Het jaaroverzicht van 2020

Patsboem het is 31 december. Met een goed glas rode wijn maak ik deze blog. Het is tijd voor alle hoogtepunten van 2020. Want JA, die zijn er! Laten we vooral in dit jaaroverzicht alle mooie en positieve momenten vastleggen om 2020 waardevol af te sluiten. Lees je mee? De hoogtepunten van 2020.

Eerst nog een kleine recap op 2019. Toen ik zojuist het jaaroverzicht van 2019 las dacht ik: Heeft 2020 het jaar 2019 overtroffen? In 2019 was ik bij 5uur Live, won ik een internationale gameshow, won ik de Fitlist Award van Womenshealth, werd ik 3e bij de Red Bull 400, had ik veel presentatie klussen, toffe reisjes en tekende ik mijn boekcontract. Damnd. Maar ondanks alles wat er in 2020 is gebeurd kijk ik met een zeer positief gevoel terug. Dus 2020 – je hebt veel narigheid gehad maar je verdiend ook de onwijs mooie pieken. Hier komt het:

Januari – duidelijk plan

Januari begon rustig. Ik had weer opnames voor GXR Xcore wat ik sinds 2017 presenteer. Een super tof virtueel lessensysteem van Basic-Fit waar ik elke twee maanden opnames voor heb. Verder was ik veel bij de uitgever want dit jaar komt er een Dear Good Morning boek. Ik was onwijs goed voorbereid en zo kon ik met een gerust hard en duidelijk plan naar… BALI!

Februari – vertoeven op Bali

De hele maand februari was ik op Bali. De perfecte manier om te gaan schrijven. Als ik terug in Nederland zou komen, zou alle inhoud van mijn boek geschreven zijn en kon ik de rest van de maanden gebruiken voor herschrijven en bijschrijven. Bali deed me goed. Elke ochtend schrijven en in de middag chillen en op avontuur. Ik had dit voor geen goud willen missen. Het schrijven ging geweldig, ik kreeg rust, kreeg veel meer levensinzichten (welke kant wil ik op?) en genoot van het freelance-leven.

Maart – virtuele workouts

Terug in Nederland werd ik 29 jaar. Een dag nadat ik mijn verjaardag vierde ging Nederland in een intelligente lockdown. Jammer, mijn reis naar Kopenhagen waar ik mijn boek wilde afschrijven, gaat niet door. Er veranderde, naast de spanning en angsten die ik had, voor mijn werk weinig. Ik leefde nog steeds in schrijfbubbel dus mezelf opsluiten moest ik toch. Ondanks dat het mijn deze maand weinig raakte, voelde ik verdriet en onmacht en voelde ik me vooral geroepen om mensen te helpen. Gelukkig kwamen mijn partners, waaronder Red Bull en Basic Fit met hele leuke alternatieven en zo gaf ik dagelijks een live workout, gewoon vanuit huis. Mensen konden blijven bewegen en ik probeerde, naast het herschrijven van mijn boek, zoveel mogelijk mensen te laten bewegen en mijn energie te geven. We doen dit samen! Ik postte ook een hele mooie docu.

April – Blijven lachen en bewegen

Mijn boek staat ineens als pre-order op Bol.com. Dat was me wel een momentje hoor. Zie je jezelf ineens groot op een boek alsof ik ineens doorkreeg: Het boek komt er echt! Die dag trok ik champagne open en gooide ik al mijn vreugde op social media. Terwijl de sportscholen en horeca nog steeds dicht waren, probeerde ik iedereen te overtuigen te blijven lachen en te bewegen. Ik deed live workouts op mijn eigen kanalen, gaf aan heel Europa een live workout (2 miljoen kijkers – wow wat was dit intens!) en genoot van de mooie zonsopgang. Wat er ook gebeurd: de zon blijft elke ochtend voor ons komen.

Mei – boek inleveren

Terwijl het heerlijk weer was, zat ik nog binnen te werken aan het laatste stuk van mijn boek. Geen enkel probleem want wat had ik een plezier! Mijn boek leverde ik eind mei in, en dat vierde ik met een groot glas champagne. De rest van de mei-weken bestonden uit chille wandelingen door Amsterdam, veel koffie en lunch to-go om de horeca te steunen en kreeg ik een nieuwe grote samenwerking bij Myprotein. Mei was goed. Alsof ik een nieuwe deur ging openen. Boek zo goed als klaar, de zon komt door, energie en toe aan nieuwe mogelijkheden.

Juni – lekker genieten

De Red Bull athlete challenge ging van start, oh wat is dit tof om te presenteren! Daarnaast gaf ik veel live workouts, ging ik super vaak wandelen en genoot ik van een rustige maand. Normaliter ben ik elke maand heel druk, maar door corona merkte ik nu dat veel samenwerkingen niet door gingen. Heel erg vond ik dat niet, het was heel fijn om ineens meer tijd te hebben en te chillen na maanden hard werken voor mijn boek.

Juli – sportscholen weer open

Ha, bijzonder eigenlijk dat dit een hoogtepunt is van 2020 maar zo voelt het wel: De sportscholen mogen weer open. Mooi om te zien hoeveel mensen naar dit moment toe hebben geleefd. Deze maand sprak ik ook mijn luisterboek in wat ik echt onwijs tof vond om te doen en nam ik hele leuke items op voor de Alternatieve Vierdaagse, Myprotein en had ik ook al allemaal interviews voor mijn boek. Wauw!

Augustus – mijn boek!

JAAA de belangrijkste maand van dit jaar want mijn boek komt uit! Ik deed deze maand bijna dagelijks een interview voor radio, kranten, bladen en podcasts en om 25 augustus had ik een (corona-proof) boeklancering waar ik intens van heb genoten. Deze maand was een rollercoaster. Na de boeklancering ging ik 3 dagen door Nederland om zoveel mogelijk mensen mijn boek te overhandigen. Kers op de taart: Mijn boek werd binnen een week een bestseller!

September – bestseller en groei

September knalde ik door. Van interviews naar radiouitzendingen. Tussendoor nog opnames van GXR Xcore en vieren dat ik voor een tweede en een derde week in de Bestseller60 stond (best verkochten boeken van Nederland!). Ik eindigde deze tweede rollercoaster maand met een super toffe live uitzending met Olga Commandeur voor NOC*NSF.

Oktober – zelfreflectie

Na twee maanden stuiteren pakte ik oktober om alles eens rustig te laten landen. Alle recensies lezen, alle interviews terug kijken, en vooral een maand om lekker te sporten en af te spreken met vrienden. Ik leefde de afgelopen maanden behoorlijk in een bubbel en deze maand was ik vooral gefocust op mijn vriendschappen. Spelletjesavond, bijkomen en vooral heel erg nagenieten. Ik vond het een hoogtepunt dat ik het prima vond niets groots te lanceren en even te genieten van alles wat ontstond naar aanleiding van mijn boek. Ik kreeg meer engagement, mijn volgers groeide en mijn site steeg qua bereik als kool. We lanceerden de DGM Hub (gesloten community) en dat bleek een enorme hit te zijn! Oké, dus toch nog iets groots deze maand ;-)

November – sterke basis

November had onwijs veel fijne kantoordagen. Zo kon ik met mijn team een hele (nieuwe) sterke basis maken voor Dear Good Morning. Zo hebben we de hele site opnieuw gecheckt met alle blogs, hebben we nieuwe workouts gemaakt, hebben we plannen voor 2021 gemaakt, kreeg stagiaire Tess een dikke 8 voor haar eerste stage en trokken we champagne open toen we besloten dat Tess ook haar afstudeerstage bij Dear Good Morning gaat doen. November was echt heel fijn om alle taken waar ik de afgelopen maanden geen tijd voor had, weer op te pakken. Gaf ik veel presentaties en lanceerden we de allereerste workshop. November, je was fijn!

December – verbinding

Al sinds 2015 heb ik in december toffe en leuke acties om in december meer met elkaar te verbinden. Dit jaar vond ik het nog belangrijker. In de hub deden we een toffe kerstkaartenactie en virtuele borrels en bingo’s en op de rest van Dear Good Morning probeerde ik zoveel mogelijk motivatie te geven. Na opnames van GXR Basic Fit, deed ik een grote kerstshoot voor mijn eigen kanalen en pakten we de #kersthiitworkout nog groter aan. In totaal deden 2000 mensen mee, wow! Dank Dank Dank. Jullie maakten mijn kerst nog specialer. Ik was met kerst lekker bij mijn ouders. Klein, maar zo zo fijn! Ik kwam echt even tot rust! 2021, I am ready for you!

Wat zijn jouw 12 hoogtepunten?

Hoe mooi is het om terug te kijken op 2020 met focus op alle positieve momenten? Wellicht minder activiteiten en reisjes dan 2019 maar 2020 heeft me wel veel geleerd over mezelf, de wereld en hoe ik tegen dingen aan kijk. Mooi om te zien: 2019 was het vooral hoogtepunten in activiteiten en awards, 2020 veel meer mentaal.


Ik weet zeker dat jij elke maand wel één hoogtepunt hebt gehad, ondanks dat je er wellicht even goed over na moet denken. Mocht je het willen delen onder deze deze blog, leuk! Wat zijn jouw 12 hoogtepunten van 2020? Reflecteren is mooi, terugblikken op de hoogtepunten. Kin omhoog, trotse houding en laat 2021 maar komen!

Heb je trouwens de #deargood2021 challenge al gezien? Dé januari-challenge die je niet wilt missen. Check het hier!

Liefs Lienke

P.S. Heb je nog niet mijn boek, dan zou ik het geweldig vinden als je die gaat lezen. Ik denk echt dat je enthousiast wordt, er tips uithaalt en 2021 super fijn en energiek gaat beginnen. Het boek kan je o.a. via Bol.com bestellen.
P.S.2 Wil je nou nog meer uit je ochtend halen, check dan deze pagina. Hier vind je alle masterclass, workshops en 1-op-1 begeleiding.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoek