Gapen tijdens je (ochtend)work-out is geen excuus

Goedemorgen! Gapen doe ik veel. De hele dag door. Maar vooral tijdens mijn work-out. Hoe kan dat toch? Is mijn lichaam moe? Of is er iets anders aan de hand?Vorige week had ik een personal training met mijn coach. Ik was weer flink aan het gapen. Nou ja, ik probeerde het te verbergen, want ik wilde niet dat mijn coach zag dat ik aan het gapen was. Het was al zo zwaar, ziet hij me gapen, gooit ie er vast nog een paar kilo bij. Hell no! Toch kon ik het niet meer onderdrukken. Een hele lange en grote gaap. “Lekker zuurstoftekort heb jij!” zei mijn coach. Huh wat?!

Er is geen honderd procent bewijs waarom je kunt gaan gapen tijdens een training. Wat een reden zou kunnen zijn is dat je een te laag zuurstofgehalte hebt. Je gaat gapen om meer zuurstof binnen te krijgen, om je hersenen af te koelen. Zo stond ik eergisteren te zweten en te hijgen op de crosstrainer en ineens was daar een dikke vette gaap. “Zuurstof, zuurstof Lienke, alsjeblieft!” hoorde ik mijn lichaam schreeuwen.

De oplossing is simpel

Tijdens het sporten kun je je adem zo ontregelen, dat je te weinig zuurstof in je lichaam hebt. Herken je het dat je naar adem snakt op de loopband, bij krachttraining of een andere work-out? De oplossing is heel simpel: probeer dan drie keer diep in te ademen. Geef je hersenen even koelte. Heb je veel meer aan dan aan een verhit koppie.

Het is dus geen excuus om te zeggen dat je op de vroege morgen zoveel gaapt en dat je lichaam dus te moe is voor een work-out. Geen smoesjes, gewoon knallen op de vroege morgen. 😉

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

 • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
 • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
 • Altijd een persoonlijk bericht
 • Kortingen en extra win-acties

De Dear Good Morning Shop

 • DGM-ochtendroutine e-books bundel

  E-books – STAP 1 t/m 4: DGM-ochtendroutine

  28.75
  In winkelmand
 • E-book HIIT work-outs DGM

  E-book – Let’s HIIT it (7 work-outs)

  8.75
  In winkelmand
 • Dear Good Morning e-book STAP 2 Eerder opstaan

  E-book – STAP 2: Eerder opstaan

  8.75
  In winkelmand
 • Dear Good Morning planner Sportschema maken

  Planner – Jouw persoonlijke sportschema

  12.95
  In winkelmand

Join jij de DGM-community?

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.