blog

Hardloopschema intervaltraining

You love it or you hate it! Er zit weinig tussenin. Veel hardlopers hebben er een bloedhekel aan, anderen vinden het heerlijk om helemaal stuk te gaan. Ik heb het natuurlijk over intervaltraining, waarbij je op je allerhardst hardlopen afwisselt met langzaam joggen of wandelen.

Waarom intervaltraining?

Simpel, om sneller te worden! Binnenkort meer informatie over deze vorm van hardlopen inclusief een 8-wekenschema!

  • Snel: op je allerhardst, geef alles.
  • Langzaam: rustig joggen of zelfs wandelen. Gebruik de langzame minuten om weer op adem te komen.
Download DEARGOODINTERVAL

Download het schema #DEARGOODINTERVAL

Download via bovenstaande button jouw intervaltraining, zodat je eens kunt uitproberen of intervallen iets voor jou is. Bovenaan vind je de samenvatting, daaronder staat je hele training uitgeschreven. Je wisselt snel hardlopen af met langzaam joggen.

Tip: het 5-kilometerschema maakt ook gebruik van interval. Hier wissel je joggen af met wandelen. Een topschema als je wilt beginnen met hardlopen!

Succes! Laat me weten hoe het ging!

Kleine disclaimer: deze training is niet speciaal voor jou op maat gemaakt, maar geeft een indicatie van een gemiddelde intervaltraining. Als jij merkt dat de training te heftig is voor jouw lichaam, neem dan meer rust tussendoor of ren langzamer. Het allerbelangrijkst is dat jij goed naar je lichaam luistert en stopt wanneer het niet goed voelt. Dear Good Morning is niet aansprakelijk voor eventuele blessures na het volgen van deze training.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: