0
Behaalde doelen dankzij de ochtend by Eleni

Eleni: Door de ochtend heb ik meer vrije tijd

Ik vroeg mijn freelance bloggers eens om na te denken over hen ochtend. Want.. wat is er veranderd in hun leven dankzij de ochtend? Dit keer, Eleni, zij werkt al dik een jaar voor Dear Good Morning. Eigenlijk is Eleni altijd al een ochtendmens geweest, maar nooit besteedde ze de ochtend optimaal. Tot ze veranderde van een baan in loondienst naar een baan als freelancer.

Na mijn studie werkte ik twee jaar lang fulltime in loondienst. Elke dag pakte ik om exact 08.02 uur de bus of de fiets om om iets voor 09.00 uur binnen te stappen op kantoor. Na een lange werkdag ging ik uitgeput weer naar huis. Ik had geen puf meer om iets te ondernemen na mijn werk. Geen zin meer om te koken of te sporten.

Doelen behalen dankzij de ochtend 2

Productief in de ochtend

Toen mijn contract na twee jaar verliep besloot ik het als freelance redacteur heel anders aan te pakken. Ik ben echt een ochtendmens. In de ochtend ben ik het meest productief. ’s Middags komt er veel minder uit mijn vingers. Doordat ik geen reistijd meer had (ik werk veel vanuit huis) hoefde ik niet eens veel eerder op te staan om vervolgens om 08.00 uur achter mijn laptop te zitten. In de ochtend kan ik me het best concentreren en werk ik het hardst. In die paar uurtjes tot aan de lunchpauze kon ik net zoveel werk verzetten als ik normaal in een hele dag deed.

Doelen behalen dankzij de ochtend 1

Todo-lijst afgewerkt

Toch werkte ik vaak nog tot 17.00 uur tot ik het aan mezelf kon verantwoorden om te stoppen met werk. Ik voelde een druk vanuit mezelf om een volle werkdag te maken. Als ik er nu aan terugdenk is dat zo onnodig geweest. Als ik mijn todo-lijstje door mijn productieve ochtend om 15.00 uur heb afgewerkt, dan ben ik toch klaar? Gelukkig kon ik die druk om door te werken op een gegeven moment loslaten.

Doelen behalen dankzij de ochtend 3

Meer vrije tijd!

Ik houd van de ochtend! Dan werk ik hard, concentreer ik me beter dan in de middag en daardoor heb ik soms in de middag een paar uurtjes vrij. Ik vind het heerlijk! Extra tijd om een boek te lezen, extra tijd om hard te lopen en extra tijd om koffie te drinken met vriendinnen. Wat weer energie heeft! Het is zo fijn om ’s avonds niet uitgeput te zijn. Ik zou niet meer anders willen. Goed gebruik maken van de ochtend heeft mij heel veel vrije tijd gegeven.

Dit vind jij vast ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AANMELDEN VOOR DE DEAR GOOD MORNING NIEUWSBRIEF
Je mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. Meer info vind je bij mijn privacybeleid.