Een uur sporten voordat de lessen starten

Sporten in de ochtend 2

WOW! Vorige week kwam ik dit artikel tegen: ‘Eerst een uur sporten dan de klas in‘. Dat ik dit echt te gek vindt, zal je vast niet verbazen. Sporten wordt op deze school echt heel serieus genomen. De directeur snapt alle voordelen en verplicht het sporten op school. Met alleen maar positieve reacties van de leerlingen.

Elke ochtend sporten?

De middelbare school Kiem Montessori in Amsterdam laat alle leerlingen vier keer per week eerst een uur sporten voordat de lessen beginnen. Dat is toch fantastisch? Had ik dat maar gehad vroeger! Toen ik me eens ging verdiepen in de sportlessen op Kiem Montessori bleek het ook nog eens heel goed uitgevoerd te zijn. Geen saaie sportlessen, maar elke ochtend iets anders interessants, zoals hardlopen, voetballen, maar ook schaatsen en roeien. Afwisseling, zodat het leuk blijft. I love it!

Sporten in de ochtend 1

Dear Good Morning

Die school draagt exact mijn missie uit: van iedere Nederlander een ochtendmens maken. ‘s Ochtends iets doen waar je blij van wordt – sporten – en je kunt de hele dag aan. “Door het sporten voel ik me lekker fris en ben ik meteen wakker”, zijn de reacties van de leerlingen. Een echte Dear Good Morning dus. Niet meer met slaperige oogjes in de lessen de eerste paar uur, maar je staat meteen aan, bent enorm geconcentreerd (door het stresshormoon dat vrijkomt bij sporten) en ook nog eens de hele dag blij, door endorfine. WIN-WIN! Ik zou eigenlijk niet weten waarom je niet zou gaan sporten in de ochtend als het zoveel voordelen heeft? Niet alleen fysiek, maar ook mentaal (lees hier meer over de voordelen). Ik vind het zo cool om te zien dat anderen geloven in mijn missie! Laat andere scholen – en werkgevers misschien ook? – maar snel volgen!

Ik ben heel benieuwd hoe jouw gymlessen er vroeger uitzagen. Hoe vaak had je gym en wat vond je ervan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

 • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
 • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
 • Altijd een persoonlijk bericht
 • Kortingen en extra win-acties

De Dear Good Morning Shop

 • T-shirt zwart – I am (not) a morning person

  24.95
  Opties selecteren
 • T-shirt wit Dear Good morning

  T-shirt wit – I am (not) a morning person

  24.95
  Opties selecteren
 • Pre-order nu mijn boek!

  Meer informatie
 • E-book-HIIT-work-outs-DGM

  E-book – Let’s HIIT it (7 work-outs)

  8.75
  In winkelmand

Join jij de DGM-community?

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.