6x FULL BODY HIIT-TRAINING

Full body HIIT-training

Ben jij klaar voor de meest intensieve minuten van je dag? Download een van de schema van een full body HIIT-training en ga aan de slag! Liever meedoen met een video, zodat je meteen kan zien of je de oefening goed uitvoert? Ook dat kan! Soms is het echt heerlijk om je hele lichaam te trainen in plaats van een focus op een bepaalde spiergroep, zoals je buik of benen.

Waarom full body trainen?

Met een full body-training train je je hele lichaam, wat ook voor beginnende sporters top is. Je overtraint zo minder snel een bepaalde spiergroep. Ook een aanrader als je een weekje minder tijd hebt om te trainen, in één training neem je meteen al je spieren onder handen.

Full body HIIT-training 1 (schema, 7 min)

Deze training bestaat uit drie rondes en elke ronde bestaat uit twee tot vijf oefeningen. In het schema zie je hoe vaak of hoe lang je de oefening moet doen. En ja, elke spiergroep komt aan bod.

Benodigdheden:

 • Springtouw (of je maakt er kleine jumps van)
 • Box (of een stoel)
 • Stoel, stoep of bank voor de dips
Download DEARGOODHIIT fulldbody

Download via bovenstaande button jouw persoonlijke HIIT-schema om fullbody te trainen. Print hem uit en hang hem ergens op waar je hem goed kan zien. Misschien wel op de deur van je woonkamer? Of je neem je het schema mee naar de sportschool?

Full body HIIT-training 2 (schema, 7 min)

Zorg ervoor dat je goed warm bent voordat je begint. Doe een kleine warming-up, zodat je lichaam weet dat je aan de slag gaat.

Doe deze work-out op je eigen niveau. Als jij in 20 seconden 3 jumping jacks doet, prima. Doe je er 10, ook prima. Als je maar wel het maximale eruit probeert te halen. Knal die laatste er ook nog uit!

Download DEARGOODHIIT fulldbody

Good luck!

Full body HIIT-training 3 (7 min, video)

Deze work-out heet niet voor niets killer full body HIIT-work-out. Zeven minuten echt keihard knallen. Dit is een van de zwaarste work-outs die ik heb opgenomen. Druk op de knop en gaan met die banaan.

Met deze work-out train je in zeven minuten lang je hele lichaam. Armen, benen, billen, buik, alles komt aan de beurt. Zet mijn Dear Good Morning-playlist op voor extra motivatie en start!

Let’s HIIT!

Full body HIIT-training 4 (video, 7 min)

Ik denk dat dit één van mijn favo 7 min HIIT-work-out is. Verstand op zero en gewoon keihard zweten. Are u ready? Druk op de playbutton en de video gaat starten.

Full body HIIT-training 5 (schema, 7 min)

Voor je begint is het belangrijk dat je goed warm bent. Zorg voor een warming-up, zoals wandelen, stretchen of een stukje op de fiets. Dit zorgt ervoor dat je lichaam weet dat je aan het werk gaat. Natuurlijk ook om blessures te voorkomen. Goodluck 😉

Als je maximaal resultaat wil, zorg er dan voor dat je vanaf het begin er maximaal voor gaat. Als je meer kan, doe dan ook meer. Kan je net wat sneller, ga dan ook sneller! Wees streng voor jezelf. Jij wil toch ook progressie? We got this!

Download DEARGOODHIIT

Full body HIIT-training 6 (schema, 26 min)

Warming-up gedaan? Dan kan je beginnen! Dit schema bestaat uit vijf rondes van elk drie of vijf oefeningen. Na elke oefening uit ronde 1, 2 en 4 neem je 20 seconden rust. Na elke oefening uit ronde 3 en 5 neem je 10 seconden rust. Na elke hele ronde rust je lekker een hele minuut uit. In totaal duurt de work-out 26 minuten. Je traint je hele lichaam, heerlijk!

Download DEARGOODHIIT

Kleine disclaimer: deze schema’s zijn niet speciaal voor jou op maat gemaakt, maar geven een indicatie van een gemiddeld trainingsschema. Als jij merkt dat de training te heftig is voor jouw lichaam, neem dan meer rust tussendoor en herhaal de oefeningen iets minder vaak. Het allerbelangrijkst is dat jij goed naar je lichaam luistert en stopt wanneer het niet goed voelt. Dear Good Morning is niet aansprakelijk voor eventuele blessures na het volgen van dit schema.

4 reacties

 1. Hele chille work-out echt dikke credits naar jou voor deze ! Heb nu al 2 dagen spierpijn… haha
  Ik vroeg me af wat jij qua voeding doet, heb je speciale dieten of boodschappen lijstjes?
  Ik kijk zelf nu nog (en vooral met het coronavirus op:https://www.kupino.nl/folders/aldi om aanbiedingen, proteines en sportmateriaal te vinden, maar vraag me af waar jij alles dus vandaan haalt?

 2. Mijn routine deze week:
  Maandag: rustdag
  Dinsdag: duurloopje 5 km /Core training
  Woensdag: fullbody strengthworkout
  Donderdag: interval hardlooptraining ochtend & avond: tabata
  Vrijdag: HIIT
  Zaterdag: strength workout
  Zondag: lange duurloop

 3. Ook voor deze week heb ik mijn plan gemaakt. Elke ochtend (vroeg ;))begin ik voor het thuiswerken met een wandelingetje wanneer het rustig is op straat en je makkelijk afstand kan houden.
  Maandag: Na de lunch 10 minuten touwtjespringen. Avond: thuis-workout bovenlichaam.
  Dinsdag: Eind van de middag: thuis-workout core en 5km hardlopen.
  Woensdag: rust
  Donderdag: na de lunch 10 min touwtjesspringen. Avond thuis-workout onderlichaam.
  Vrijdag: Eind van de middag: thuis-workout bovenlichaam en 10 min touwtjesspringen.
  Zaterdag: 5km hardlopen.

  Ik heb er weer zin in!

 4. Hoi,

  De grap is, ik heb juist niks gepland deze week.. doe dat vaak wel, maar merk dat loslaten/‘vasten’ ook goed(e) uitdaging voor me is, en op nr 1 meer meditatieve tijd, leven in het nu, en mn kind aandacht en schoolprogramma geven… daar knap ik van op, en dat buiten wandelen en af en toe huppelen/stoeien gebeurd dan vanzelf😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

De Dear Good Morning Shop

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.