De fitgirls bestaan niet meer

Van de fitgirls die ik kende zijn er nog weinig over. De fitgirls die ik als voorbeeld had, bestaan niet meer. De term fitgirl zie je amper nog op het internet en volgens mij ben ik de enige die nog #fitgirl in mijn sportfoto’s gebruik. Best apart eigenlijk, want enkele maanden geleden waren er nog rellen omtrent de term fitgirl. Ook ik heb daar veel over geschreven en bepaalde bloggers afgemaakt die beweerden dat ik een slecht voorbeeld was.

Fitgirls. Ik noem me nog steeds een fitgirl en ik ben er trots op. Zoals ik altijd heb benoemd en geschreven vind ik een fitgirl een actief en energiek persoon die bezig is met een gezonde en sportieve lifestyle en graag superfit is. Daar lijkt me nog steeds niets mis mee. Echter ligt dit thema, van gezond en fit zijn, natuurlijk enorm op het randje van “wat nou als..?” en dat blijft nog steeds zonde.

BEN JE EEN FITGIRL, DAN HEB JE ORTHOREXIA

Orthorexia was het gesprek van de dag. Elke fitgirl heeft orthorexia. Voor de mensen die niet weten wat orthorexia is: Orthorexia is een obsessie waarbij dwangmatig uitsluitend gezonde voeding wordt gegeten (dietcetera.nl). Al snel werd elke meid die zichzelf een fitgirl noemde geassocieerd met orthorexia.

Ook ik. Bloggers die schreven dat ik een verkeerd voorbeeld was omdat ik om 07:00 uur in de gym sta, journalisten die me belden of ik aan tafel wilde schuiven bij Jinek of Pauw om te praten over orthorexia. “Sorry, ik heb te weinig kennis om te kunnen praten over deze ziekte” was mijn antwoord. Want ik wist zeker dat orthorexia een serieuze ziekte is die je niet moet onderschatten, maar dat deze ziekte werd gekoppeld aan fitgirls, daar werd ik onwijs pissig om.

LEKKER DE RANDJES OPZOEKEN

En dan heb je mij. Rebels als het maar kan heb ik elke journalist die me belde of mailde een intens lange mail gestuurd over hoe trots ik ben dat ik om 07:00 uur in de gym sta, wat mijn lifestyle is en waarom ik zo gelukkig en fit ben. Dat ze zich moeten schamen dat ze mensen in een hokje plaatsen en het woord fitgirls zo onwijs raar interpreteren.

Ik heb vele felle blogs geschreven over en aan bloggers die fitgirls blaimden voor deze ziekte. Wat denken ze wel? Dear Good Morning staat voor een energieke ochtend en nu draag ik bij aan het verspreiden van een serieuze ziekte? Dat ging me iets te ver. Ik heb veel volgers verloren, maar ook veel volgers erbij gekregen door de randjes op te zoeken. Ik wist het zeker: ik doe er niet aan mee!

fitgirls

STAY STRONG FITGIRL

Daar ben ik dan. Anno 2018 en nog steeds op en top fitgirl. Mijn lifestyle is veranderd (zeker doordat ik geen bikini fitness wedstrijden meer doe), maar toch noem ik mezelf nog steeds een fitgirl. Want ja, ik sta nog steeds in de gym en sporten is echt een hobby van me. En ja, ik weet nog steeds wat macro’s zijn, koolhydraten, eiwitten en vetten en ja, na een dag super slecht eten probeer ik de dag erna wat gezonder te eten (zeker voor mijn PDS).

Ik hoop dat jij ook nog steeds een trotste fitgirl bent en blijft. Want er zijn er nog maar weinig. Nog maar weinig meiden die echt de hashtag durven te gebruiken en echt tegen iemand durven te zeggen “ik ben een trotse fitgirl”. Ik vind het een heerlijke term, stoer en krachtig. Vul lekker in wat jij er mee bedoelt en heb schijt aan de mensen die er over klagen. Je weet wel beter toch?

Liefs, Lienke

15 Responses to “De fitgirls bestaan niet meer”

Avatar

februari 07, 2018 at 12:06 pm, Bianca said:

Mooi geschreven.

Reply

Avatar

februari 07, 2018 at 1:08 pm, Isabella said:

En zo is dat! Mooi geschreven! Gewoon lekker blijven doen wat jou en vele anderen gelukkig maakt

Reply

Avatar

februari 07, 2018 at 1:09 pm, Lienke said:

Isabella, helemaal mee eens!! liefde

Reply

Avatar

februari 07, 2018 at 1:37 pm, Kirsten said:

Ik ben nog steeds een fanatieke gebruiker van #fitgirl en ben er trots op ;). Ik vind het heerlijk om druk in de weer te zijn met mijn actieve leefstijl en dit te delen. Mooi dat je dit deelt Lienke!

Reply

Avatar

februari 08, 2018 at 6:39 pm, Lienke said:

Zo tof om te lezen!!!!! <3

Reply

Avatar

februari 07, 2018 at 1:42 pm, Nathalie Menkhorst said:

Indd dat dus! #fitmom van 2 kids

Reply

Avatar

februari 08, 2018 at 6:38 pm, Lienke said:

Dat vind ik het allerknapste!!! Fitmom zijn!

Reply

Avatar

februari 07, 2018 at 2:28 pm, Am said:

Mooie blog! Ik heb dus wel orthorexia en binge eating disorder gehad en ben er nu redelijk van genezen. Net als dat ik toen wou beginnen om een fitgirl te worden wil ik nogsteeds. Ik hoop dat het nu gaat lukken, aan de sport zal het niet liggen nu de voeding nog! #teamfitgirl

Reply

Avatar

februari 08, 2018 at 6:38 pm, Lienke said:

Haai! #teamfitgirl wat is dat mooi. En daarnaast wil je mega veel moed en power geven voor je herstel. You can do this! xxx

Reply

Avatar

februari 07, 2018 at 2:29 pm, Mascha said:

Ik gebruik nog in iedere post die ik op insta plaats de hashtack fitgirl. Ik ben niet super fit, maar wel aan het opbouwen en niet super sterk. Maar hey, zo lang ben ik nog niet bezig met dezr fitgirl journey.
Ik brn wel trots op wat ik doe, ook al gaat het met vallen en opstaan. Ik leer bij en wordt sterker. Dus ik ben een fitgirl.

Mooi artikel, blijf maar de trotse fitgirl die je bent. Jij was de inspiratie voor mij om hiermee te beginnen. En hoewel het een tijdje duurde voordat ik echt stappen maakte, heb ik het wel grotendeels aan jou te danken

Reply

Avatar

februari 08, 2018 at 6:37 pm, Lienke said:

Hee Mascha, Voor iedereen geldt het anders en vind het echt geweldig hoe jij jezelf verwoord. En wow ik kreeg wel even kippenvel van je laatste twee zinnen!!! Wauw Wauw Wauw, dankjewel!

Reply

Avatar

februari 07, 2018 at 4:18 pm, Paula said:

Oh wat een fijne blog! Ik merk het ook zeker en wauw…ben zo blij door dichtbij mezelf te blijven en wel bijna elke dag in de gym te staan. Fit zijn is fantastisch! Heerlijke blog en blijf vooral een mega inspiratiebron (lees inspiratiebom), ook voor alle journalistiek die het idee van fit zijn niet snappen. YOU GO GIRL!

Reply

Avatar

februari 08, 2018 at 6:35 pm, Lienke said:

Hee Paula. Fit zijn is echt fantastisch he? Ben het zo met je eens! Thanks voor je comment!

Reply

Avatar

februari 07, 2018 at 4:31 pm, Corine said:

Bamm ?? Zo is het!
??‍♀️ Ik ben een #fitgirl

Reply

april 03, 2018 at 11:40 am, Het is omdat zij het zeiden - DEAR GOOD MORNING said:

[…] De fitgirls bestaan niet meer, echt niet! […]

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra ochtendmotivatie in je MAILbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

  • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
  • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
  • Altijd een persoonlijk bericht
  • Kortingen en extra win-acties

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots