blog

Het bewijs, avondmensen bestaan!

De ochtend is voor mij heilig. Ik hou van de rust, lekker sporten en de wereld om me heen die langzaam wakker wordt. Maar voor sommigen onder ons is opstaan elke dag weer een uitdaging. Hoe kan dat nou eigenlijk? En misschien nog wel belangrijker, kun je leren om een ochtendmens te worden?

Eindelijk is het wetenschappelijk bewezen dat het feit of je een ochtend- of avondmens bent genetisch is bepaald. Halleluja. Je bent dus niet gewoon lui zoals velen misschien tegen je roepen. Nee, jij hebt echt meer last van de ochtend dan een ander.

avondmensen bestaan #3

Het heeft te maken met je biologische klok. Die van een ochtendmens tikt anders dan die van een avondmens. Dit aanpassen is dan ook enorm lastig en waarschijnlijk zal je het nooit echt kunnen veranderen. Balen! Maar dat is natuurlijk geen reden om je elke dag nog maar eens om te draaien en op snooze te drukken.

Met deze eenvoudige tips kun je als avondmens het opstaan een stukje makkelijker maken.

Ritme

Als avondmens dwing je jezelf waarschijnlijk om doordeweeks op tijd in bed te liggen. Maar in het weekend… dan is het feest! En zie je je bed pas wanneer een ochtendpersoon alweer bijna op gaat staan. Dit is het slechtste wat je kan doen als je je gewoontes wilt veranderen. Kies een ritme en hou dat ook vast. Tuurlijk kan je best een uurtje of 2 later naar bed of wat langer blijven liggen maar doe dit niet te veel. Zo raakt je biologische klok alleen nog maar meer van slag.

avondmensen bestaan #2

Geen blauw licht

Tja, het bekende riedeltje. Geen TV of mobiel meer vanaf enkele uren voor het slapengaan. Als avondmens is dit nog belangrijker. Het blauwe licht geeft namelijk als signaal naar je hersenen dat het nog steeds dag is. Hierdoor val je nog lastiger in slaap.

Stap letterlijk in het licht

Dwing jezelf om na het opstaan gelijk naar buiten te gaan. Het licht in. Dit kan langzaam ervoor zorgen dat je biologische klok een klein beetje opschuift.

Ben jij een echt avondmens en zou je dat graag willen veranderen of juist niet?

Bron: RTL nieuws

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: