De grote Fitbit vergelijkingsblog 2021

Het is weer de tijd van het jaar: De grote Fitbit vergelijkingsblog 2021 is hier. Afgelopen jaren schreven we al twee vergelijkingsblogs voor Fitbit (2020 en 2019), dit jaar gaan we focussen op: Fitbit Sense, Fitbit Charge 5 en Fitbit Luxe. Voor welke ga jij? Inclusief video!

Al vier jaar lang werk ik samen met Fitbit. Zo heb ik al heel wat Fitbit producten voorbij zien komen en kunnen testen. Op de Fitbit pagina vind je al onze blogs van de afgelopen jaren. Dit jaar focussen we op 3 totaal verschillende – maar toch ook weer niet – Fitbit producten zodat jij goed je keuze kunt maken welke Fitbit het beste bij jou past. Geen zin om de hele blog te lezen? Check dan gelijk de vergelijkingsvideo als je naar beneden scrollt.

Kennis maken met…

In één oogopslag de 3 Fitbit producten herkennen doe je het beste op deze manier:

Verschil tussen Fitbit Sense en de Fitbit Charge
Ontdek het verschil tussen de Fitbit Sense, Fitbit Luxe en Fitbit Charge 5

Zowel Fitbit Sense, Fitbit Charge 5 als Fitbit Luxe hebben alle 3 een AMOLED-kleurenscherm en zijn gemaakt van roestvrijstaal, waardoor ze alle 3 ontzettend stijlvol zijn. De Fitbit Luxe is de meest smalle Fitbit van alle 3, gevolgd door Fitbit Charge 5. Fitbit Sense heeft echt een totaal ander design, meer vierkant met ronde afwerkingen. Je hoeft je trouwens niet blind te staren op de bandjes zoals hierboven, voor elke Fitbit heb je keuze uit geweldige bandjes, zoals je kan zien op de accessoires-pagina van Fitbit of in de video onderaan deze blog. Kleine teaser: Wil je gaan voor een stylish look? Check dan eens deze Gorjana bracelet, wow! BBeschikbaar in goud en zilver en niemand zal weten dat je tijdens een chique diner een activity tracker draagt. Ze zijn alle 3 waterdicht, tot aan 50 meter diep en zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Naast de overeenkomsten dat ze allemaal beschikken over de juiste functies zoals stappen tellen, slaapmeting, workout activatie, minuten in actieve zones en herstelscore zijn er ook duidelijke verschillen per Fitbit product. Let’s go!

Fitbit Sense

Over Fitbit Sense heb ik al vaker geschreven. Zo vind je hier een volledige blog over Fitbit Sense, en kan je hier nog de vergelijkingsblog lezen van 2020 waarin Fitbit Sense ook is meegenomen. Hieronder kort de belangrijkste punten die voor mij de Sense zo geweldig maken:

 • Fitbit Sense beschikt over een EDA-sensor, zodat je inzicht krijg in jouw stressmanagement. Aan de hand van deze meting krijg jij persoonlijke inzichten waarmee je direct aan de slag kunt gaan (wellicht wat meer relaxen vanavond!)
 • Fitbit Sense heeft de mogelijkheid voor de ECG-app. Deze app wordt gebruikt om een elektrocardiogram (ECG) te maken en op te nemen wanneer je een meting van 30 seconden uitvoert op je Fitbit-product dat om de pols wordt gedragen. De Fitbit ECG-app analyseert de opname en toont de resultaten op je Fitbit-product dat om de pols wordt gedragen.
 • Via de huidtemperatuursensor weet je precies of er een griep op de loer ligt.
 • Fitbit Sense is echt een smartwatch. Je kan er mee betalen via Fitbit Pay, bellen en je e-mails en agenda worden er op meegenomen.
 • Fitbit Sense heeft een ingebouwde GPS, waardoor je je telefoon thuis kunt laten als je bijvoorbeeld gaat hardlopen.
 • Batterijduur van gemiddeld 6 dagen.
Fitbit Sense model - Dear Good Morning
Fitbit Sense is beschikbaar voor € 249,95,- en kan je via deze link bestellen.

Fitbit Charge 5

Fitbit Charge 5 is anders ten opzichte van de vorige Fitbit Charge-varianten. Deze nieuwste Fitbit Charge 5 heeft namelijk een AMOLED-kleurenscherm, is 10% dunner dan zijn voorganger, heeft ronde afwerkingen en heeft nieuwe functies die je nog niet eerder zag bij de Charge.

 • Fitbit Charge 5 heeft, net zoals de Fitbit Sense, de mogelijkheid om jou volledige gezondheid in kaart te brengen, denk aan een herstelscore en stressmeting.
 • Fitbit Charge 5 beschikt tevens over de EDA-sensor om je stress te monitoren, de ECG-app om je hartritme in de gaten te houden en via de huidtemperatuur-meting weet je precies hoe je gezondheid ervoor staat.
 • Fitbit Charge 5 heeft een ingebouwde GPS (doei telefoon)
 • De Fitbit Charge 5 is een activity tracker, het is echt gemaakt om je gezondheid te optimaliseren.
 • Batterijduur van 7 dagen, afhankelijk van gebruik (denk aan GPS)
Fitbit charge 5 model - Dear Good Morning
Fitbit Charge 5 is beschikbaar voor € 179,95,- en kan je via deze link bestellen.

Fitbit Luxe

Fitbit Luxe is anders dan de bovenstaande. Waarom? Omdat je haast niet ziet dat dit een activity tracker is. Zo ontzettend stijlvol is deze. Mooi dun, smal en mooie rondingen. Fitbit Luxe is echt gemaakt voor de mensen die graag bezig willen zijn met hun gezondheid, maar niet teveel ingewikkelde snufjes willen.

 • Fitbit Luxe is gemaakt om fashion dichterbij fitness en gezondheid te brengen.
 • Met o.a. de hartslagmeting en slaap berekent Fitbit Luxe je stressbeheersingsscore. Is je score te laag? Dan kan je een ademhalingsoefeningen doen.
 • Tevens beschikt Fitbit Luxe over alle belangrijke gezondheidsfuncties zoals eerder genoemd.
 • Fitbit Luxe heeft connected GPS, dit betekent dat je je mobiel moet meenemen voor hardlopen of fietsen.
 • Een activity tracker die echt bij je stijl past? Check deze geweldige bandjes.
Fitbit Luxe model - Dear Good Morning
Fitbit Luxe is beschikbaar voor € 149,95,- en kan je via deze link bestellen.
Fitbit Luxe Gorjana is beschikbaar voor € 199,95,- via deze link.

De verschillen

De grootste verschillen zitten hem voornamelijk in de functies en het formaat van Fitbit. Fitbit Sense is echt een smartwatch en is van alle gemakken voorzien. Hoe ideaal is het dat je er zelfs mee kan bellen? Fitbit Charge 5 komt aardig in de buurt qua functies, maar is een stuk smaller dan Fitbit Sense. Het is tevens een activity tracker, dus meer gefocust op jouw activiteiten en gezondheid. Wil je een wat minder opvallende activity tracker en hoef je niet zoveel functies? Dan kies je voor de stijlvolle Fitbit Luxe. Goed om in je achterhoofd te houden: Fitbit Luxe heeft connected GPS waardoor je je mobiel moet meenemen, Fitbit Sense en Fitbit Charge 5 hebben een ingebouwde GPS.

Hoe kies ik nou mijn Fitbit?

Nou, goed nieuws! Want naast deze blog heb ik ook een vergelijkingsvideo voor je gemaakt zodat je de 3 producten nog beter kunt zien, geef ik je nog meer ins & outs en deel ik mijn ervaring met je. Kijk je mee? Succes met het maken van jouw keuze!

Premium

Goed om te weten: Bij aankoop van één van deze bovenstaande producten krijg je 6 maanden Premium cadeau. Fitbit Premium geeft je nog meer persoonlijke inzichten in al je activiteiten, geeft je tips en ook direct inzicht om jouw herstelscore te verbeteren. Geeft je Fitbit aan dat er ruimte is voor een pittige workout? Extra leuk: Je kunt nu workouts met mij samen doen in de Premium-app. Ik heb onlangs namelijk te gekke video’s opgenomen in samenwerking met Fitbit. Heb je juist meer rustig nodig, dan kan je via Fitbit Premium meditaties en yoga volgen. Zie het als een extra coach om je pols!

Hopelijk heeft deze blog, inclusief de video, je veel ins & outs gegeven om een keuze te maken voor een Fitbit. Heb je vragen of twijfels? Laat gerust een reactie achter.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Search