Voel jij je happy? Gelukkig worden in 5 stappen!

Niemand is voor zijn plezier ongelukkig. Streven we eigenlijk niet allemaal naar een gelukkig leven? Ik wel! Maar wat als je je niet happy voelt? Gelukkig worden doe je met deze 5 stappen. Probeer maar! Wedden dat het werkt?

Gelukkig worden in 5 stappen 3

Jij maakt jezelf gelukkig

Als je in een dip zit, geloof je hier waarschijnlijk helemaal niks van, maar toch is het waar. Jij bent de enige die je gelukkig kan maken. Niemand anders. Natuurlijk is hulp van een ander hartstikke fijn en kan het zeker weten helpen, maar JIJ bent de sleutel tot een gelukkig gevoel. Wacht dus niet op het moment dat je ineens gelukkig bent, maar neem zelf stappen. Knoop dit in je oren! Zeg het ook maar gewoon elke ochtend als je wakker wordt tegen jezelf: IK WORD GELUKKIG EN IK GA DAARAAN WERKEN!

Dan voeg ik hier gelijk een klein feitje aan toe dat ik heel tof vind. Het is wetenschappelijk bewezen dat glimlachen je gelukkiger maakt. Wow! Hoe tof is dat! Dat wist ik niet. Zo simpel. Elke ochtend als jij jezelf toespreekt, glimlach je hier dus bij.

Gelukkig worden in 5 stappen 2

Leef in het nu, niet in het verleden of de toekomst

Zit dus niet te wachten tot dat gelukkige gevoel zich aandient. Het heeft echt geen zin om alleen maar bezig te zijn met de toekomst. Het NU is ook superbelangrijk. Dit klinkt misschien als een suffe tip, maar het werkt echt! Schrijf elke dag voordat je gaat slapen drie positieve momenten van die dag op. Dat mag zo groot en zo klein zijn als je wilt: van het belletje met je moeder tot het drinken van een lekkere cappuccino. Als jij er maar een positief gevoel van kreeg. Al die kleine momentjes moeten je doen inzien dat zelfs op de dagen waarop je je megaslecht voelde, er gelukspuntjes zijn. Vind je het heel moeilijk om drie momenten op te schrijven? Dan is tip 3 voor jou!

Gelukkig worden in 5 stappen 4

Elke dag iets leuks!

Jij kan jezelf gelukkig maken, dus waarom doe je dat dan niet? Gewoon, eerst klein beginnen. Zodat je wél elke dag drie positieve dingen kunt opschrijven. Doe elke dag dus iets wat je leuk vindt. Kijk je lievelingsserie, sport al je woede eruit of koop een fijn tijdschrift voor jezelf. Echt doen hoor! Het werkt!

Gelukkig worden in 5 stappen 1

Investeer in jezelf

Oh, zo belangrijk deze tip! Investeer in jezelf. Als je geen positieve aandacht aan jezelf geeft, ga je je vanzelf rot voelen. Investeer dus op lichamelijk en geestelijk vlak in jezelf. Neem bijvoorbeeld een lekker lang bad, was je haren, lak je nagels, kleed je aan. Een massage op zijn tijd is ook fijn! Maak voor jezelf een gezonde maaltijd, slaap vannacht eens genoeg uren en ga lekker sporten. Dit alles werkt tegen stress. En van stress worden we zeer ongelukkig. Het echt doen, is misschien een grote stap, maar zet je er nou maar toe.

Gelukkig worden in 5 stappen 5

Telefoon opzij!

Uit onderzoek blijkt dat jongeren steeds vaker last hebben van mentale klachten door het gebruik van hun telefoon. Zelfs burn-outs liggen op de loer. OMG! Je wilt altijd maar bereikbaar zijn en dat levert enorm veel stress op. Herken je dat? Dat het allereerste wat je ’s ochtends doet, je telefoon checken is? Ook ik maak me er vaak schuldig aan. Om veel relaxter aan je ochtend te beginnen, is er de #stayoffline-challenge. Een maand lang pas je telefoon erbij pakken op het moment dat je al hebt ontbeten en klaar bent voor de dag. De ochtend wordt jouw moment! Durf jij het aan? Doe het! En laat mij weten hoe je je na een maand voelt.

Terugkomend op tip 3: ik ben heel benieuwd wat jij vandaag voor leuks hebt gedaan. Laat je het me in de reacties weten of op Instagram met #deargoodmorning? Meer tips voor een energieke ochtend nodig?

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

  1. Gister gaan shoppen met het gezin, vond ik bij de Nike winkel hele leuke schoenen voor m’n zoontje. Er stonden nog twee doosjes en precies zijn maag zat er bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken