Het zal de leeftijd wel zijn…

sebastian-leon-prado-547564-unsplash

Het zal de leeftijd wel zijn dat je ineens zoekende bent. Iedereen die nu 27 is, is zo anders. De één maakt een wereldreis, de ander heeft al twee kinderen. Dan heb je er eentje die nog aan het studeren is of nog bij het bijbaantje in dienst is. Het is zo bizar dat we op een leeftijd zijn waarop iedereen anders is. 

Tot je 18e ben je allemaal wel zo’n beetje hetzelfde. Je gaat naar school, je bent bezig met je vrienden, je kiest een studie of neemt een tussenjaartje. Totdat je zo’n jaar of 18 bent is iedereen gelijk en realiseer je je niet hoe verschillend de toekomst gaat zijn voor jou en je (oude) schoolvriendinnen.

Ieder zijn weg

Ik ben meteen gaan studeren nadat ik mijn havodiploma had, haalde mijn Communicatie & Media propedeuse in Groningen en werd vervolgens toegelaten bij mijn droomstudie Kunstmanagement aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ik verhuisde naar Utrecht en maakte daar een nieuwe start.

Mijn vriendinnen uit Groningen bleven in Groningen, gingen reizen, verhuisden naar Amsterdam of gingen werken. Ik vond het lastig te merken dat iedereen zijn eigen weg ging. Soort van loslaten van het vertrouwde nest en je eigen carrière maken. Daar had ik ook heel veel zin in, dus ik probeerde het wat los te laten en mijn eigen nieuwe weg te gaan.

Het zal de leeftijd wel zijn

In Utrecht woonde ik meteen samen. Het was lastig een woning te vinden en samen met mijn (toen) vriendin kregen we een leuke studio die we goed konden betalen. Zij bracht mij de eerste dag naar mijn opleiding. Ik vond het doodeng en ik moest meteen twee dagen op kamp. Met mensen die ik niet kende, sommigen leken al in de 30 en OMG… hoe maak ik nieuwe vrienden? Kan dat eigenlijk nog als je in de 20 bent? Mijn vriendin duwde me het schoolgebouw binnen en daar begon mijn nieuwe begin…

Werk werk werk

Inmiddels ben ik al een aantal jaren afgestudeerd, maar vaak moet ik terugdenken aan dat moment. Het voelde als een nieuw tijdperk. Ik kreeg gelukkig al snel hele leuke vrienden en ook al had ik maar een klasje van 10 personen, we hadden de grootste lol.

Mijn studie deed ik fluitend en voor mijn afstudeeropdracht kreeg ik een 9. Ik kon mijn geluk niet op, zeker ook omdat ik in mijn laatste jaar al een contract had gekregen bij Endemol Nederland. Ik liep stage bij de televisie en na maanden (en extra maanden) werken mocht ik blijven.

Met school kon ik regelen dat ik én kon afstuderen én kon gaan werken. Mijn leven bestond alleen maar uit deze twee, maar ik wilde alles op alles zetten om beide goed aan te pakken.

Lienke in Amsterdam bakje koffie drinken Micky de kat wil niet op schoot

Het was een soort van stabiliteit. Na het afstuderen moest ik weer afscheid nemen van het vertrouwde nest. Ik vond het minder moeilijk dan bij de Havo, want ik was klaar om carrière te maken. Misschien was het ook makkelijker omdat ik alweer een nieuw nest had opgebouwd bij Endemol. Ik ging meteen aan het werk en vloog na mijn diploma naar NYC voor de opnames van Holland’s Next Top Model. Niet meer als stagiaire, maar gewoon als producer. Het was zo fijn om erkend te worden.

En dan ben je ineens 27…

Nu, jaren verder, ben ik ineens 27. En voelt het alsof ik even geen vertrouwd nest meer heb. Geen school, geen vaste baan maar ik (me myself and I) ben mijn eigen baas. Ikzelf ben de ondernemer, de werkgever en de werknemer. Dat is heerlijk maar ook zo eng. Geen lunch meer met collega’s die zeuren over mijn bakjes met eten. Ik heb geen 4-uur pauze want dan is, normaal gesproken, het koffietijdmomentje met mijn collega’s.

Ik ben mezelf voor eeuwig dankbaar dat ik zo teringhard heb gewerkt en in april 2016 de stap durfde te nemen om voor mezelf te gaan werken. De diepste sprong die ik ooit heb gemaakt. Voor het eerst écht alleen op eigen benen staan. Geen vriend of vriendin, alleen me myself and I en het voelde alsof ik de hele wereld aankon.

Lienke in Amsterdam bakje koffie drinken met Micky de kat. Het zal de leeftijd wel zijn, keuzes maken, zoekende

Toch zijn er soms momenten dat je het allemaal even niet meer weet. Mijn moeder zegt dat je tussen je 20e en je 30e het meest verandert en dat geloof ik zeker. Wat ik allemaal heb meegemaakt, daar kun je een boek over schrijven. Maar nu? Wat is de volgende stap? Moet er een volgende stap komen of is het nu wel prima wat ik dag in dag uit doe? Geen idee wat ik wil, hoe, wanneer, waarom…

Ach… het zal de leeftijd wel zijn!”

Dit vind jij vast ook leuk:

10 Responses to “Het zal de leeftijd wel zijn…”

Avatar

mei 02, 2018 at 8:30 am, Bianca said:

Mooi geschreven, en ook leuk om te lezen dingen zo herkenbaar.

Reply

Avatar

mei 02, 2018 at 10:44 am, Lienke said:

Dankjewel Bianca!

Reply

Avatar

mei 02, 2018 at 10:38 am, Robin said:

Aah heel herkenbaar Lienke! Grappig, had 2 jaar terug iets soort gelijks geschreven op mijn blog. (Ik gaf toen nog een andere invulling aan mijn blog, dan nu alleen maar schrijven over reizen.) Tot je 25e ong. is alles voor je uitgestippeld; Middelbare school, Studeren, je eerste baantje en dan… Daarnaast praten velen over ambities en doorgroeien etc. En idd, wat als je dat nu even niet weet? Geef het lekker de tijd 🙂 Geniet en je krijgt vanzelf wel een nieuwe ingeving :). Ik had 2 jaar terug dezelfde vraagtekens en ben nu op wereldreis. Had ik toen nooit gedacht ;)!

Reply

Avatar

mei 02, 2018 at 10:44 am, Lienke said:

Hi Robin,
Ja precies wat je zegt! Wat fijn dat anderen er ook in herkennen!!
Liefs

Reply

Avatar

mei 04, 2018 at 1:36 pm, Wendy said:

Heb al gereageerd op je insta account via prove bericht maar geen antwoord. Hooikoorts prik nemen 1 injectie 3 maanden ervan af. Waarom zal je 12 prikken gaan halen kost toch klauwe vol met geld bij de huisarts

Reply

Avatar

mei 04, 2018 at 5:38 pm, Lienke said:

Hi Wendy
Ik krijg zoveel berichtjes dat ik ze soms niet zie. Top dat je via deze manier even opzoekt!
Ik neem een homeopatische injectie. Is een natuurlijk goedje.. Wellicht is het een andere?

Reply

mei 08, 2018 at 6:41 am, Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen - DEAR GOOD MORNING said:

[…] ligt sowieso aan mijn leeftijd, zoals ik in deze blog beschrijf. Een leeftijd waarop je gaat nadenken over je verleden, je toekomst, je carrière en je […]

Reply

mei 17, 2018 at 10:57 am, Hoe verslavend is Social Media? - DEAR GOOD MORNING said:

[…] laatste tijd ben ik zoekende, maar daar heb ik je al genoeg over verteld in de blog “Het zal de leeftijd wel zijn..“ en in de blog “ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen“. Toen ik ook besloot […]

Reply

mei 30, 2018 at 2:45 pm, Waarom je dromen écht geleefd mogen worden - DEAR GOOD MORNING said:

[…] knal ik er ooit wel weer voor. Dat voor later. Dit keer ook niet over mijn progressie rondom mijn shape, of een challenge die ik wil halen. Ja, ik doe met plezier nog elke dag een workout ik ben een […]

Reply

Avatar

juli 27, 2018 at 8:55 am, Tijm said:

Mooi en herkenbaar stuk. Het is zo mooi dat het leven zelf bepaald wat er gast gebeurd. Je intuïtie leidt de weg. Gewoon lekker door gaan met wat goed voelt. En waar iets niet goed voelt, gewoon wat anders doen. Ik ervaar dat je heel je leven van zulke momenten blijft houden, niks ligt voor altijd vast, alles is veranderlijk. Dat maakt het leven ook zo boeiend.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra ochtendmotivatie in je MAILbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

  • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
  • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
  • Altijd een persoonlijk bericht
  • Kortingen en extra win-acties

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots