Het effect van affirmaties in de ochtend. Met 6 voorbeelden

Iedere ochtend met je goede been uit bed stappen, dat klinkt als een droom. Toch is het niet onmogelijk! Door middel van meditatie en affirmaties aan het eind van jouw ochtendroutine begin je iedere dag met een positief en dankbaar gevoel. Lees hier hoe je meditatie en affirmaties kan omzetten in een nieuwe superkracht, waardoor jij nog meer gaat genieten van de ochtend.

Gedachtes omzetten in een superkracht

Affirmeren klinkt ingewikkeld, maar het is onwijs simpel. Het woord affirmatie betekent letterlijk dat je een gedachte versterkt of bekrachtigt. Het liefst doe je dat natuurlijk met een positieve gedachte zoals “Ik weet dat ik het kan, dus ik ga het doen” of “Ik ben blij met wie ik ben en wat ik heb bereikt”. De kracht van de affirmaties zit hem in het regelmatig uitspreken van die ene specifieke gedachte die voor jou belangrijk is. Door het regelmatig uitspreken speelt de positieve gedachte in op jouw onderbewustzijn. Onze hersenen geloven namelijk datgene wat ze regelmatig horen en zien.

Dear good Morning Meditatie

Voorbeelden van affirmaties

Affirmaties zijn niets anders dan positieve zinnen die je tegen jezelf zegt om jezelf te motiveren en je zelfvertrouwen te vergroten, negatieve gedachten te vervangen door positieve gedachten. Het kan ook helpen om stress te verminderen en je mentale welzijn te verbeteren. Hier zijn 6 voorbeelden:

  1. Ik ben sterk en capabel.
  2. Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb.
  3. Ik ben succesvol in alles wat ik doe.
  4. Ik ben gelukkig en gezond.
  5. Ik ben waardevol en verdien het beste.
  6. Ik ben in staat om mijn doelen te bereiken.

Het is belangrijk om affirmaties te gebruiken omdat ze je kunnen helpen om

Affirmeren kan je leren

Affirmeren kan je net als mediteren leren. Om te beginnen zal je een affirmatie moeten vinden die bij jou past. Doe dit door voor jezelf uit te zoeken wat voor jou van waarde is in je leven op dit moment. Aan de hand hiervan schrijf je een korte en krachtige affirmatie op. Het zal in het begin wat onwennig voelen om een positieve gedachte hardop tegen jezelf uit te spreken. Plan daarom een bewust moment in waarop je gaat affirmeren. Zoals ‘s ochtends na afloop van jouw ochtendroutine en ‘s avonds voor het slapen gaan. Hoe meer jij in de gedachte gaat geloven, des te meer kracht je haalt uit de affirmatie.

In combinatie met mediteren

Een affirmatie werkt het beste als jouw lichaam en geest één zijn. Een kleine meditatiesessie vooraf kan daarom onwijs effectief zijn. Ook kan het helpen om tijdens het affirmeren te mediteren. De positieve gedachte die je laat rondgaan in je hoofd, zorgt ervoor dat jij je na de meditatie ontspannen en gelukkig voelt.

Dear Good Morning affirmatie

De kracht van herhaling

Sta jij op het punt in je leven dat je toe bent aan verandering? Omdat je meer tijd voor jezelf nodig hebt? Of behoefte hebt aan meer structuur, ritme en regelmaat? Dan zijn meditatie en affirmaties voor jou misschien een mooi startpunt. En als je denkt van dat is niks voor mij… onzin. Mediteren en affirmeren is voor iedereen.

De kracht van meditatie en affirmaties zit hem in de herhaling ervan. Door aan het eind van je ochtendroutine slechts 5 minuten te besteden aan affirmeren, ga jij na enkele dagen al het effect ervan voelen. Denk maar aan het schouderklopje dat ik mezelf iedere ochtend geef nadat ik de 15-seconderegel weer heb gehaald. Dit schouderklopje zorgde er bewust en onbewust iedere ochtend weer voor dat ik met een succesgevoel de deur uit loop.

Dus wat houdt je nog tegen om te beginnen met affirmeren en/of mediteren? En denk je het niet alleen te kunnen, dan kun je ook lid worden van de community. Daar zijn regelmatig challenges en live lessen om je te helpen.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoek