Het bewijs, avondmensen bestaan!

De ochtend is voor mij heilig. Ik hou van de rust, lekker sporten en de wereld om me heen die langzaam wakker wordt. Maar voor sommigen onder ons is opstaan elke dag weer een uitdaging. Hoe kan dat nou eigenlijk? En misschien nog wel belangrijker, kun je leren om een ochtendmens te worden?

Eindelijk is het wetenschappelijk bewezen dat het feit of je een ochtend- of avondmens bent genetisch is bepaald. Halleluja. Je bent dus niet gewoon lui zoals velen misschien tegen je roepen. Nee, jij hebt echt meer last van de ochtend dan een ander.

avondmensen bestaan #3

Het heeft te maken met je biologische klok. Die van een ochtendmens tikt anders dan die van een avondmens. Dit aanpassen is dan ook enorm lastig en waarschijnlijk zal je het nooit echt kunnen veranderen. Balen! Maar dat is natuurlijk geen reden om je elke dag nog maar eens om te draaien en op snooze te drukken.

Met deze eenvoudige tips kun je als avondmens het opstaan een stukje makkelijker maken.

Ritme

Als avondmens dwing je jezelf waarschijnlijk om doordeweeks op tijd in bed te liggen. Maar in het weekend… dan is het feest! En zie je je bed pas wanneer een ochtendpersoon alweer bijna op gaat staan. Dit is het slechtste wat je kan doen als je je gewoontes wilt veranderen. Kies een ritme en hou dat ook vast. Tuurlijk kan je best een uurtje of 2 later naar bed of wat langer blijven liggen maar doe dit niet te veel. Zo raakt je biologische klok alleen nog maar meer van slag.

avondmensen bestaan #2

Geen blauw licht

Tja, het bekende riedeltje. Geen TV of mobiel meer vanaf enkele uren voor het slapengaan. Als avondmens is dit nog belangrijker. Het blauwe licht geeft namelijk als signaal naar je hersenen dat het nog steeds dag is. Hierdoor val je nog lastiger in slaap.

Stap letterlijk in het licht

Dwing jezelf om na het opstaan gelijk naar buiten te gaan. Het licht in. Dit kan langzaam ervoor zorgen dat je biologische klok een klein beetje opschuift.

Ben jij een echt avondmens en zou je dat graag willen veranderen of juist niet?

Bron: RTL nieuws

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek