Even een weekje helemaal niets – geen 07:00 uur

Yes, het is eindelijk zover: ik heb vakantie. Gewoon een week geen werk, geen verplichtingen. Pff… en dat voor het eerst sinds ik mijn eigen baas ben.

Als ondernemer, als eigen baas zijn, is het super lastig om “vrij te nemen”. Ik ben inmiddels nu meer dan 2 jaar fulltime voor Dear Good Morning aan het werk. Dear Good Morning is een online platform, en online is 24/7 gaande. Ik zou dus eigenlijk altijd wel kunnen werken. Ik kan altijd bloggen, e-mailen, Instagrammen of Facebooken. Dat kan een grote valkuil zijn, iets waar ik meerdere malen te maken mee heb gehad.

Dipje

Af en toe heb je even een dipje. Merk je dat je teveel hooi op je vork neemt. Teveel leuke dingen, en dan is het moeilijk nee zeggen. Afgelopen jaar begon ik al met de weekenden vrij te nemen. Oftewel: Alleen in het weekend werken voor DGM als ik er echt zin in had, maar niet omdat ik bepaalde deadlines moest halen.

Ik maakte voor mezelf een werkweek en dat ging onwijs goed. Ik kreeg meer rust en op de maandag meer energie om weer lekker te knallen. Tuurlijk blijf je dipjes houden, want als eigen baas werk je toch altijd harder dan je denkt. Wil je meer, doe je meer en ben je niet bezig met “oh is het al 18:00 uur?“. Ik werk vanuit huis of een koffie-tentje dus voor je het weet werk je zo een dubbele werkweek.

Nu ik al enige tijd mijn eigen baas ben leer ik wel steeds meer balans te vinden en daar ben ik onwijs blij mee.

dear good morning neemt vakantie

2017 was een reisjaar

Afgelopen jaar was ik maandelijks op reis. Voor zowel Dear Good Morning als voor mijn werk bij een online reisprogramma. Elke maand was ik voor minimaal een week weg. Dat was onwijs tof, onwijs mooi om mee te maken, maar mensen die veel reizen weten dat het ook vermoeiend is. Korte nachten, veel werken, jetlags (OMG!) en vooral het vele wachten op de vluchten vind ik alles behalve tof. MAAR, laat ik duidelijk zijn dat ik dit voor geen goud had willen missen en als iemand me vraagt of ik dit nog steeds zou willen, dan zou ik volmondig JA zeggen.

Geen vakantie

Omdat ik dus alleen voor mijn werk op reis was, had ik geen tijd voor vakantie. Al moet ik wel zeggen dat sommige reisjes heel relaxed waren en dat ik, hoewel ik dan toch best een beetje een vakantiegevoel heb, het blijft toch werken. Ik geniet wel, maar ik ben ondertussen wel ook druk met zakelijke aspecten bezig.

Ik was alleen maar aan het reizen, dus vorig jaar ben ik niet voor mezelf op reis geweest. Daar moest dit jaar echt verandering in komen. Het heeft even geduurd (lees drukte… vakantie uitstellen omdat ik zoveel opdrachten heb) maar uiteindelijk boekten mijn vriend en ik dan eindelijk een vakantie.

First time ever!

Mijn vriend wilde heel graag eens naar NYC. Hij had de stad nog nooit gezien en na al mijn verhalen was hij toch nieuwsgierig. We boekten al snel een vlucht naar NYC. Zijn eerste keer, mijn 5e keer alweer!

Pas na een paar dagen bedacht ik me ineens… is dit nou onze eerste vakantie samen?
We zijn in 2016 naar Bali geweest, waar hij als personal trainer werkte tijdens een retreat. Wel een soort “vakantie”, maar toch werk. Je snapt me.
We zijn vaak samen weg geweest, maar nog nooit samen in het vliegtuig gestapt en wetende: NIETS MOET, ALLES MAG.

dear good morning neemt vakantie

Echt vakantie

En dat heb ik me zeker voorgenomen. Ik zal eerlijk zijn: ik kan nooit helemaal stoppen met werken. DGM is ook mijn hobby dus als ik lekker wil bloggen voor de leuk, dan doe ik dat! DGM is niet alleen werk, maar ook mijn passie. Mijn laptop neem ik dus mee naar NYC maar ik heb mijn e-mail op afwezig gezet, ik heb alle opdrachtgevers laten weten dat ik de komende week niets ga doen en pas campagnes weer oppak na mijn vakantie. Holy wow, ik vond het spannend dat ik op veel opdrachten een “nee” moest geven maar ik vind het echt belangrijk om rust te nemen.

Geen 07:00

Vandaag (maandag) ben ik al vrij en ben mijn koffer aan het inpakken. Deze blog schrijf ik tussendoor. Om je te laten weten dat ik dus minder actief zal zijn op Instagram en Facebook. Dat ik helaas geen 07:00 uur kan beloven omdat er een groot tijdsverschil is en ik niet teveel rekening wil houden met hoe laat het in Nederland is.

Voor het eerst in 4 jaar ga je dus een week lang geen 7:00 uur posts zien. Ik vind het doodeng om het los te laten (ja dat meen ik) maar ik ga het toch proberen.
Verder kun je wel blogs lezen op mijn website want ik heb lekker vooruit gepland.

Ik ga proberen echt vakantie te vieren, uit te rusten van hele drukke periodes, op te laden voor de nieuwe drukke periodes, maar vooral genieten van het mooie NYC. Tot volgende week!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek