Het jaaroverzicht van 2021

Uiteraard gaat ook deze traditie zo aan het einde van het jaar gewoon door. Het jaaroverzicht van 2021. Het is super indrukwekkend en zo leerzaam om het jaaroverzicht van 2020 en van 2019 terug te lezen. Hierbij mijn beknopte jaaroverzicht van 2021, lees je mee?

Voor deze blog heb ik besloten het gewoon even helemaal niet over het C-woord te hebben. Ik denk dat we het allemaal hebben meegemaakt: familie die je niet kon zien, vrienden, oneerlijkheid, niet op vakantie kunnen and so on… Ik heb al veel teleurstellingen gehad, omarmd en verwerkt en met deze blog wil ik naar al het moois kijken wat 2021 (ook) heeft gebracht.

Januari

Januari begon met een fijne aftrap bij KUKURU, het platform van Giel Beelen, waar ik aan duizenden mensen over Dear Good Morning mocht vertellen. Ik stond daar echt vol passie te vertellen, kreeg er veel nieuwe volgers bij en het zorgde voor een enorme boost: dit jaar gaan we knallen! Ik vierde de 4e druk van mijn boek Dear Good Morning, mijn Dear Good Morning Podcast kwam live en ik sloot de maand af met het creëren van mijn eigen GIFjes.

Februari

In februari had ik veel opnames voor mijn Podcast, had ik de allermooiste schaatstocht ooit en gaf ik veel live workouts via mijn social media kanalen om iedereen fit en energiek te houden. Deze maand zou ik weer de hele maand op Bali zitten, zoals in 2020, maar dat kon helaas niet doorgaan. Deze maand gaf ik veel aandacht aan familie, vrienden en het verbeteren van mijn onderneming. Ook wel even lekker – zo’n rustige maand!

https://www.instagram.com/p/CLUVHtwjGKI/

Maart

Mijn favoriete maand, want in maart ben ik jarig. Dit keer extra speciaal, want ik werd 30 jaar. OMG! 30 jaar alweer. Ik werd enorm verrast door mijn familie en vrienden die een huisje hadden gehuurd. Ik heb me nog nooit zo speciaal gevoeld.

Na heel wat taart en cadeau’s was het tijd om een grote productie te doen voor Dear Good Morning. Ik maakte allemaal workout video’s. Voor jullie was dat toen nog strikt geheim waarvoor die waren. Maar achter de schermen waren we druk bezig met het opbouwen van een hele grote community. Oh wat was dit lastig om geheim te houden! Dear Good Morning zou eindelijk een échte community krijgen! Het voelde, na mijn boek en podcast, als een HUGE ASS stap waar ik al jaren naar zocht om “ons” echt met elkaar te verbinden.

April

Het moment van de waarheid. De community was gebouwd, de eerste video’s en berichten waren geplaatst en na honderd tests te hebben gedaan of alles werkte, gooiden we op 15 april dit jaar de community live, zie hier de video. Wat had ik een buikpijn van de spanning. Zaten mensen wel te wachten op een community? Willen mensen wel (meer) verbinding met mij, met Dear Good Morning? Maar toen we binnen een week al op tweehonderd aanmeldingen zaten, wist ik het zeker: JA! Dit had zo moeten zijn.

Een ander groot nieuwtje wat ik mocht delen deze maand was het contract voor mijn tweede boek. Ik wist het al sinds mijn eerste boek uitkwam, maar nu het allemaal zo definitief was, kreeg ik alleen maar volle EXCITEMENT over me heen. Wow, ik ga gewoon een tweede boek schrijven. Een boek over enthousiasme, hoe je enthousiasme kan bereiken en waarom het zo belangrijk is om je enthousiasme te volgen. Leuk detail: Ik wilde precies in dezelfde kleding als bij boek 1 op de foto.

Mei

In mei was de volle focus op mijn community en het schrijven van mijn 2e boek. Oei, was deze combinatie wel handig? De community groeide super hard en binnen een maand hadden we meer dan 300 leden. Elke ochtend, middag en avond was ik actief, zorgde ik dat alles goed werkte, verwerkte ik alle administratie, gaven we verschillende live lessen en nam ik trainers aan om ook live lessen te geven.

Ondertussen sloot ik een samenwerking af met een nieuwe partner: HYROX, een fitness wedstrijd die voor het eerst naar Nederland zou komen. Dit paste perfect bij Dear Good Morning. Door al dat schrijven, live lessen geven en de nieuwe partner erbij ging ik elke dag vol energie aan de bak.

Ik vergeet het helemaal te zeggen maar januari, februari, maart, april en mei stonden uiteraard ook helemaal in het teken van energieke ochtenden, die waren er zeker!! Ik voelde me SKY HIGH.

https://www.instagram.com/p/COuERTmjvt1/

Juni

Zo, ik kon wel heel even rust gebruiken. Heel even alles verwerken, op een rij zetten en vooral mezelf even belonen voor al het moois dat we in het eerste half jaar van 2021 hadden bereikt. Heel spontaan boekte ik een ticket naar Ibiza. Een luxe hotel, heerlijke kamer met zeezicht en alleen met mezelf, mijn laptop en een goed boek. Door het C-gebeuren had ik niet meer gereisd en ik merkte dat ik het zo onwijs miste, ik wilde weer “vrijheid” voelen.

Ik kreeg nieuwe inspiratie voor de community, schreef een stappenplan voor mijn boek en vloog na vier dagen Ibiza vol energie terug. Die energie had ik ook wel nodig, want in deze maand verhuisde ik ook naar een nieuw appartement. Verhuizen was niet zozeer nodig, maar ik kreeg de kans op een appartement met een uitzicht waar je U tegen zegt: elke ochtend de zon zien opkomen. Dit was voor mij voorbestemd, dus: VERHUIZEN! Ik maakte tussendoor nog mooie en waardevolle items voor Supporter van Sport en zette mijn koffer alweer klaar voor de volgende reis.

Juli

Begin juli vertrok ik voor 6 weken naar Valencia. Ik had allemaal trainers geregeld voor de community, die inmiddels 400 leden had, ik had meerdere mensen aangenomen die alle administratie over gingen nemen, ik had zelf leuke lessen op het programma gezet en zo kon ik in alle rust volle focus hebben op mijn tweede boek. 6 weken naar Valencia was het doel. Op de eerste dag sloot ik direct een fietsabonnement en een abonnement op een co-working af. Ik was helemaal in mijn nopjes, schreef de eerste week 21.000 woorden, fietste elke dag naar het strand, ging met mezelf uit eten en genoot van het prachtige Valencia.

Toch had ik twijfels. Op de een of andere manier voelde ik dat ik niet lekker zat. Ik werd er verdrietig van, ik was toch happy? Helemaal aan het genieten, eindelijk weer op reis? Whatssss going on with you?! Na heel wat huilbuien en voice memo’s naar vrienden en ouders kwam er een ingeving. Ik wil niet 6 weken in Valencia blijven, ik wil reizen, de wereld weer zien, inspiratie opdoen, weer ontdekken hoe mooi de wereld is. Ik voelde me opgesloten. Twee vrienden die me het weekend erna zouden opzoeken gaven mij een bepaalde einddatum. Ik had ze niets gezegd. Toen ze kwamen genoot ik van een mini vakantie. Luieren, veel eten, veel kletsen, nog keihard op mijn bek gaan met een dikke fiets valpartij en uiteindelijk als verrassing tegen hen zeggen dat ik mee terug zou vliegen naar Nederland.

Lang bleef ik niet, want één dag later vloog ik direct door naar Kopenhagen. Mijn favoriete stad. Te lang niet kunnen zien. Na heerlijke dagen schrijven, sporten, genieten en cinnabuns eten, vloog ik door naar Venetië. WOW, wat was het daar rustig. Een vriendin van me vroeg of ze mee mocht en ik besloot dat – na een maandje alleen reizen – het me wel gezellig leek. Overdag waren we beiden aan het werk, in de avond zaten we met een cava op een heerlijk terras met de lekkerste pasta’s. Genieten! Het deed me goed, het reizen, de wereld weer zien en heel even een stapje terug doen. Ik bleef schrijven aan mijn boek, maar minder snel dan ik had afgesproken met mijn uitgever. Het was oké, ik mocht ook wel een beetje rust pakken.

Augustus

Eenmaal weer in Nederland probeerde ik de draad op te pakken met mijn boek. Er lagen inmiddels 40.000 woorden, maar ik kon de échte kern nog niet vinden. Ik ging mijn focus verleggen op de community, waar we zoveel fijne leden kregen. Ik had eindelijk een diner kunnen regelen met alle trainers uit de community, sommigen hadden elkaar nog nooit in het echt gezien. Daarnaast genoot ik van zonsopkomsten, het trainen met vrienden, opnames voor diverse samenwerkingen, de community, en de eerste gesprekken om Dear Good Morning een hele nieuwe frisse look te geven. Heerlijk zo’n maand alles kunnen ordenen na een maand reizen. Oh en ik proostte op het feit dat het alweer een jaar (!!!) geleden was dat mijn boek uitkwam, jeetje! Druk 4, een bestseller en zoveel persmomenten gehad. Nog steeds zooooo trots!

September

Van opnames voor GXR Basic Fit, naar een giga leuke aerobics les voor MyProtein, via te veel mooie zonsopkomsten vanuit mijn nieuwe huisje, naar meer structurele live lessen in de community. Het bouwen van een community was puur iets dat uit enthousiasme geboren was, maar ook een probeersel, wat ik in april al vertelde. Dat het zo goed zou aanslaan, geeft me nog steeds kippenvel. Dat ik dagelijks zoveel enthousiaste berichten lees hoe dankbaar men is dat er een community is, geeft mij tranen in mijn ogen. In deze maand regelden we dat we naar 6 live lessen per week gingen en echt structuur hadden welke lessen op welke dagen vielen zodat je de community echt kon zien als een online gym. Maar dan inclusief een veilige omgeving om lekker te kletsen met andere Ochtendgekkies.

Het was een goede maand, maar ook een maand waarop ik met heel veel twijfels en angsten besloot mijn uitgever om uitstel te vragen voor het publiceren van mijn boek. Sinds mijn terugkomst uit Venetië had ik niet meer aan mijn boek gewerkt. Ik voelde het enthousiasme niet meer. Ik was moe, had geen inspiratie en het voelde niet goed om op die manier een boek te schrijven. Mijn uitgever reageerde gelukkig heel relaxed en zo kon ik vooral nadenken wat ik nog meer wilde dit jaar. De designs voor de nieuwe website gingen door, ik gaf live lessen, was de community aan het verbeteren en probeerde tussen alle drukke weken door ook veel rust te pakken.

Oktober

Ik ging met mijn team aan de slag om super exclusieve video’s op te nemen voor de community. We huurden een yogastudio af en filmden de hele dag allemaal yoga, meditatie, kracht en stretchband video’s. Als ik deze beelden terugkijk, word ik zo trots!

Ik had een leuke samenwerking met Puma, eindelijk weer een heel tof event met Fitbit, waar ik veel medeondernemers zag en ik stond aan de start van HYROX. Wat is het geweldig om zoveel sporters bij elkaar te zien! Samen met mijn sportbuddy heb ik geknald en we hadden een top tijd! Hopelijk gaat HYROX volgend jaar door, want een grote club uit mijn community gaat dit keer ook meedoen. Een week voor HYROX vloog ik nog met meer dan 30 ondernemers naar Ibiza om vooral een week lang te ondernemen, te werken, te brainstormen, te genieten en te proosten op al onze successen. Wat was het fijn om weer op reis te zijn! Met als kers op de taart keihard dansen bij Snollebollekes in Eindhoven en zo was de maand compleet.

November

November, nog maar twee maanden! Wat vliegt de tijd. De designer van mijn nieuwe website liet me inmiddels allemaal toffe voorbeelden zien en ik werd razend enthousiast. Ondertussen nam ik een jurist in handen om Dear Good Morning nog beter te voorzien van de juiste papieren. De community groeide door met leden en we hadden een nieuwe Dear Good Together week. 7 dagen lang workouts om 05.45 uur, extra vroeg met toffe affirmaties en opdrachten om een extra boost te geven aan de donkere ochtenden.

Ik had een grote shoot met tien leden uit mijn community (zie hier een backstage video) om de community beter in kaart te brengen. De foto’s gaan onder andere gebruikt worden op mijn nieuwe website. Ik had opnames voor Fitbit Premium en zo mocht ik acht hele toffe workouts bedenken die je bij Fitbit kan terugvinden. Ik at bij een Michelin sterrenrestaurant, maakte de mooiste boswandelingen, had de mooiste en meest geweldige ochtenden en was dankbaar dat ik vaker nee zei op samenwerkingen om meer tijd te hebben voor mezelf (en mijn vrienden).

December

En toen zaten we alweer in de laatste maand van 2021. Ik zeg ieder jaar dat het altijd zo snel gaat, maar dit jaar is denk ik echt de allersnelste geweest! De community ging richting de 450 leden, ik had de laatste opnames voor GXR Basic Fit, de eerste gesprekken met de developer om mijn nieuwe website te bouwen waren geweest, vloog naar Kopenhagen om nog eenmaal te genieten van de mooie stad in de kerstsferen en maakte de Dear Good Christmas workouts om een hele fitte kerst te hebben. Ik gaf een dikke korting van 5 euro voor nieuwe leden voor de community, omdat ik het zo belangrijk vind dat mensen blijven sporten en gaf huidige leden in de community 5 euro terug om iets leuks voor zichzelf te kopen.

Het is nu 29 december dat ik deze blog type, ik heb een heerlijke kerst gehad en lig nu ziekjes op de bank, maar dat vind ik niet zo gek of erg! Na een druk jaar komt het er allemaal even uit. Dankbaar voor een geweldig jaar, dat ik weer wat heb kunnen reizen, dat de community zo goed loopt, dat ik mijn boek heb uitgesteld, dat ik niet meer zoveel samenwerkingen doe (los van de lange termijnsamenwerkingen) en dat ik nog steeds zo ontzettend dol ben op de ochtenden.

Wat gaat er komen?

Volgend jaar komt dan eindelijk de nieuwe website, inclusief de gave foto’s. Volgend jaar begin ik weer aan het schrijven van mijn boek en daar ga ik alle tijd voor nemen. Maar ook wil ik volgend jaar de community nog groter maken met nog meer enthousiaste Ochtendgekkies, live lessen en hopelijk onze allereerste retreat. Volgend jaar wil ik nog meer reizen, nog meer vakantie nemen (echt vakantie, offline gaan!) en vooral nog steeds genieten van het leven. Ik ben 30 jaar, happy single, happy in mijn huisje in Amsterdam, happy met mijn vrienden en familie en vooral heel erg gelukkig met jullie als lieve lezer, volger en Ochtendgekkie. We gaan er een nieuw en geweldig jaar van maken! Beloofd? Beloofd!

Liefs, Lienke

PS Wil je ook lid worden van de community? Ik laat de kortingscode DEARGOODCHRISTMAS tot 3 januari doorlopen. Dan kan je met 5 euro korting op de eerste maand lid worden. Maandelijks opzegbaar. Vanaf 1 januari gaan de prijzen omhoog. Als je nu lid wordt, dan houd jij gewoon je huidige maandelijkse bedrag zoals die nu staat. Aanmelden kan via deze link.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek