Gapen tijdens je (ochtend)work-out is geen excuus

Goedemorgen! Gapen doe ik veel. De hele dag door. Maar vooral tijdens mijn work-out. Hoe kan dat toch? Is mijn lichaam moe? Of is er iets anders aan de hand?Vorige week had ik een personal training met mijn coach. Ik was weer flink aan het gapen. Nou ja, ik probeerde het te verbergen, want ik wilde niet dat mijn coach zag dat ik aan het gapen was. Het was al zo zwaar, ziet hij me gapen, gooit ie er vast nog een paar kilo bij. Hell no! Toch kon ik het niet meer onderdrukken. Een hele lange en grote gaap. “Lekker zuurstoftekort heb jij!” zei mijn coach. Huh wat?!

Er is geen honderd procent bewijs waarom je kunt gaan gapen tijdens een training. Wat een reden zou kunnen zijn is dat je een te laag zuurstofgehalte hebt. Je gaat gapen om meer zuurstof binnen te krijgen, om je hersenen af te koelen. Zo stond ik eergisteren te zweten en te hijgen op de crosstrainer en ineens was daar een dikke vette gaap. “Zuurstof, zuurstof Lienke, alsjeblieft!” hoorde ik mijn lichaam schreeuwen.

De oplossing is simpel

Tijdens het sporten kun je je adem zo ontregelen, dat je te weinig zuurstof in je lichaam hebt. Herken je het dat je naar adem snakt op de loopband, bij krachttraining of een andere work-out? De oplossing is heel simpel: probeer dan drie keer diep in te ademen. Geef je hersenen even koelte. Heb je veel meer aan dan aan een verhit koppie.

Het is dus geen excuus om te zeggen dat je op de vroege morgen zoveel gaapt en dat je lichaam dus te moe is voor een work-out. Geen smoesjes, gewoon knallen op de vroege morgen. ;-)

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

  1. A vandaar! Morgenochtend maar gewoon de sportschool in om er even keihard tegenaan te gaan.. #schuldgevoelnahalvezakchips

  2. Hallo Lienke,

    Bedankt voor je artikel over gapen tijdens ochtendworkouts. Als ervaringsdeskundige in persoonlijke ontwikkeling en gezondheid, herken ik het belang van het begrijpen van lichaamssignalen tijdens fysieke inspanning. Je uitleg over gapen als teken van zuurstoftekort in plaats van vermoeidheid is verhelderend. In mijn praktijk benadruk ik ook het belang van bewust ademen tijdens oefeningen.

    Nogmaals bedankt voor je inzichten. Ik kijk uit naar meer van je posts!

    Vriendelijke groeten,
    Martijn Meeuwis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek