik een pagina wil bewaren dan scan ik hem met mijn telefoon en wis ik hem weer uit. Heb je al een idee hoe goed dit voor het milieu is en hoe fijn werken dit is?

OK, wat is Greenstory?

Greenstory is de onderneming van Yagmur en Kaim, zus en broer, die vanaf jongs af aan al bezig waren met duurzame schoolspullen. Zo maakten ze dus ook het uitwisbare notitieboek. Ik kreeg deze opgestuurd om uit te proberen.

Toen ik een mail kreeg van Yagmur over een uitwisbaar notitieboek moest ik hard lachen, “heeft ze door dat ik het nodig heb?”. Ik kan nog wel wat structuur gebruiken om mijn notities te organiseren en als perfectionist vind ik het zo fijn om wat te kunnen aanpassen zonder dat het een zooitje wordt. Ook is het is nog super lastig om te ontdekken hoe en op welke manier ik mijn leven (makkelijk) kan aanpassen en ik toch mijn positieve steentje bijdraag aan het milieu. Dus ik ging aan de slag!

GreenBook… en?

Zo, dat is wennen. Ik vind het lastig om mijn to-dolijstjes uit te vegen. Verdwenen, alsof ik het allemaal niet heb gedaan. Maar dat is natuurlijk onzin als je je bedenkt dat ik na het doorkrassen van mijn to-do-lijstjes het papier zonder pardon in de prullenbak gooi. Komt op hetzelfde neer, vind je niet? Dus ik gaf het een kans en weet je? Vooral door het zelf kunnen samenstellen van de papieren was ik heel blij. GreenBook heeft een klikbare binding waardoor je pagina’s in en uit kunt klikken.

Op de website van Greenstory kun je zelf je GreenBook samenstellen met pagina’s naar keuze of je kiest een samengesteld pakket. Zelf heb ik het GreenBook A5 To Do pakket met vegan leren kaft, extra weekplanner, de habit tracker en blanco pagina’s. Oftewel: iets van 4 boekjes, waarmee ik voorheen werkte, in één. Dat scheelt nogal.

Zelf ben ik een voorstander van de lijstjes, oftewel de to-do list die je netjes kan invullen. Ik ben altijd een stresskip (goh dat weten jullie inmiddels wel), dus ik vind het fijn dat mijn administratie vooral strak, overzichtelijk en netjes is. De blanco papieren gebruik ik vooral om ideeën uit te tekenen, zoals mijn merchandise! Oh en de weekkalender, daar word ik dus echt heel rustig van. Een totaal overzicht, dat vind ik zo onwijs fijn!

Ik heb het notitieboek nu één maand en ben inmiddels helemaal gewend. Daarnaast is de (vegan!) leren kaft ook nog supermooi. Zo’n onderneming steun ik onwijs graag!

OK, dit wil ik!

Greenstory heeft op dit moment twee opties voor je: GreenBook en het Stone Notebook.
GreenBook: Het leukste vind ik dat je zelf je pagina’s kan bepalen. Stippeltjes, lijnen, blokjes, blanco of zelfs hele week- en maandkalenders. Oh en voor alle Fitgirls onder ons: een nutrition planner! Kies een kaft, kies je inhoud van je eigen notitieboek en je kan aan de slag.

“Uitwisbaar zei je?” Yes. Je krijgt er een speciale stift en gummetje bij. Met het gummetje kun je de stift meteen wegvegen. Liever een hele bladzijde leegmaken (dat gevoel is meteen al fijn)? Dan kun je het beste de spray en het doekje gebruiken die ook zijn bijgevoegd. Mocht je bepaalde notities graag willen bewaren dan heb je twee opties: Je kunt jouw GreenBook pagina’s inscannen met iOS ‘Notities’ of de app Camscanner.

Mocht je heel graag je notities willen teruglezen op papier in plaats van een digitale scan dan heeft Greenstory ook het Stone Notebook. Je hoort het goed, dit is een notitieboek gemaakt van steen! Er komt geen boom aan te pas en ze planten zelfs nog een boom IN Ghana voor elk verkocht Stone Notebook. Ik heb de kleur Space Blue met gestipte pagina’s. Let op, Stone Notebook mag specifiek worden gerecycled met kunststoffen en niet met papier. Oh en weet je wat super, maar dan ook écht superfijn is? De Stone Notebook kan gewoon tegen water, zie hier het resultaat:

Je kan zelf je eigen GreenBook samenstellen via deze link en Stone Notebook vind je via deze link. 

PS Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Greenstory. Uiteraard alleen omdat ik er super enthousiast over ben.

Mail een foto van je studentenpas naar wecare@ourgreenstory.com vanuit je officiële studenten-e-mailadres en ontvang een kortingscode!

0 reacties

 1. Jeeeee wat handig!!! Ik ben zo van lijstjes en stuff maar ook het milieu. Dit lijkt me win win. Ik zal het gaan proberen

 2. Het concept is zo leuk, maar die pennen zijn een ramp ? Ik heb er al 9 versleten en ook zo’n navulpotje geprobeerd, maar na minder dan een halfjaar heb ik het uitwisbare schrift maar ingewisseld voor een ipad met apple pencil. Blij dat ik van al dat papier en die bergen pennen af ben. Plus deze kan nog veel meer ? Maar het is totaal anders. Ieder zijn ding natuurlijk!

  1. ojeeeeee, maar wat je zegt: ieder zijn mening! Zo ver ben ik nog niet met het testen.. Ga het in mijn achterhoofd houden!

 3. Neeejoh wat super handig! Allemaal super herkenbaar wat jij zegt, dus dit is echt een uitvinding! Ook al ben ik ook wel gek op mooie notitieboeken.. een steentje bijdragen aan het milieu kan geen kwaad 🙂

 4. > Lianne, wat was jouw probleem precies met de stiften? En Lieke, hoe tevreden ben jij inmiddels na een paar maanden?

  Ik overweeg een GreenBook aan te schaffen, lijkt me super om te gebruiken naast mn Bullet Journal en voor mijn werk.

  1. Hi Annet!
   Ikzelf ben echt fan van de notebook, dus wel die waarbij je niet kan uitvegen. Maar dat papier schrijft zo onwijs lekker!!

 5. hoi Lienke, ik wou eens horen, we zijn nu ruim een half jaar verder, nog steeds een succes? De stiften en al? Ik heb het al een paar keer zien passeren en heb momenteel een bujo die ik zelf bijhou, maar sommige zaken zouden gerust al voorgetekend mogen zijn 🙂 thanks!

 6. Ik vraag me af hoeveel papier ik niet moet gebruiken om te compenseren voor het materiaal van het green notebook..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

De Dear Good Morning Shop

 • Planner 4 dear good morning

  WORKOUT PLANNER DEEL 4 – WEEKSCHEMA

  0.00
  In winkelmand
 • fit tijdens de lockdown

  Workout planner deel 3 – weekschema

  0.00
  In winkelmand
 • fit tijdens de lockdown

  Workout planner deel 2 – weekschema

  0.00
  In winkelmand
 • ochtendroutine en sportschema dear good morning

  Invulschema’s ochtend en sport – weekschema

  0.00
  In winkelmand

Het leukste cadeau om te geven. Voor alle (nieuwe) ochtendmensen.

Laten we 2021 energiek, fit, gelukkig en succesvol maken.

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.