Fitbit: Stappen, Slaap en Rust op Healthy Fest

Afgelopen weekend stond team Dear Good Morning op Healthy Fest. Samen met Fitbit organiseerden we drie verschillende workshops met een challenge. In deze blog vertellen we je graag over onze ervaring en ook de challenges want… die zijn heel leuk! Ga jij de uitdaging met ons aan?

Stappen maken

Ik gaf op zaterdagochtend de Fitbit Weekend Warrior Workshop over hoe je met Fitbit focus kan leggen op je fitheid. Inmiddels gebruik ik zelf Fitbit al jaren, en sinds vier maanden de Fitbit Charge 3. Ik vind het fijn om mijn doel (10.000 stappen) te behalen, maar ook om te zien hoe mijn hartslag is als ik een intervaltraining doe. Je kan dit supermakkelijk terugzien in de app en het leukste: elkaar uitdagen. Zo gaf ik een challenge aan de mensen die naar mijn workshop waren gekomen: wie haalt de meeste stappen dit weekend? Iedereen kon mij toevoegen in de Fitbit-app (mag nog steeds: Lienke de Jong) en we gingen aan de slag. De winnaar had in 24 uur maar liefst 46.000 stappen gezet. Ikzelf had er 32.000, wat al een record is, hihi! De voordelen van Fitbit gericht op sporten:

  • Je kan een workout kiezen: hardlopen (GPS), zwemmen, fietsen, gewichten, interval etc. Zo kan je Fitbit nog specifieker meten.
  • Stel je eigen doel in en je Fitbit geeft ieder uur aan of je moet bewegen.
  • Je kan vrienden uitnodigen om samen challenges te doen in de app (bijv. aantal workouts per week, aantal stappen etc).
Dear Good Morning Fitbit Healthy Fest 2

Slapen

Eleni van Team Dear Good Morning gaf diezelfde avond de Fitbit Slaapchallenge workshop, want slaap is superbelangrijk als je een fijne ochtend wilt hebben. Zonder goede slaap is het moeilijk om energiek aan je dag te beginnen. Dat herken je vast wel. Op je Fitbit zie je precies wanneer je in welke slaapfase zat ‘s nachts. De slaapcyclus (met de fases inslapen, lichte slaap, diepe slaap en REM-slaap) doorloop je een aantal keer. Heb je ‘s nachts wel eens het idee dat je net voordat je in slaap valt een gevoel hebt dat je valt? Met één schok ben je weer wakker. Dat gebeurt in de inslaapfase. De diepe slaap is voor de sporters onder ons extra belangrijk, want in deze fase herstellen je spieren. De REM-slaap in de fase waarin we dromen.

En wat nou als je slecht slaapt? In het kort een aantal tips die je kunt toepassen om je slaap te verbeteren: niet tv-kijken of je telefoon gebruiken voor dat je gaat slapen, niet sporten in het uur voordat je gaat slapen, de slaapkamertemperatuur niet te koud en niet te warm houden (raampje open), planten op je kamer (die CO2 omzetten in zuurstof), een ademhalingsoefening doen voordat je gaat slapen (zie de volgende alinea). Dat zijn er nog al wat! Doe er je voordeel mee. De voordelen van Fitbit gericht op slaap:

  • Je kunt precies zien hoe laat je in slaap bent gevallen en hoe laat je wakker bent geworden.
  • Fitbit meet je slaapfases: wakker zijn, lichte slaap, diepe slaap en REM-slaap.
  • Je kunt jouw gegevens vergelijken met mannen/vrouwen van jouw leeftijd.

En dan nu de challenge… die stiekem een beetje gemeen is, want je kunt het niet goed zelf beïnvloeden zoals de stappen: wie heeft de meeste minuten diepe slaap? De winnaar had maar liefst 28% van haar nacht diep geslapen, mijn Fitbit Versa Light gaf aan dat ik zelf niet verder kwam dan 11%.

Dear Good Morning Fitbit Healthy Fest 1

Rust

Rust, inspanning en slaap: ze zijn alle 3 met elkaar verbonden en alle 3 hebben ze veel aandacht nodig. Samen met de deelnemers van de Fitbit Guided Breathing workshop heeft Eleni de Relax-app op de Fitbit gebruikt. De app begeleidt je bij twee ademhalingsoefeningen. Het enige wat je hoeft te doen is doen wat de app zegt. Diep en langzaam inademen en diep en langzaam uitademen. De cirkel en trilling in smartwatch van Fitbit geeft aan wanneer. Blijft het groen? Dan doe je het goed! Het kost je slechts 2 of 5 minuten en het maakt je weer even helemaal rustig. De voordelen van Fitbit gericht op rust zijn:

  • Fitbit bevat de Relax-app.
  • Daarmee kun je een korte ademhalingsoefening doen van 2 minuten.
  • Ook is er keuze uit een begeleide ademhalingsoefening van 5 minuten.

Go challenge us!

Voeg ons toe in de Fitbit-app: Lienke de Jong en Eleni Hoefsloot en daag ons uit. Waar ga jij voor? Aantal stappen? Betere slaapuren maken dan wij? ;-) Zet je challenge hieronder, vertel ons ook welke Fitbit jij hebt en waarvoor jij hem het liefst gebruikt.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Fitbit Nederland. Dear Good Morning werkt sinds januari 2018 met Fitbit samen.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek