blog

Het effect van affirmaties in de ochtend

Iedere ochtend met je goede been uit bed stappen, dat klinkt als een droom. Toch is het niet onmogelijk! Door middel van meditatie en affirmaties aan het eind van jouw ochtendroutine begin je iedere dag met een positief en dankbaar gevoel. Lees hier hoe je meditatie en affirmaties kan omzetten in een nieuwe superkracht, waardoor jij nog meer gaat genieten van de ochtend.

Gedachtes omzetten in een superkracht

Affirmeren klinkt ingewikkeld, maar het is onwijs simpel. Het woord affirmatie betekent letterlijk dat je een gedachte versterkt of bekrachtigt. Het liefst doe je dat natuurlijk met een positieve gedachte zoals “Ik weet dat ik het kan, dus ik ga het doen” of “Ik ben blij met wie ik ben en wat ik heb bereikt”. De kracht van de affirmaties zit hem in het regelmatig uitspreken van die ene specifieke gedachte die voor jou belangrijk is. Dat is de reden waarom je tijdens de challenge #deargoodtogether (waar we 7 dagen lang samen opstaan) iedere workout afsluit met een korte meditatie- of affirmatiesessie. Door het regelmatig uitspreken speelt de positieve gedachte in op jouw onderbewustzijn. Onze hersenen geloven namelijk datgene wat ze regelmatig horen en zien.

Dear good Morning Meditatie
Foto: Jordi Sloots

Affirmeren kan je leren

Affirmeren kan je net als mediteren leren. Om te beginnen zal je een affirmatie moeten vinden die bij jou past. Doe dit door voor jezelf uit te zoeken wat voor jou van waarde is in je leven op dit moment. Aan de hand hiervan schrijf je een korte en krachtige affirmatie op. Het zal in het begin wat onwennig voelen om een positieve gedachte hardop tegen jezelf uit te spreken. Plan daarom een bewust moment in waarop je gaat affirmeren. Zoals ’s ochtends na afloop van jouw ochtendroutine en ’s avonds voor het slapen gaan. Hoe meer jij in de gedachte gaat geloven, des te meer kracht je haalt uit de affirmatie.

Tijdens #deargoodtogether word je een week lang begeleid in het affirmeren en mediteren aan het eind van jouw ochtendroutine. Hiermee leer jij de eerste stappen, zodat jij straks altijd met het goede been uit bed stapt.

In combinatie met mediteren

Een affirmatie werkt het beste als jouw lichaam en geest één zijn. Een kleine meditatiesessie vooraf kan daarom onwijs effectief zijn. Ook kan het helpen om tijdens het affirmeren te mediteren. De positieve gedachte die je laat rondgaan in je hoofd, zorgt ervoor dat jij je na de meditatie ontspannen en gelukkig voelt.

Dear Good Morning affirmatie
Foto: Jordi Sloots

De kracht van herhaling

De kracht van meditatie en affirmaties zit hem in de herhaling ervan. Door aan het eind van je ochtendroutine slechts 5 minuten te besteden aan affirmeren, ga jij na enkele dagen al het effect ervan voelen. Denk maar aan het schouderklopje dat ik mezelf iedere ochtend geef nadat ik de 15-seconderegel weer heb gehaald. Dit schouderklopje zorgde er bewust en onbewust iedere ochtend weer voor dat ik met een succesgevoel de deur uit loop.

Ben je toe aan verandering?

Sta jij op het punt in je leven dat je toe bent aan verandering? Omdat je meer tijd voor jezelf nodig hebt? Of behoefte hebt aan meer structuur, ritme en regelmaat? Tijdens #deargoodtogether gaan we 7 dagen samen opstaan, sporten en werk maken van onze wensen en dromen. Door het enorm positieve effect van affirmatie sluiten we iedere livesessie af met een meditatie- of affirmatiesessie. Na al één week zal je merken dat jouw basis voor de verandering is gelegd.

In de DGM Hub, de community van Dear Good Morning, start 7 juni #DearGoodTogether. Met deze challenge leer je binnen 7 dagen om jouw ochtendroutine strak neer te zetten of nog meer te verbeteren. Klik hier en word meteen lid van de DGM Hub.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: