Eerste hulp bij thuiswerken

Bij de gedachte van thuiswerken hadden de meeste van ons waarschijnlijk een vrij romantisch beeld. Thuiswerken scheelt immers veel reistijd, je kan nu wat meer tijd door brengen met je kinderen of partner en niemand die het merkt als je een half uurtje later bent, omdat je nu naar de sportschool kan. Helaas valt de realiteit voor de meeste van ons toch een beetje tegen. Daarom hebben wij een kleine handleiding geschreven, zodat je het maximale uit jouw thuiswerkdag kan halen.

Work From Home GIF by WGBH Boston - Find & Share on GIPHY

Het bedkantoor

Het lijkt misschien heerlijk om iets langer in bed te blijven liggen door in bed je laptop al open te klappen. Nog voor je ontbijt heb je al 5 mailtjes verstuurd. DOE HET NIET. De grens tussen werk en privé vervaagt hierdoor onwijs snel. Je gaat al snel het gevoel krijgen dat je altijd maar aan het werk bent. Daarnaast werk je de rest van de dag veel minder productief, omdat je lichaam niet het idee heeft dat het aan de slag moet. Van een goede ochtendroutine heb je de hele dag profijt.

Onderweg naar werk

Het is juist nu belangrijker dan ooit om in de ochtend even lekker te bewegen. Door te bewegen in de ochtend, zet je je lichaam echt aan. Hou je liever niet van een zware work-out in de ochtend? Gebruik dan de reistijd die je normaal gesproken had om een ochtendwandeling te maken. Door dit standaard te doen, krijgt jouw lichaam het idee dat je naar je werk loopt.

Marilyn Monroe Dress GIF by 20th Century Fox Home Entertainment - Find & Share on GIPHY

Wat ben je mooi

Het is heerlijk om de hele dag in je joggingpak te lopen. Toch is het beter om jezelf klaar te maken voor de dag. Trek na je sportmoment in de ochtend je leukste outfit aan. Door jezelf goed te verzorgen en mooie kleding aan te trekken, ga je ook lekker in je vel zitten. Je gaat daardoor niet alleen beter werken, maar je straalt tijdens de zoommeetings ook nog eens enorm veel zelfvertrouwen uit!

Jon Heder Fight GIF by 20th Century Fox Home Entertainment - Find & Share on GIPHY

Je nieuwe collega’s

Niet alleen jij, maar ook jouw huisgenoten, partner of kinderen zijn hoogst waarschijnlijk thuis aan het werk. Nu je in één keer met z’n allen thuis komt te zitten, is het soms even wennen aan de nieuwe dynamiek. Gun elkaar de ruimte. Maak duidelijke afspraken met elkaar over wanneer je aan het werk bent en wanneer je “thuis” bent. Zo ontstaan er geen misvattingen over waarom de was nog niet is gedaan ;).

Alleen thuis?

Als je op jezelf woont kan het best eenzaam zijn om thuis te werken. Probeer jezelf (wel op afstand!) een beetje onder de mensen te houden. Dit kan je doen door met een collega die in de buurt woont samen in de pauzes een blokje om te doen. Of wandel juist in de ochtend samen als jullie “onderweg” zijn naar werk.

Laptop dicht

Ons huis is in één klap ons kantoor, sportschool en thuis. Probeer voor jezelf echt een duidelijke scheiding tussen werk en privé te maken. Ben je klaar met werken, klap je laptop dicht en leg hem uit het zicht. Wandel je in de ochtend naar je werk, dan wandel je aan het eind van de dag ook weer naar huis. Ben je eenmaal weer thuis laat je laptop dan dicht en lees bijvoorbeeld een boek. Door je werkdag echt af te sluiten, kan je ‘s avonds veel beter ontspannen. Zo kan je na een goede nachtrust weer vol energie je nieuwe werkdag beginnen.

Thuiswerken is niet altijd even makkelijk. Probeer voor jezelf een ritme te vinden dat voor jou werkt. Laat hieronder in de reacties wat jou het beste werkt.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Eén reactie

  1. Sinds dit nieuwe collegejaar geniet ik eerst van de energieke ochtend voor mezelf, heerlijk! Vervolgens begin ik met studie. Wat mij ook onwijs helpt is om een aparte ruimte hebben om te studeren. Zo wordt de keukentafel niet geassocieerd met zowel werk als eten, (online/real life) gezelligheid en/of hobby. Door dit te doen kan je wellicht beter genieten van eten/gezelligheid/hobby, anders krijg je misschien een gestrest gevoel doordat je deze plek ook associeert met werk/school. Wat verder ook ideaal is: ‘dance it out’. Even een muziekje opzetten, lekker dansen, bloed laten stormen en even een ‘fun moment’ en doooooor. Ook gebruik ik de andere dingen van deze handleiding. Het ‘onderweg naar werk’ nog niet en vind ik echt een hele goede! Dus die ga ik vanaf volgende week even proberen voor aan het einde van de dag :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Search