Boekupdate: En ineens merk je: het klopt!

Het is tijd voor een nieuwe boekupdate, want ook in deze bizarre corona-situatie werk ik uiteraard keihard door aan mijn boek. Het bizarre is, hoe verder ik kom in mijn boek, hoe meer ik denk…

…dat het klopt. Hoe meer ik schrijf, hoe verder ik kom en hoe meer ik met experts praat, hoe meer alles in elkaar valt. Alsof ik steeds een nieuw puzzelstuk vind, die perfect past in de gehele DGM-boek-puzzel. Hoe mooi is dat?

Veel work-outs…

Die puzzel gaat minder snel af dan ik zou willen, maar dat komt door mijn eigen enthousiasme. Op dit moment doe ik zoveel, al was dat niet helemaal de planning. Ik had juist voor deze maand besloten weinig opdrachten te doen, zodat ik me kon focussen op het boek. Het was mijn idee om elke morgen te sporten, zoals altijd, en vervolgens aan mijn boek te werken. Dat focussen lukte me gelukkig goed, zoals ik in dit schema besprak met jullie. Toch merkte ik wel dat ik door de corona-situatie (lees hier mijn gedachte over corona) meer opdrachten deed dan ik voor ogen had. Stukje enthousiasme in mij wat nogal tekeer gaat, haha!

Zo doe ik deze weken veel live-workouts voor Basic-Fit en kan je elke dag om 16.00 uur met mij en een atleet een work-out doen op het kanaal van Red Bull. Daarnaast maakte ik work-out-video’s voor andere opdrachtgevers en loopt de website van Dear Good Morning zo goed (zeker onze work-outs) dat we natuurlijk ook harder werken om de website te blijven updaten. Dus het was ineens elke morgen sporten voor mezelf, gauw schrijven voor mijn boek en vanaf de middag tot het einde van de dag weer sporten en weer schrijven.

Sporten, slapen, werken

Het voordeel van dat extra sporten aan het einde van de dag, is dat ik er veel energie van krijg. Endorfine wat vrijkomt waardoor ik nog meer energie krijg. Meestal loop ik dan nog even een rondje buiten of ga ik door met mijn boek. Het voelt als een extra bevestiging: sporten maakt je blij en energiek. En als je dat gevoel in de ochtend al hebt, begint je dag dus superenergiek. Puzzelstuk 1 van mijn boek.

Vervolgens slaap ik vroeg, omdat ik na zo’n dag sporten, schrijven, sporten en frisse lucht gesloopt ben. Ik val binnen no time in slaap en merk dat ik elke nacht een goede slaapkwaliteit heb. Puzzelstuk 2 van mijn boek.

Bijna elke morgen word ik uit mezelf wakker, dat is rond 5.45 uur en dan heb ik meteen zin om aan de slag te gaan. Buiten sporten of binnen een work-out. Het is even schakelen dat ik niet naar de gym kan (IK MIS HET ZO!), maar er zijn genoeg opties en mijn creativiteit is ineens “aan” om elke morgen open te staan voor andere work-out-mogelijkheden. Die creativiteit merk ik niet alleen bij het bedenken van mijn work-outs, maar ook voor mijn boek, mijn opdrachtgevers en mijn eigen kanalen. Creatief omgaan met de situatie lukt mij door mijn sportmomenten (endorfine, energie!) en mijn goede slaaprust. En wat krijg je dan: puzzelstuk 3 van mijn boek.

lienke koffie en slagroom eten
Wat voor foto’s ik naar mijn vrienden stuur tijdens het schrijven ;-)

Alles valt op z’n plek…

Juist doordat men nu ineens in een hele andere situatie komt, veel thuis moet zijn en bijvoorbeeld ook vanuit huis moet werken, is men op zoek naar een nieuwe structuur. Voorheen verplichte de maatschappij je om op een bepaalde tijd op werk te zijn, had je wellicht een kledingvoorschrift van je werk en zat je in een vaste routine. Nu valt een groot deel weg en kunnen de meeste mensen vanuit bed werken. Juist in deze tijd is de DGM-ochtendroutine zo belangrijk om jezelf fit en energiek te houden. Je stapt niet meer op de fiets naar werk, je komt nu wellicht minder buiten dan normaal en je hele ritme is veranderd. Dat is voor je lichaam een behoorlijke klap om zich aan te passen. Zo’n klap levert stress op voor je lichaam en stress veroorzaakt een minder goed immuunsysteem dus: je wordt sneller ziek.

Weer een puzzelstuk van mijn DGM-boek: ritme houden. Elke ochtend hetzelfde tijdstip uit bed. Voor mij is dat 05.45 uur, maar als dat voor jou 08.00 uur, is dat helemaal prima, zolang je maar nooit langer dan een uur van dit ritme er van afwijkt, ook niet in het weekend. Je verstoort hiermee alleen maar je biologische klok.

Juist nu heb je het sporten extra nodig, om je lichaam een opkikker te geven op de vroege morgen. Juist nu heb je een ritme nodig, ondanks dat je thuis werkt. Juist nu is je slaap belangrijk om gezond en fit te blijven. Juist nu hebben mensen door: ik wil sporten, ik wil ritme en laat ik vooral vroeg uit bed gaan, zodat ik wel naar buiten kan zonder mensen tegen te komen.

En daar heb je het al…

Precies waar mijn boek over gaat. De DGM-ochtendroutine. En als je die toepast, word je fit(ter), geluk(kiger) en succesvol(ler). Ik kan niet wachten om alle inzichten met jullie te delen. Nog meer te vertellen over de inhoud, want oei oei oei, wat ben ik al trots, wat is het een tof boek aan het worden (als zeg ik het zelf) en wat gaat men er veel aan hebben. Ook ik denk iedere keer: Het klopt gewoon! Dankzij mijn DGM-ochtendroutine voel ik me echt fit, gelukkig en succesvol. Heb ik geen goede ochtend, dan is dat gevoel meteen weg. Zo belangrijk is die ochtend.

Het klopt gewoon.

In mijn volgende boekupdate hoop ik dat ik je meer kan vertellen over de datum van het boek en wanneer ik iets van de omslag kan laten zien. Heb je vragen over het boek of wil je iets over de inhoud weten of heb je zelfs een verzoekje (schrijfproces is namelijk nog steeds bezig)? Gooi het vooral hieronder in een comment! Vind ik super leuk.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoek