Hardloopschema 15 km

Ik ga dit je echt nooit nadoen: 15 kilometer hardlopen. VIJFTIEN. Holy wow! Dit hardloopschema voor 15 km gaat jou helpen om dit doel te behalen. Succes!

Tips voor dit hardloopschema

  1. Start dit schema pas als je gemakkelijk 10 kilometer aan een stuk kunt hardlopen. Ga niet te snel door dit schema heen, maar houdt het bij maximaal 3 keer in de week hardlopen, zodat je je spieren de tijd geeft om te wennen aan de klappen van het rennen van langere afstanden. Wil je meer sporten, dan kun je bijvoorbeeld wel yoga doen of zwemmen, maar probeer je beenspieren te ontlasten.
  2. Het is waarschijnlijk heel verleidelijk om hard van start te gaan. Dat doen ervaren hardlopers bij wedstrijden nog steeds. Doe dat niet! Hardlopen betekent in dit geval joggen en niet sprinten. Als je denkt: holy moly, wat ga ik langzaam, dan doe je het goed. Het draait in dit schema niet om snelheid, maar om afstand.
  3. Ging een week lastig (heel normaal!) en was het zwaar, doe die week dan nog eens opnieuw. Je schema wordt dan een weekje langer.
  4. Bepaal een doel, dat maak het rennen makkelijker. Schrijf je bijvoorbeeld in voor je eerste 15-kilometerwedstrijd of trakteer jezelf op iets leuks als je het schema hebt afgerond.

Uitleg schema

Dit hardloopschema bestaat uit 3 soorten trainingen: langzame lange duurlopen, snelle korte duurlopen en intervaltrainingen.

Als je het schema de eerste keer opent, heb je waarschijnlijk geen idee wat de cijfers en letters betekenen. Daarom hier een uitleg, want zo moeilijk is het gelukkig niet!

10 minuten
6x (4s + 2j)
10 minuten

Dit betekent: je gaat eerst 10 minuten inlopen in een heel rustig tempo. Daarna ga je 6 x 4 minuten snel rennen (s) en 2 minuten joggen (j). Dus: 4 minuten snel, 2 minuten langzaam, 4 minuten snel, 2 minuten langzaam, 4 minuten snel, 2 minuten langzaam ect. Tot je 6 keer 4 minuten snel hebt hardgelopen en 6 keer 2 minuten hebt gejogd. Easy as it is!

Download het #DEARGOODRUN-schema 15 km

Download via bovenstaande button jouw persoonlijke hardloopschema. Print hem uit en hang hem ergens op waar je hem goed kan zien. Misschien wel op de deur van je slaapkamer? Zo word jij elke ochtend gemotiveerd om je doel te behalen. Want vergeet niet, over 12 weken ren jij jouw eerste 15 kilometer!

Let’s run!

Kleine disclaimer: dit hardloopschema 15 km is niet speciaal voor jou op maat gemaakt, maar geeft een indicatie van een gemiddeld trainingsschema. Als jij merkt dat de intervaltrainingen te heftig zijn voor jouw lichaam, verkort deze dan of maak er korte duurlopen van. Ook kan het zijn dat je sneller door het schema heengaat als je een goede conditie hebt. Het allerbelangrijkst is dat jij goed naar je lichaam luistert en stopt wanneer het niet goed voelt. Dear Good Morning is niet aansprakelijk voor eventuele blessures na het volgen van dit hardloopschema.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek