Het grote Fitbit-vergelijkingsblog 2020

Yes, het is tijd voor het grote Fitbit-vergelijkingsblog 2020. Vorig jaar schreven we het eerste, dit jaar focussen we op de allernieuwste Fitbit-modellen: Fitbit Sense, Fitbit Versa 3, Fitbit Charge 4 en Fitbit Inspire 2. Voor welke ga jij?

Dear Good Morning is al 3 jaar ambassadeur van Fitbit. Ik heb dus al heel wat Fitbit-producten mogen testen. Onwijs fijn voor jou, zodat jij precies weet welke Fitbit het beste bij jou past. Op de Fitbit-pagina vind je al onze blogs van de afgelopen jaren. Dit jaar heeft Fitbit 4 modellen uitgebracht: Fitbit Sense, Fitbit Versa 3 en Fitbit Inspire 2. Eerder dit jaar, 31 maart 2020 is de Fitbit Charge 4 uitgebracht en ook deze wil ik graag meenemen in dit blog, zodat je alle vier de modellen goed kan vergelijken.

Wie is wie?

Laten we eerst even alle modellen leren kennen. Dan is het nog makkelijker te snappen welke naam bij welke Fitbit hoort.

Fitbit producten 4 modellen

Zoals je ziet zijn de 4 Fitbit-modellen die we vergelijken erg verschillend qua uiterlijk. Alhoewel, Fitbit Sense en Fitbit Versa 3 moet je even naast elkaar houden om het grootste verschil te zien. De Fitbit Sense heeft een ronde afwerking, net zoals Fitbit Versa 3. Fitbit Versa 1 en 2 zijn vierkant. Laten de we Fitbit-modellen eens per model bekijken. Onderaan dit artikel vind je een duidelijk overzicht om een keuze te maken. Kun je dus niet wachten, kan je altijd even naar beneden scrollen. ;-)

Fitbit Sense review Dear Good Morning

Fitbit Sense

Het allernieuwste model van Fitbit en ook hun grootste trots. Logisch! De Health Watch: Fitbit Sense heeft onwijs grote vernieuwingen, waaronder een EDA-scan (om je stressniveau te monitoren), een ECG-app (om een hartscan te maken) en daarnaast meet Fitbit Sense je huidtemperatuur om veranderingen in je gezondheid te ontdekken die potentieel een teken kunnen zijn van koorts, ziekte of het begin van een nieuwe menstruatie. Door deze vernieuwingen is Fitbit Sense een echte geavanceerde smartwatch die je helpt om lichaam en geest in balans te brengen. Via deze link vind je een volledige review van Fitbit Sense, inclusief foto’s, die ik een enige tijd terug heb gemaakt. Duidelijke kenmerken van de Fitbit Sense:

 • Stressmanagement met onder andere een EDA-scan
 • Inzage in je hartritme met de ECG-app
 • Huidtemperatuursensor om trends in je gezondheid te ontdekken
 • Smartwatchfuncties, zoals Fitbit Pay, Spotify-bediening, agenda en Google Assistant (volgt later)
 • Batterijduur van 6 dagen (afhankelijk van je activiteiten)
 • Minuten in Actieve Zones & ingebouwde GPS & activiteitentracker
 • Trackt 24/7 je hartslag voor duidelijke inzage in je hartslag en slaap
 • Verschillende slaapfunctionaliteiten zoals slaapmodus waardoor je niet gewekt wordt door het licht van je Fitbit en smart wake.

Vind in deze link alle specificaties. Via deze link kan je een video bekijken, waarin Coolblue je in 8 minuten alles laat zien en uitlegt.

Review Versa 3 Dear Good Morning

Fitbit Versa 3

Wellicht heb je de Fitbit Versa al eens voorbij zien komen. Zo schreven we vorig jaar een uitgebreide review over de Fitbit Versa 2. Dit jaar is er dus een vernieuwde versie gekomen, Fitbit Versa 3. Fitbit Versa 3 wordt echt gezien als de smartwatch met alles dat je nodig hebt om gemotiveerd te blijven. De Fitbit Versa 3 heeft een iets groter scherm dan Fitbit Versa 2 en dit keer ook een ingebouwde GPS, zodat je je mobiel thuis kunt laten. De Fitbit Versa 3 is wat lichter dan de vorige versie en tevens zorgt de verbeterde technologie voor een betere hartslagmeting. De Fitbit Versa 3 is vooral gericht op fitnessgerelateerde doelen. De belangrijkste kenmerken van de Fitbit Versa 3:

 • Smartwatchfuncties, zoals Fitbit Pay, Spotify-bediening, agenda en Google Assistant (volgt later)
 • Batterijduur van 6 dagen (afhankelijk van je activiteiten)
 • Active Zone Minutes & ingebouwde GPS & activiteitentracker
 • Trackt 24/7 je hartslag voor duidelijke inzage in je slaap
 • Slaapmodus waardoor je niet gewekt wordt door het licht van je Fitbit

Vind in deze link alle specificaties.

Fitbit Sense versus Fitbit Versa 3

Fitbit Sense VERSUS Fitbit Versa 3

De meest gestelde vraag die ik de afgelopen tijd heb gekregen: “Wat is nou het verschil tussen Fitbit Sense en Fitbit Versa 3?” Wellicht is het je door de alinea’s hierboven al duidelijk geworden, maar ik wil het hier nog even kort toelichten.

De Fitbit Sense heeft meer sensoren en functies. De Fitbit Sense geeft je duidelijk inzicht in je algemene gezondheid. Door de huidtemperatuursensor, de nieuwe ECG app en EDA-sensor, krijg je een helder beeld van je welzijn. Daarnaast heeft de Fitbit Sense alle facetten van een smartwatch en trackers, zoals de ingebouwde GPS en applicaties.

Fitbit Versa 3 heeft alle facetten van de Fitbit Sense, inclusief de vernieuwde hartslagsensoren, maar dus geen ECG app, EDA-scan en geen huidtemperatuursensor. De Fitbit Versa 3 is wel onwijs vernieuwd ten opzichte van Fitbit Versa 2, want Fitbit Versa 3 heeft nu een ingebouwde GPS, verbeterde hartslagmeeting en microfoon met luidspreker.

Fitbit Sense kost €329 en Fitbit Versa 3 kost €229. Via deze link kan je nog meer lezen over de verschillen tussen Fitbit Sense en Fitbit Versa 3.

Dear Good Morning review Charge 4

Fitbit Charge 4

De Fitbit Charge 4 is vorig jaar uitgebracht. We schreven toen al een review, die je hier kan vinden. Fitbit Charge 4 is een fitnesstracker en heeft in vergelijking met de Fitbit Sense en Fitbit Versa, een heel ander scherm. Fitbit Charge 4 is smaller en heeft een zwart-witscherm. De Fitbit Charge 4 is echt gemaakt als fitnesstracker, maar heeft ook een aantal belangrijke (vernieuwde) kenmerken:

 • Functies zoals, Fitbit Pay, agendameldingen en weeroverzicht
 • Batterijduur van 7 dagen (afhankelijk van je activiteiten)
 • Minuten in Actieve Zones & ingebouwde GPS & activiteitentracker
 • Trackt 24/7 je hartslag voor duidelijke inzage in je slaap
 • Slaapmodus waardoor je niet gewekt wordt door het licht van je Fitbit

Vind via deze link alle specificaties.

Dear Good Morning review Fitbit Inspire 2

Fitbit Inspire 2

Fitbit heeft dit jaar ook een verbeterde versie van de Inspire gelanceerd: Fitbit Inspire 2. De Fitbit Inspire 2 zie ik echt als instapmodel voor mensen die inzicht willen krijgen in hun gezondheid, maar niet te veel poespas eromheen willen. De Fitbit Inspire 2 gaf ik aan mijn moeder als cadeau en die was onwijs blij. Alles wat ze nodig had! De Fitbit Inspire 2 is ideaal als fitnesstracker en heeft alles wat je nodig hebt om fitter en gezonder te leven, zoals:

 • Batterijduur van 10 dagen (afhankelijk van je activiteiten)
 • Active Zone Minute & activiteitentracker
 • Trackt 24/7 je hartslag voor duidelijke inzage in je slaap

Vind via deze link alle specificaties.

Fitbit app Dear Good Morning

Fitbit-app & Fitbit Premium

Naast je Fitbit heb je ook de Fitbit-app op je telefoon. Hier vind je al je activiteiten. Zo heb je een duidelijk overzicht van je slaap, work-outs, Minuten in Actieve Zones, maar vind je ook allerlei tips, online work-outs en bij Fitbit Sense de meting van je huidtemperatuur en stressbeheersingsscore. Bij aanschaf van Fitbit Sense krijg je nu ook 6 maanden gratis Fitbit Premium en bij de Fitbit Inspire 2 zelfs 1 jaar. Dit houdt in dat je nog meer gepersonaliseerde, bruikbare begeleiding, challenges, rapporten en coaching krijgt om je te helpen met je gezondheids- en fitnessdoelen. Fitbit Premium is een extra optie die je erbij kan kopen (bijvoorbeeld na de 6 maanden die je gratis krijgt). Fitbit premium kost €8,99 per maand (of €79,99 per jaar).

Maar hoe kies ik mijn Fitbit?

De eerste vraag is uiteraard of jij voor een smartwatch gaat of een fitnesstracker. De Fitbit Sense en Fitbit Versa zijn smartwatches en dat herken je door de vele functies, het kleurenscherm en applicaties. De Fitbit Charge 4 en Fitbit Inspire 2 zijn fitnesstrackers en hebben een zwart-witscherm, zijn smaller, hebben minder functies en zijn vooral gericht op je sport- en slaapdoelen.

Ik heb een overzicht gemaakt. Waar herken jij je het meeste in? Klik op de afbeelding als je het groter wilt bekijken.

Fitbit product-keuzes
*Adviesprijs

Mijn favoriet

Ik heb heel lang nagedacht welke Fitbit ik hier wil noemen. Uiteindelijk heb ik toch gekozen om er twee te kiezen. Ik wissel namelijk maandelijks tussen mijn Fitbit Sense en mijn Fitbit Charge 4. Hieronder licht ik kort toe waarom ik voor deze beide kies.

 • Ik kies voor Fitbit Sense, omdat het fantastisch is dat je zoveel inzicht krijgt. Ik vind het heel interessant om inzicht te krijgen in mijn stresslevel en huidtemperatuur. Tevens bevat de Fitbit Sense de nieuwste technologie om nog nauwkeuriger je hartslag te meten. Wil je écht je gezondheid goed aanpakken? Ga dan voor de Fitbit Sense.
 • Ik kies voor Fitbit Charge 4, omdat ik deze het allerfijnste vind zitten. De Fitbit Charge 4 is smaller en heeft voor mij de belangrijkste factoren: inzicht in mijn slaap, Minuten in Actieve Zones en sportactiviteiten. Ik vind het niet nodig om voortdurend een smartwatch te hebben en ik moet wennen aan de grootte. De Fitbit Charge 4 past perfect om mijn pols. Nadeel is wel dat ik na een maand mijn Fitbit Sense mis, omdat ik weer een duidelijke score wil in mijn stress. Daarom wissel ik het af.

Mocht je het al weten… shop!

Bestel hier direct de Fitbit Sense. Eventuele accessoires vind je hier.
Bestel hier direct de Fitbit Versa 3. Eventuele accessoires vind je hier.
Bestel hier direct de Fitbit Charge 4. Eventuele accessoires vind je hier.
Bestel hier direct de Fitbit Inspire 2. Eventuele accessoires vind je hier.

Ik vond het echt heel leuk om dit grote Fitbit-vergelijkingsblog te maken. Heb je nog meer vragen en/of opmerkingen? Stel ze hier beneden en ik zal ze beantwoorden!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 1. Vraagje, zijn de bandjes voor de charge 4 gelijk aan die van de charge 3? Wil eigenlijk wel vernieuwing maar vind het zo zonde van alle bandjes die ik heb….

 2. Beste Lienke, ik had tot nu toe een Fitbit One, omdat deze met een clip aan je kleren kan worden vastgemaakt en niet rond je pols hoeft (op mijn werk in het ziekenhuis mag ik namelijk niets rond mijn pols dragen). De Fitbit One wordt niet meer gemaakt, maar ik vroeg me af of jij weet of er tussen de nieuwere Fitbits een toestel zit dat ook met een clip kan worden vastgemaakt? Ik heb na het lezen van deze blog namelijk héél veel zin om een meer geavanceerde tracker of watch te kopen :-), maar moet hem wel kunnen aandoen natuurlijk…! Alvast bedankt voor je reactie, en hopelijk is er ook een oplossing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoek