Fulltime baan en toch sporten? HOE?

Als eigen baas heb ik makkelijk praten. Ik kan voor het grootste deel mijn eigen tijden indelen en sporten op de momenten dat ik dat wil (’s ochtends!). Maar als jij elke ochtend om 06.00 uur naast je bed moet staan om te werken voor een baas, dan snap ik dat het moeilijk is om je wekker nog vroeger te zetten. Hoe doe je dat dan, sporten met een fulltime baan?

Een korte blog, maar geloof me.. het hoeft ook niet zo ingewikkeld te zijn. 

Weinig tijd?

Bedenk je dat er 24 uur in een dag zitten. Als jij 8 uur werkt en – laten we het ruim rekenen – 2 uur reistijd hebt per dag, dan heb je nog 14 uur over. Oké, oké, haal er 8 af om te slapen en 2 voor je ochtendritueel en diner, dan heb je toch nog 4 uur over. Een half uurtje om te sporten kun je makkelijk missen. Geen tijd bestaat niet!

Fulltime baan sporten2

Korte work-out

Je hoeft niet meteen 1,5 uur in de gym te hangen. En dat hoeft ook echt niet 5 keer per week. Begin gewoon eens met een half uurtje hardlopen, een kwartiertje yoga of een 7-minute-workout thuis. Het liefst natuurlijk ’s ochtends, zo begin je je dag goed en productief.

Fulltime baan sporten4

Plannen

PLANNEN PLANNEN PLANNEN! Het allerbelangrijkste! Plan je workout in je agenda, zoals je andere afspraken ook in je agenda zet. Neem elk weekend even je komende week door en plan je sportafspraken in. En vergeet niet: afspraken met vriendinnen zeg je niet af, dus afspraken met jezelf ook niet!

Fulltime baan sporten3

Het weekend

Maak je hele lange dagen op je werk? Plan dan in ieder geval 1 workout in het weekend! Dat scheelt je weer tijd op jouw werkdagen.

Heb jij nog tips voor anderen? Hoe zorg jij ervoor dat je genoeg sport, terwijl je lange werkdagen maakt of fulltime werkt?

Liefs, Lienke

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

  1. Goed onderwerp om wat meer informatie over te krijgen! Ik heb zelf vooral problemen met dagen waarop ik nachtdienst draai. Zeker omdat ik slecht kan slapen overdag en eigenlijk niks moet plannen omdat ik moet slapen. Vlak na mm nachtdienst sporten (voor ik thuis kom) werkt niet omdat ik dan nog wakkerder wordt en ik te weinig energie heb om iets goed te doen in de gym. Meestal sla ik de dagen dat ik nachtdienst heb de gym helemaal over. En ook de dag erna. Maar dan mis ik gemakkelijk 5 of 6 dagen gym. Heb je hier nog tips over? En vooral over voeding tijdens nachtdiensten?

  2. Wat fijn dat je dit probleem addresseert! Dit is ook een van mijn moeilijkheden.
    Wat ik nog als extra tip heb voor mensen die veel moeten reizen met de auto (hallo file!): probeer het sporten in dat ritme en tijdens de file in te bouwen. Wat ik veel doe is bijvoorbeeld ‘s ochtends voor werk al op locatie zwemmen of na werk de dichtsbijzijnde sportschool (kan ook een hardlooprondje zijn) op te zoeken om je workout tijdens de file te doen. Dan kom je ‘s avonds in plaats van gestresst thuis, na de file thuis en je hoeft al niet meer te sporten!

  3. Ik heb een vast ritme met iedere dag dezelfde werkuren, waardoor het heel gemakkelijk is om ook de fitness vast in te plannen. Eigenlijk is het geen optie om niet te gaan trainen: het staat gewoon vast in m’n dagplanning. Ik ga bovendien rechtstreeks van het werk, dat scheelt tijd en het is de ideale manier om mijn hoofd leeg te maken! In het weekend neem ik dan volledige rust, zowel van het werk als van de fitness, en maak ik tijd voor leuke uitjes en dergelijke. Werkt heel goed voor mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek