Een uur sporten voordat de lessen starten

WOW! Vorige week kwam ik dit artikel tegen: ‘Eerst een uur sporten dan de klas in‘. Dat ik dit echt te gek vindt, zal je vast niet verbazen. Sporten wordt op deze school echt heel serieus genomen. De directeur snapt alle voordelen en verplicht het sporten op school. Met alleen maar positieve reacties van de leerlingen.

Elke ochtend sporten?

De middelbare school Kiem Montessori in Amsterdam laat alle leerlingen vier keer per week eerst een uur sporten voordat de lessen beginnen. Dat is toch fantastisch? Had ik dat maar gehad vroeger! Toen ik me eens ging verdiepen in de sportlessen op Kiem Montessori bleek het ook nog eens heel goed uitgevoerd te zijn. Geen saaie sportlessen, maar elke ochtend iets anders interessants, zoals hardlopen, voetballen, maar ook schaatsen en roeien. Afwisseling, zodat het leuk blijft. I love it!

Sporten in de ochtend 1

Dear Good Morning

Die school draagt exact mijn missie uit: van iedere Nederlander een ochtendmens maken. ‘s Ochtends iets doen waar je blij van wordt – sporten – en je kunt de hele dag aan. “Door het sporten voel ik me lekker fris en ben ik meteen wakker”, zijn de reacties van de leerlingen. Een echte Dear Good Morning dus. Niet meer met slaperige oogjes in de lessen de eerste paar uur, maar je staat meteen aan, bent enorm geconcentreerd (door het stresshormoon dat vrijkomt bij sporten) en ook nog eens de hele dag blij, door endorfine. WIN-WIN! Ik zou eigenlijk niet weten waarom je niet zou gaan sporten in de ochtend als het zoveel voordelen heeft? Niet alleen fysiek, maar ook mentaal (lees hier meer over de voordelen). Ik vind het zo cool om te zien dat anderen geloven in mijn missie! Laat andere scholen – en werkgevers misschien ook? – maar snel volgen!

Ik ben heel benieuwd hoe jouw gymlessen er vroeger uitzagen. Hoe vaak had je gym en wat vond je ervan?

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek