Elvira: elke morgen om 05.00 uur yoga!

Sommige volgers van mij hebben zo’n bijzonder verhaal dat ik ze graag in het zonnetje zet. Natuurlijk wel alleen ochtendfreaks, want hoe meer ochtendfreaks hoe beter. Dit keer… 5.00 uur de wekker voor yoga!

Elvira is een echte yoga-fanaat. Ze doet dit dan ook elke morgen. Om 05.00 uur gaat de wekker (amen!) die ze meteen uitdrukt, zodat haar man en haar twee dochters niet wakker worden. Dat ze altijd vrolijk wakker wordt, is een ding wat zeker is. In gedachte bedankt ze voor een nieuwe mooie dag. 

Elvira start meteen na het opstaan met een meditatie. Deze duurt ongeveer 13 minuten, waarna ze begint aan haar yoga-practise. Elke ochtend dezelfde, want het is nog te vroeg om na te denken over nieuwe poses en moeilijke houdingen. 

Elke morgen om 05:00 uur op voor yoga

Verveelt de yoga dan nooit na al die ochtenden?

“Nee, want ik weet wat het me geeft! Energie en een super voldaan gevoel.”

Elvira eindigt met een hoofdstand, ja verklaar haar voor gek om 06.00 uur op de kop te staan, maar het geeft haar een kick, wat ik dus met krachttraining heb op de vroege morgen. Ieder zijn ding. Dit is dé ultieme eindontspanning voor haar, waarna ze helemaal wakker is en… ready to rumble!

Het is inmiddels 06.00 (meestal 06.30) uur als Elvira aan de slag gaat met ontbijt. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor haar twee dochters vult ze de broodtrommels en de koffie maakt ze gelijk klaar voor haar man. Het ontbijt bestaan uit een havermoutje, smoothie of pannenkoekjes. De kids eten een boterham of havermout en de man ontbijt nooit. Daar moet dus nog iets aan gedaan worden ;-)

Elke morgen om 05:00 uur op voor yoga
Elvira geeft ook yoga lessen bij bedrijven.

“Om 06:00 uur maak ik mijn gezin wakker. De jongste (2 jaar) is meteen klaar voor actie. Terwijl de oudste dochter echt nog rustig wakker moet worden, net als haar vader.”
Als iedereen wakker is, heeft Elvira weer een momentje voor zichzelf. Lekker douchen en officieel klaarmaken voor de dag. Oh en hoe ze dat helemaal goed doet? De douche altijd afmaken met minimaal een minuut ijskoud water. Love it. Of verklaar haar voor gek ;-)  Doe ik wel een beetje.

Gosh, heeft Elvira dan nooit moeite met de ochtend?

“Elke avond denk ik, morgen ik eens uitslapen! Maar dan denk ik aan mijn gevoel, de kick die ik heb na mijn uurtje meditatie en yoga en tsja… ik voel me dan net een superhero. Om dat ik me dan zo voel, sta ik de volgende dag toch weer om 05:00 uur naast mijn bed.”

Wat is de reden geweest om een ochtendfreak te worden?

“De reden dat ik een tijd geleden voor deze rituelen heb gekozen en dit mij eigen heb gemaakt is dat ik het gevoel had dat ik werd geleefd. Dat mijn dag me ‘overkwam’. Daarnaast was ik vaak moe en vond ik het niet echt een tof idee dat ik als yogadocent en eigenaar van Yoga Studio NOW geen tijd had, of eigenlijk geen tijd maakte, voor mijn eigen yoga…

Door elke dag weer het heft in eigen handen te nemen voel ik me super krachtig en energiek. En niet te vergeten, dat ik hiermee mijn lijf en mijn geest voed. Het relaxte gevoel van de ochtend neem ik mee tijdens de rest van mijn dag. Ik maak hierdoor betere keuzes die dichter bij mezelf staan. Ik ben veel meer aanwezig en alert en geniet over het algemeen veel meer.”

ochtend-freaks

De tip om een ochtend-freak te worden!

Soms is het spannend om het ritme dat je gewend bent te veranderen. Ik kan je allemaal tips geven, maar je moet het gewoon DOEN! En vooral ervaren wat het je gaat brengen! Net als die ijskoude douche, hoe langer je erover na denkt hoe moeilijker je het jezelf maakt. Soms moet je gewoon doen en niet nadenken. Dus zet die wekker en go, go, go. 

Wil jij ook eens in deze rubriek komen? Laat dan een reactie onder deze blog weten.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoek