Het jaaroverzicht van 2022

Is het weer heel cliché als ik zeg dat dit jaar na één keer knipperen met je ogen voorbij is gevlogen? Via deze link vind je mijn jaaroverzichten van 2019 tot en met 2021 terug. Ook dit jaar heb ik weer de tijd genomen om een jaaroverzicht te maken. Waarom? Het geeft je overzicht en inzichten in wat je allemaal hebt gedaan en bereikt. Tevens vertel ik ook in deze blog wat mijn plannen gaan zijn voor 2023. Lees je mee?

Januari

Het was een drukke maand met leuke opnames, content creatie voor klanten en het onderhouden van mijn eigen community. Tevens wilde ik ook weer beginnen met het schrijven aan mijn 2e boek “Ongeremd Enthousiast”. Dat had ik in 2021 uitgesteld omdat het me niet lukte, maar nu wilde ik er alles aan doen om het dit jaar uit te brengen. Ik besloot spontaan een weekje naar Portugal te boeken. Eenmaal daar merkte ik aan alles dat ik juist niet moest gaan schrijven, maar vooral even offline moest om te ademen. So I did! Voor mij een enorm hoogtepunt: toegeven en verandering van keuzes accepteren! Oh en het jaar starten met zon is altijd een hoogtepunt ;-)

Februari

Op 15 februari deelde ik een hele toffe reel dat mijn community +500 leden had. Een enorme mijlpaal! Daarnaast had ik met mezelf afgesproken dat ik elke maand op reis wilde of gewoon een weekendje weg in een luxe hotel in Nederland. Voor de maand februari was dat een klein weekje naar Valencia. Schrijven, lezen, genieten van de stad en vooral weer nieuwe herinneringen maken.

Maart

Oh jee, ik werd alweer 31 jaar! Dit vierde ik in één van mijn favoriete hotels (inclusief Michelin restaurant): Lauswolt in Friesland. Ik had mijn familie en vrienden samengebracht, genoot van alle liefde en liep een hele brakke 5 km op de vroege morgen. Al met al een verjaardag om nooit te vergeten.
Ook in maart deed ik weer mee met HYROX, dé fitnesscompetitie voor iedereen! Het blijft zo gaaf om jezelf uit te dagen. Oh en ook komend jaar (dus 2023) blijft Dear Good Morning partners met HYROX, dus zal je ook content en informatie vinden via mijn kanalen.

April

WOW, ik mocht voor het eerst het boekenbal meemaken! Ik voelde me nu echt een auteur! Wat gaaf was dit. Ik had zoveel verhalen gehoord en ook mijn ouders waren helemaal onder de indruk dat “hun dochter naar het boekenbal mocht!” Ik had zelfs een visagist ingehuurd omdat ik er echt super uit wilde zien. Ondanks dat we anderhalf uur in de kou en regen in de rij stonden (wat nou sterallures?!) vond ik het een hele belevenis om mee te maken. In april vierde ik ook dat mijn community 1 jaar bestond én ging ik voor twee weken naar naar Fuerteventura om lekker te schrijven. Werkt voor mij gewoon goed: op reis gaan en in een andere omgeving woorden op papier zetten. Op Fuerteventura ontstond ook het idee, tijdens het schrijven van mijn boek, om een Dear Good Morning journal te maken. Hoezo nog meer hooi op mijn vork nemen! Het was al zo druk, maar toch voelde ik dat ik echt deze journal wilde ontwikkelen. Ik pitchte dit aan mijn redacteur en….

Mei

… in mei tekende ik gewoon mijn 3e contract! Ook zij was helemaal enthousiast over de journal. We besloten om per direct het boek Ongeremd Enthousiast te pauzeren, zodat ik me helemaal kon focussen op de journal. WOW! Ondertussen had ik ook mijn allereerste Dear Good Morning Retreat wat echt één van de hoogtepunten van 2022 was. Met 30 Ochtendgekkies 3 dagen lang genieten in de natuur, sporten, een privé chef en de mooiste gesprekken! Ik kan niet wachten op de 2023 editie.

Juni

Juni was een en al hoogtepunten! Ik stond op het hoofdpodium van Healthyfest. Met grote co2-kanonnen mochten Evelien en ik de hoofdact zijn voor Fitbit. Twee ochtenden lang. Wat was dit onwijs gaaf om te doen. Ook ging ik voor twee weken naar Frankrijk. Deels vakantie en deels om mijn journal af te maken. Samen met mijn buddy ging ik voor het eerst op autovakantie. Wow, ik had niet verwacht dat dit zo goed zou bevallen. Van de westkust naar het oosten van Frankrijk om vervolgens ook nog een aantal dagen naar Spanje te gaan. Flexibel zijn, niets plannen en vooral GO WITH THE FLOW. Hoogtepunt? Alles, maar vooral dat ik zonder voorbereiding en op een huurfietsje zowel de Tourmalet en de Alpe d’Huez als de Col de la Croix-de-Fer beklom! Iedere keer kreeg ik meer het besef: je kan echt meer dan je denkt!

Juli

In de maand juli pakte ik lekker door met leuke content creaties en ideeën, maar genoot ik ook veel van het heerlijke weer in Nederland. Ik was wat liever voor mezelf: ook ik mag best wat meer vrije dagen hebben en van de zon genieten, ook op een doordeweekse dag. Ik presenteerde, namens Supporter van Sport, de Nijmeegse vierdaagse. Zo ontroerend om al die wandelaars te mogen aanmoedigen en te interviewen. Wat is presenteren toch geweldig om te doen!

Augustus

Augustus was een knal-maand! Een geweldige start op de Gaypride met mijn beste vriendin Charlotte. Vier de liefde! En daarnaast besloot ik, omdat het in juli niet helemaal lukte om te ontspannen, voor een week een soort Yoga & Adventure retreat op Kos te doen. Heel spontaan geboekt maar één van de tofste reizen ooit. Met 10 onbekenden elke ochtend en avond yoga doen (uit mijn comfortzone zeg!), de stad Kos ontdekken, op een boot langs eilandjes, zwemmen in de zee, de zonsopkomst bekijken, wijnproeverij en heel veel lachbuien! Aanrader om eens zoiets te doen!
In augustus kwam ook het tweede seizoen van mijn Dear Good Morning Podcast live! Whaaa… ik was zo trots dat o.a. Charlotte Labee, Patrick Martens en Dokter Juriaan te gast wilden zijn!

September

In september had ik een superfijn en gezellig etentje met mijn hele Dear Good Morning team. Ik kreeg toen pas echt het besef: er werken gewoon 11 freelancers voor mijn (MIJN!) onderneming. En ze staan allemaal achter mijn missie. Zo uniek! In september ging ik ook voor het eerst naar een Glamping met mijn buddy. In een tipi slapen, bootje varen, spelletjes spelen en sporten. Heerlijk!

Oktober

Weer zo’n knal-maand! Eerst ging ik met mijn familie naar Michelin restaurant Oan Tafel in Friesland (aanrader!) en vervolgens was het volle focus op mijn journal want… op 26 oktober kwam dan mijn Dear Good Morning journal uit. In april slechts nog een opwelling, in oktober daadwerkelijk te koop in heel Nederland. En ik pakte het groots aan. Een week lang ging ik met mijn team op tour door heel Nederland! Zo kon ik onwijs veel van jullie ontmoeten. Van Eindhoven naar Zwolle en van Deventer naar Leeuwarden, Den Haag en Utrecht… Wat hebben we veel herinneringen gemaakt. Het was één en al feest! De tour staat zeker in de top 3 van de hoogtepunten van 2022! Als ik deze reel zie, krijg ik weer tranen in mijn ogen.

November

In november had ik onwijs veel toffe podcast-opnames en interviews over mijn journal en de winterdip. Podcast “Praat Muziek Met Me” staat echt op mijn favorietenlijstje, want dankzij deze podcast leerde ik ook weer zoveel over mezelf. Ook deed ik spontaan mee aan mijn (inmiddels 5e) HYROX-wedstrijd. Dit keer in Duitsland. En… ik werd 1e in mijn groep en 4e overall, waardoor ik ook nog eens gekwalificeerd werd voor het WK in Manchester. Dus daar ga ik in mei 2023 heen! Whaaaa! Nu keihard trainen want de gewichten worden zwaarder. Zoveel zin in om hiervoor te gaan trainen!

December

En dan zijn we alweer in deze maand beland die ook veel hoogtepunten kent. Ik lanceerde een winterspecial podcast met niemand minder dan Dai Carter. De eerste twee afleveringen zijn live en we stonden alweer in de podcast top 40! Daarnaast ging ik voor 10 dagen naar Portugal om te werken en te chillen. Het was een geweldige ervaring. Beetje zon, veel natuur, werken, slapen en even tot mezelf komen. Ik ging een weekendje met mijn twee vrienden Hans en Branca naar de kerstmarkt, deed nog één keer een Michelin restaurant en had de leukste kerst met mijn familie. Ik ga heel tevreden het nieuwe jaar in!

2023

Ja, en dan 2023. Als ik dit zo allemaal op een rij zet, dan vind ik het niet zo gek dat ik voor mezelf een beslissing heb genomen. Eigenlijk roep ik al sinds 2020 dat ik wat meer rust wil nemen. Dear Good Morning is in 2015 ontstaan en sinds het in 2016 mijn fulltime baan werd, ben ik alles gaan geven wat er maar te geven viel. De leukste ideeën uitwerken, de mooiste samenwerkingen, presentatieklussen, eigen producten ontwikkelen, de community, lezingen, events, challenges, nieuwe website, reizen, content creëren enzovoort. Toen corona uitbrak, begon ik direct met gratis sportschema’s, video’s en challenges. Mijn hart ligt bij mensen enthousiast maken. Dear Good Morning is van kleine blog naar een groot en succesvol bedrijf gegaan met 11 freelancers en een bereik van ruim 200.000 mensen per dag. Ik ben onwijs trots op mezelf dat ik ieder uur, elke minuut en elke seconde aan Dear Good Morning dacht. Het is mijn kindje en alles mocht er voor wijken. Geen vrije weekenden, en vrienden die maar moesten wachten. Ik heb van niets spijt, ook niet van de momenten dat ik aan mezelf voorbij ging. Het hoorde erbij… ik leerde te schakelen met vermoeidheid en keuzes, met ja en nee zeggen en met eens wel een dagje vrij nemen. Toch begon ik in 2022 steeds meer te merken dat mijn sneltrein inmiddels niet meer stopte. Er was geen station waar ik kon uitstappen. Er was geen ruimte om te ademen, om te voelen, om te denken. Om mezelf beter te leren kennen. Ik gunde mezelf dat niet want alles was een succes en ik wilde doorpakken. Alleen doordat mijn sneltrein maar gaat, mis ik dingen.
Er is geen ruimte voor creativiteit, voor ‘Lienke’ en om stil te staan en na te denken welke paden er bewandeld kunnen worden. En ook al ging ik dan even op reis, nam ik een dag vrij, zei ik vaker nee tegen een opdracht of lezing… die kleine momenten zijn niet genoeg geweest om te ademen.

Wat ik in 2023 ga doen had ik wellicht veel eerder willen doen, maar er kwamen te veel mooie dingen op mijn pad. En ook in 2023 zal dat gebeuren, maar nu is het moment aangebroken dat ik klaar ben om een stap “terug te doen”. Ik heb drie grote samenwerkingen gestopt (waarvan 1 zelf wilde stoppen), ik heb bij mijn team aangekondigd dat er even geen nieuw werk meer komt en ik heb een hele dikke JA gegeven aan mezelf… Aan mezelf om te lummelen. Aangezien ik de afgelopen jaren zoveel heb gewerkt, kan ik het me ook permitteren om te gaan lummelen en te leven van mijn opgebouwde spaarpot. Nu heb ik tegen mezelf gezegd dat ik in kwartaal 1 helemaal geen nieuwe dingen ga doen. Ook al stonden die klaar. Mijn boek, een programma, een nieuw software systeem voor mijn community. Alles heb ik geannuleerd. Wanneer mijn boek nu wel komt? Ik durf het niet te zeggen en dat spijt me. Ik wil lummelen om te ontdekken wie ik nu écht ben. Ik wil die gekke Lienke weer zijn, die DGM helemaal vanuit enthousiasme en liefde doet. En dat heb ik sowieso gedaan, maar wellicht werd het de laatste tijd 99% en ik wil het weer 200% maken. Hopelijk snappen jullie dit. Ik wil de afgelopen 7 jaar aan ondernemen verwerken. En wellicht duurt dat drie maanden, wellicht wel 6 maanden of een heel jaar. Ik geef mezelf geen einddatum.

Ik ga lummelen en doen waarin ik zin heb. En je mag best weten dat ik het HEEL spannend vind om dit te doen. Maar toen ik het mijn team vertelde, de samenwerkingen stopte en mezelf nu echt een GO gaf om van mijn spaargeld te gaan leven, voelde ik ineens een rust over me komen: dit is de juiste keuze voor 2023. Voor mezelf. En uiteindelijk ook voor Dear Good Morning. Ik heb nog geen idee hoe ik dit online ga doen (wel of niet actief), maar dat zie ik wel. Dat hoort bij het lummelen. Er is niets aan de hand en ook niets om je zorgen over te maken. Maar ik weet een ding zeker en dat is dat dit alleen maar gaat helpen om nog verder te groeien met Dear Good Morning.

De Dear Good Morning community blijft bestaan! Je kan gewoon elke ochtend een virtuele live les kunnen volgen, elke ochtend met andere Ochtendgekkies in een veilige omgeving kletsen en elke maand maak ik een challenge. Wil je dus meer verbinding en meer uit de ochtend halen? Word dan vooral lid van mijn community – waar ik zo onwijs trots op ben! Ik krijg hier zoveel energie van, dit zal ik nooit opgeven!

Uiteraard neem ik jullie mee in het proces én staat er in juni ook weer een mega mooie retreat op jou te wachten! Meld je aan voor de wachtlijst!

Bedankt

Bedankt voor je enthousiasme, je ochtendgekte, je inzet, je leuke comments en wellicht wel het lid zijn van de community. Dankzij jullie kan ik doen wat ik wil doen. Dankzij jullie heb ik van Dear Good Morning mijn werk kunnen maken. Ik ben jullie voor eeuwig dankbaar en vanuit de grond van mijn hart hoop ik dat jullie weten hoe blij ik ben met jullie! En nu je wekker zetten, GO! Wil je Dear Good Morning steunen? Koop dat iets leuks uit de webshop!

Liefs, Lienke

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

  1. Succes met deze spannende stap. En vergeet vooral niet te genieten. Wellicht kom je Guido nog tegen, kunnen jullie gezellig samen lummelen.
    Je mag trots op jezelf zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek