En ineens na 5 jaar..

Dit is een blog die ik veel eerder had willen schrijven. Een blog die ik binnen 5 minuten ga schrijven, niet laat checken op spelling, en gewoon vanuit mijn hart is geschreven. Vandaag was speciaal.

22 mei 2019

Ik denk dat ik die datum maar even goed moet onthouden. Want ineens, zomaar uit het niets, viel alles op z’n plaats. Ik wist het ineens. Gewoon alles waar ik altijd zoekende naar was. Ik ben altijd zo’n typetje die gelooft dat je ineens kan voelen wat je wilt. Vandaag was die dag er dan eindelijk.

Lienke, waar heb je het over?

Oke, dit is nog helemaal niet duidelijk voor jou. Waar de f*ck heb ik het over. Wellicht had je het afgelopen tijd al door, maar ik was zoekende. Eigenlijk al heel erg lang. Ik denk dat je als ondernemer altijd wel zoekende blijft want je wilt altijd meer. Heb je een doel gehaald, kijk je al naar het volgende. Dat deed ik ook, maar op een gegeven moment loop je achter de feiten aan en dat frustreert. Ik ben onwijs trots wat ik de afgelopen 5 jaar – waarvan 3 jaar fulltime – heb bereikt met Dear Good Morning. Ik kan er al 3 jaar van leven, ik heb meiden in dienst, freelancers in dienst. Een kantoor met de leukste mensen, ik heb onwijs grote en mooie klussen dus ik mag niet klagen. Dat ik van mijn hobby kan leven en investeringen kan doen, zegt genoeg. Dear Good Morning is er gewoon elke ochtend weer en mijn missie die ik 5 jaar geleden maakte, is vandaag nog steeds mijn missie waar ik 100% achter sta: Elke Nederlander een ochtendmens maken. Want ik weet wat het met je kan doen.

Blijven vertellen..

En nou juist dat laatste kon ik maar niet op z’n plek brengen. Ik weet wat de ochtend allemaal teweeg kan brengen. Ik weet wat er gebeurd als je echt een ochtendmens bent, een routine hebt en die elke dag toepast. Ik roep al 5 jaar: Ga uit bed, ga sporten op de ochtend, sta op met een lach of.. doe lekker een gek dansje. Dat is gewoon wie ik ben. Ik bleef er maar over doorvertellen op Instagram, ik bleef er dagelijks met mijn team over bloggen. Artikel in, artikel uit, alles wat maar te maken had met de ochtend. Het ratelde door. Opdrachtgevers hadden toffe ideeën, en ik liep mee. Mijn team had toffe ideeën, en ik liep mee. Het was prima, ik ben nogal enthousiast – goh! – aangelegd dus ik ratelde lekker door. Tot ik in april dacht: Is Dear Good Morning dan nooit “af”? Waneer is mijn doel duidelijk?

Mijn tool

5 jaar ben ik bezig om online mijn missie proberen over te brengen. Sinds 2 jaar ook veel offline door lezingen die ik mag geven, presentaties die ik mag doen of via interviews en andere events om mijn enthousiasme voor de ochtend te tonen. 5 jaar zoek ik naar het moment waarop ik denk: Nu is Dear Good Morning af. Dat houdt voor mij in: Je ziet wat ik wil vertellen, je leest het, je doet het, en je bent een ochtendmens. Ben je dat gevoel even kwijt, ga je weer opnieuw lezen, doe je het opnieuw, en je bent weer een ochtendmens. Die routine waar ik al 5 jaar over praat. Mijn ochtendroutine. En ineens viel het kwartje: Dat is mijn tool. De DGM-routine is mijn product.

Binnen 5 minuten

Kan je nog mijn oude website herinneren die was opgedeeld in stappen? Die moest je doorlopen om een ochtendmens te worden Elke stap had een eigen kleurtje. Maar nooit vond ik de stappen goed genoeg en op mijn nieuwe websites was ik dat gevoel met die stappen helemaal kwijt. Vandaag, 22 mei, tekende ik binnen 5 minuten mijn hele website en businessplan opnieuw. Die 5 jaar vielen in 5 minuten op z’n plek.

De DGM-routine

stap 1: Slaap. Want pas als je goed slaapt kan je ook eerder uit bed.
stap 2: Opstaan. Elke werkdag een uur eerder dan gepland. Dat geeft je 240 uur extra in een jaar.
stap 3. Sporten. Want dat zorgt dat je energie krijgt en wakker wordt.
stap 4. Motivatie. Je klaar maken voor de dag, het beseffen van stap 1 tot 3 en dit toepassen op de volgende dag. Zo herhaal je 1 tot 4 elke dag tot het een routine wordt.

Met blogs, wetenschap en ervaringen kan ik je vertellen hoe je stap 1 tot 4 het beste kan toepassen.

Het gevolg van deze routine..

Dat je je energieker voelt. Dat je discipline voelt omdat je eerder uit bed bent gegaan en jezelf die schop hebt kunnen geven. Je voelt je fit. Dit zorgt ervoor dat je beter in je vel zit, mentaal en fysiek. Het maakt je dus gelukkig. Fit en geluk zorgt dat je meer wil, ondernemend wordt, energie hebt voor je doelen en dromen. Je wordt succesvoller. En dan ben je ready voor de next step. Je dromen waarmaken. En dat wordt DGM nieuwe start. Om je ook na mijn DGM-routine je te helpen aan die nieuwe start.

Maar eerst alles op een rij.

Dat ik mijn verhaal nu zo simpel, snel en in een elevator pitch kan vertellen vind ik onwerkelijk. Ik denk dat je bovenstaande echt wel tussen neus en lippen door hebt begrepen van mij. Dit heb je de afgelopen 5 jaar gemerkt aan de hand van blogs, nieuwe websites, nieuwsbrieven, interviews, Instagram en Facebook. Maar nog niet eerder in deze 5 jaar voel ik die hele drive weer, voelt alsof ik mezelf weer heb gevonden. Ik wil mijn DGM-routine, mijn tool, heel helder neerzetten zodat iedereen mijn tool kan gebruiken. Zeker als je weet wat het gevolg is als je de tool toepast, wil iedereen hiermee aan de slag.

En ik?

Ik ben het levende bewijs dat mijn tool werkt. En ik niet alleen. Ik kan met heel veel voorbeelden aangeven dat mijn DGM-routine gewoon werkt. 100% en bij iedereen. Dat durf ik met zekerheid te zeggen.
Wellicht heeft het geholpen om mijn Instagram even stop te zetten. Ik wilde rust en ruimte om na te denken wat ik wilde. Vanmiddag heb ik mijn hele Instagram uitgewerkt. Ook dat wist ik ineens. 22 mei, je bent speciaal

Ik besef me nu..

Dat dit weer een super typische Lienke blog is, die vol rare zinnen, totaal geen logica en spelfouten heeft. But I don’t care. Deze blog laat zien dat ik nog steeds mezelf ben. Deze 5 jaar omarm om te komen waar ik nu sta. Deze 5 jaar een weg hebben gemaakt die ineens een rechte lijn heeft met een einde. Een einde waar staat: Maak je tool, maak je stappen en iedereen kan aan de slag met de DMG-routine. Dan kan ik door naar de volgende stap. Tuurlijk komt er vanzelf weer een kruising, maar dat maakt ondernemen ook leuk: wat ga ik doen? Links of rechts? Of toch rechtdoor?

Doei geld en doei jaren

Heb ik vandaag 20 seconden gedacht. Er zijn duizenden euro’s door mijn bedrijf gegaan. Er zijn maanden, jaren voorbij gegaan waar ik bleef zoeken. Maar.. dat is het mooiste aan ondernemen. Juist door te doen, weet je wat je wilt. Juist door te investeren, juist door maar te gaan (go with the flow), zal je steeds meer merken wat je wilt. Ik ben zo type die daardoor haar website 100x heeft aangepast en zelfs met de volledige nieuwe website denkt: Nee, dit is het niet. Maar dankzij me vast te houden aan mijn DGM-routine sta ik er elke ochtend weer met een frisse blik en kom je verder.

Ik mis jullie!

Geef me de tijd om dit allemaal uit te werken, but.. I’ll be back soon! Instagram ook! Mijn enthousiasme, gekke videootjes ook. Ik mis jullie! Ik mis die gezelligheid met jullie. Het meeleven, mijn persoonlijke blogs waarna mensen me berichten alsof we al jaren bevriend zijn.

Ik zit hier met een wijntje op een boot. Met een prachtig uitzicht en deze blog ga ik niet over lezen, maar meteen publiceren. Ik wilde dit met jullie delen, zoals ik vroeger elke persoonlijke issue deelde. Dat maakt DGM zo sterk. Mezelf laten zien, en dat is wat ik weer ga doen. Dit is het begin. Ben gek op jullie! En dat meen ik vanuit de grond van mijn hart (is dit een goede uitdrukking? Ik heb geen idee!). OK. DOEI.

Liefs Lienke

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

  1. Inderdaad een typische Lienke blog , oftewel geratel met veel tekst hihi. Maar ik snap je wél en vind ook dat je zéker nooit mag stoppen met DGM en je doel. Ik heb jouw kalender boek op de slaontafel liggen en betrap mij erop dat ik regelmatig dagen vooruit kijk wat voor mafs je nog voor mij in petto hebt ? Stukje bij beetje verander jij mijn leven en beginnen m’n dagen op een vroeger tijdstip. Dus HET WERKT ‼️??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken